EUROLEAGUE

Σπανούλης: "Είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα, να είναι και ο κόσμος περήφανος"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο EuroLeague Greece και τόνισε πως αισθάνεται περήφανος για αυτή την ομάδα. Η σκέψη για το αν το Final Four διεξαγόταν στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός που τρυπά συνεχώς το ταβάνι του.

Λίγο μετά το τέλος του τελικού του Final Four κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο EuroLeague Greece στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν απογοητευμένος από τον χαμό του τροπαίου, αλλά επεσήμανε πως νιώθει περήφανος για αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού που τρυπά συνεχώς το ταβάνι της. Παράλληλα, στάθηκε στην ατυχία των "ερυθρολεύκων" να παίζουν τελικούς στις έδρες των αντιπάλων τους και αναρωτιέται το πως θα ήταν αν ο τελικός διεξαγόταν στο ΣΕΦ.

Κωνσταντινούπολη: Νότης Ψιλόπουλος

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Βασίλη, η απογοήτευση είναι διπλή επειδή όχι μόνο χάσατε το τρόπαιο, αλλά και επειδή δεν παρουσιαστήκατε στο δεύτερο ημίχρονο όσο ανταγωνιστικοί θα θέλατε;

"Όπως μας βλέπεις στα αποδυτήρια, όλα τα παιδιά είμαστε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι από την ήττα. Είναι πικρό το συναίσθημα να φτάνεις τόσο κοντά σε έναν τίτλο, έχοντας κάνει μεγάλη προσπάθεια όλη την χρονιά και να τον χάνεις. Μας είναι δύσκολο ακόμη και να μιλήσουμε. Είχαμε μεγάλο κίνητρο και θέληση να αναδειχθούμε και πάλι πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Στον τελικό προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε, δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό. Από ένα σημείο και μετά βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ, ο αντίπαλος ξέφυγε και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Δεν γίνεται κάθε φορά να γυρνάμε τα παιχνίδια κάνοντας μεγάλες ανατροπές. Έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα τον ρυθμό. Τους πλησιάσαμε στην τρίτη περίοδο, εκεί είχαμε ένα καλό μομέντουμ, αλλά μετά έβαλαν δύο τυχερά καλάθια και μας ξέφυγαν και πάλι.

Η Φενέρμπαχτσε πάντως κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο. Έπαιξε καλύτερα από εμάς και δίκαια πήρε τον τίτλο στον τελικό. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στον τελικό. Για εκείνους, τους πήγαν όλα εξαιρετικά. Σούταραν με καλά ποσοστά στα τρίποντα, πήγαιναν πρώτοι στις διεκδικούμενες μπάλες, πήραν τα ριμπάουντ και μας έπαιξαν πολύ καλή άμυνα".

-Νιώθετε και λίγο άτυχοι, από πλευράς πως τα τελευταία τρία χρόνια έχετε δώσει δύο τελικούς αντιμετωπίζοντας τις ομάδες που ουσιαστικά αγωνίστηκαν στο γήπεδο τους, στην πόλη τους; Γιατί αυτό συνέβη τόσο το 2015 στην Μαδρίτη με την Ρεάλ, όσο και φέτος με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη...

"Κοίτα, δεν είναι εύκολο να δίνεις δύο τελικούς επιπέδου EuroLeague στην έδρα του αντιπάλου σου. Είμαστε και λίγο άτυχοι σε αυτό. Γιατί αυτό συνέβη και το 2015 με την Ρεάλ στην Μαδρίτη που έπαιζε στο γήπεδο της, στα στεφάνια της, μπροστά στο κοινό της, ενώ το ίδιο έγινε και φέτος με την Φενέρμπαχτσε.

Είμαστε μία έμπειρη ομάδα, έχουμε σημειώσει μεγάλες νίκες στις έδρες των αντιπάλων μας, αλλά αυτή την φορά παίξαμε μπάσκετ σε μία πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα. Η Φενέρμπαχτσε ουσιαστικά έπαιζε στην έδρα της. Στον τελικό είχαν περίπου 12.000 κόσμο στο πλευρό τους. Φαντάσου να γινόταν ο τελικός του Final Four στο ΣΕΦ ή σε κάποιο άλλο ελληνικό γήπεδο, έχοντας μαζί μας 10.000 ή και παραπάνω κόσμο. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για εμάς, θα είχαμε άλλη ώθηση εμείς και άλλη πίεση ο αντίπαλος. Φαντάσου το πλεονέκτημα που θα είχαμε εμείς αν φέτος γινόταν ο τελικός στο ΣΕΦ".

Σπανούλης: "Είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα, να είναι και ο κόσμος περήφανος"

-Η χρονιά στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται πετυχημένη για τον Ολυμπιακό; Μπορεί να χάσατε, αλλά δεν είναι και μικρό πράγμα να είσαι φιναλίστ στην πιο δύσκολη EuroLeague όλων των εποχών...

"Κοίτα, ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια ομάδα, στην οποία μετράνε μόνοι οι τίτλοι. Είναι στο dna του ο πρωταθλητισμός. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι επειδή φτάσαμε στον τελικό, ούτε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι. Πάντως, ναι, η αλήθεια είναι πως κάναμε μία εκπληκτική χρονιά και μάλιστα στην πρώτη σεζόν του νέου φορμάτ της EuroLeague, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ανταγωνιστικό και απαιτητικό.

Φέτος, δείξαμε σταθερότητα, είχαμε διάρκεια, σημειώσαμε μεγάλες νίκες, δείξαμε χαρακτήρα και αυταπάρνηση, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα playoffs, ενώ δείξαμε και το μέταλλο μας στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, νικώντας την και πάλι κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Συνέχεια τρυπάμε το ταβάνι αυτής της ομάδας, σημειώνοντας την μία υπέρβαση μετά την άλλη. Έχουμε μικρότερο μπάτζετ από αρκετές ομάδες, αλλά καταφέραμε να βρεθούμε για ακόμη μία φορά σε τελικό, τον τέταρτο για εμάς σε έξι χρόνια και μάλιστα σε μία σεζόν που λαβωθήκαμε και με τραυματισμούς".

-Δείχνει την δυναμική αυτής της ομάδας, αλλά και την διάρκεια της, το γεγονός πως αν και έχετε μικρότερο μπάτζετ, μετράτε 4 τελικούς σε επίπεδο EuroLeague τα τελευταία 6 χρόνια;

"Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία, δείχνει την ποιότητα μας, την δυναμική μας, την συνέπεια μας, αλλά και την διάρκεια που έχουμε σαν ομάδα, παραμένοντας στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι σημαντικό επίτευγμα το να έχουμε μετρήσει τέσσερις τελικούς EuroLeague μέσα σε έξι χρόνια, κατακτώντας δύο φορές το τρόπαιο. Και τα έχουμε καταφέρει όλα αυτά γιατί είμαστε ΟΜΑΔΑ, γιατί είμαστε ενωμένοι, γιατί έχουμε χημεία και ξεκάθαρους ρόλους και ας υστερούμε σε μπάτζετ. Έχουμε χτίσει μία νοοτροπία νικητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάθε χρόνο θα κατακτάς την Ευρωλίγκα.

Αυτή την ομάδα την έχει αγαπήσει ο κόσμος, την έχουν συμπαθήσει και εκτιμήσει οι φίλαθλοι όλων των ομάδων. Έχει κερδίσει τον σεβασμό, αλλά και την αναγνώριση. Είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα και να είναι περήφανος και ο κόσμος μας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είμαστε όλοι μας πάρα πολύ στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι που χάσαμε το τρόπαιο. Το θέλαμε πάρα πολύ. Όμως, πρέπει να συνεχίσουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα κάνοντας το τρία στα τρία".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Πλέον, ο Ολυμπιακός ανανεώνει το ραντεβού του για το Final Four στο Βελιγράδι;

"Μακάρι να τα καταφέρουμε και να είμαστε "παρών" και στο επόμενο Final Four στο Βελιγράδι. Αυτός θα είναι ο στόχος του Ολυμπιακού. Να είμαστε γεροί, υγιείς και δυνατοί και θα δούμε πως θα κυλήσει η χρονιά.

Πάντως, αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν είμαστε θεοί να παίρνουμε κάθε χρόνο την Ευρωλίγκα. Δες λίγο τι συμβαίνει τα τελευταία εφτά χρόνια. Μετά από εμάς που κάναμε το back-to-back, κάθε χρόνο μία διαφορετική ομάδα κατακτά τον τίτλο. Η ΤΣΣΚΑ με το τεράστιο μπάτζετ πήρε την Ευρωλίγκα πέρσι μετά από συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες. Μία φορά την πήρε και η Ρεάλ, ενώ και η Φενέρμπαχτσε που την πήρε φέτος, έχει δώσει πολλά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια.

Δεν παίζουμε και με τα πιο σωστά κριτήρια. Έχουμε παίξει δύο τελικούς με ντεσαβαντάζ έδρας. Είδατε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Για την Φενέρμπαχτσε ήταν λες και έπαιζε στο γήπεδο της. 'Ετσι όμως είναι το σύστημα, έτσι είναι η Ευρωλίγκα και όλα αυτά τα σεβόμαστε. Δώσαμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο και παραμένουμε περήφανοι για την δικιά μας ομάδα. Παραμένουμε ενωμένοι και συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ