EUROLEAGUE

Σονγκάιλα: "Τεράστια παράδοση κι ιστορία ο Παναθηναϊκός"

Σονγκάιλα: "Τεράστια παράδοση κι ιστορία ο Παναθηναϊκός"

Παραμονή της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό (Παρασκευή 13/3) ο Ντάριους Σονγκάιλα μιλά στο Euroleague Greece για τη Ζάλγκιρις και υποκλίνεται στους "πράσινους", αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Έπειτα από 8 χρόνια στο ΝΒΑ όπου διακρίθηκε με τις φανέλες των Σακραμέντο, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Νιού Όρλεανς και Φιλαδέλφεια ο Ντάριους Σονγκάιλα επέστρεψε στην Ευρώπη και παρότι διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του καταφέρνει να διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο έμπειρος φόργουορντ της Ζαλγκίρις, ο οποίος την Παρασκευή 13/3 (19.45) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, μίλησε στο Euroleague Greece για το παιχνίδι με τους "πράσινους", τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που χρειάζεται πολύ ώρα για να μοιραστεί όσα πιστεύει γι' αυτόν αλλά και για τον ρόλο του στη νεανική Ζαλγκίρις.

Σε λίγες ώρες αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι και τι θα πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε τους "πράσινους";

" Προφανώς θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στα τελευταία τρία παιχνίδια δυσκολευτήκαμε πολύ και ο τομέας των ριμπάουντ ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Το θετικό είναι ότι ο Ρομπέρτας (σ.σ. Γιαβτόκας) που ήταν τραυματίας επιστρέφει, οπότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο που έχει βγάλει ο προπονητής μας γι αυτό το ματς. Θα πρέπει να εκτελέσουμε κατά γράμμα το πλάνο και να βγούμε για να κερδίσουμε τον αγώνα".

Σονγκάιλα: "Τεράστια παράδοση κι ιστορία ο Παναθηναϊκός"

Ποια είναι η άποψη σου για τον Παναθηναϊκό και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει στην φετινή Euroleague; Ξεχωρίζεις κάποιον παίκτη;

" Είναι μία ομάδα με τεράστια παράδοση και ιστορία. Δεν θα έλεγα ότι ξαφνιάζει, όμως κάθε χρόνο καταφέρνει ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται να φτάνει μέχρι τη φάση των "8" ή στο Final 4. Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, καθώς είναι μία ομάδα με σπουδαίους έμπειρους αθλητές που όλοι μπορούν σε ένα παιχνίδι, αν βρεθούν σε καλή ημέρα, να ηγηθούν και να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη".

Ποια είναι η άποψη σου για τον κόουτς, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους;

" Έχω πραγματικά εξαιρετική άποψη για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να απαντήσω σε μία τέτοια ερώτηση με λίγα λόγια. Θα χρειαστούμε πάρα πολύ χρόνο για να μπορέσω να πω όλα όσα θέλω κι όσα πιστεύω γι αυτόν".

Η Ζαλγκίρις διαθέτει αρκετούς νέους παίκτες στο ρόστερ. Αισθάνεσαι λίγο "δάσκαλος" με την τεράστια εμπειρία που κουβαλάς έπειτα από τόσα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο;

" Μερικές φορές μέσα στο παρκέ προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου λέγοντας τους πως πρέπει να παίξουν και να τους καθοδηγήσω για να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν ξέρω αν νιώθω δάσκαλος, όμως το σίγουρο είναι ότι προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για το καλό το δικό τους και της ομάδας".

"Δύσκολο να παίζεις εναντίον Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού"

Σονγκάιλα: "Τεράστια παράδοση κι ιστορία ο Παναθηναϊκός"

Έχεις βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες με ελληνικές ομάδες. Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

" Τα τελευταία χρόνια που επέστρεψα στην Ευρώπη και παίζω κόντρα σε ελληνικές ομάδες μπορώ να σας πω ότι παίζουν σχεδόν πάντα εξαιρετικά καλά. Ειδικά στην Euroleague οι ελληνικές ομάδες είναι πολύ δυνατές. Δεν μπορώ να σας μιλήσω για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός που έχω αντιμετωπίσει, είναι ομάδες με μεγάλη παράδοση και με εξαιρετικούς φιλάθλους να τις υποστηρίζουν. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εναντίον τους".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ