EUROLEAGUE

Σλούκας: "Ζορίστηκα που έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό σε τελικό"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας παραδέχτηκε πως ένιωσε άβολα παίζοντας κόντρα στον Ολυμπιακό και παράλληλα νιώθει χαρούμενος που έγινε μέρος μιας ιστορικής στιγμής για την Φενέρμπαχτσε. Η συνέντευξη του στο EuroLeague Greece.

O Kώστας Σλούκας, στα 27 του χρόνια, αναδείχτηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ευρώπης, μετρώντας παράλληλα πέντε τελικούς σε επίπεδο EuroLeague. Μετά τα δύο τρόπαια που κατέκτησε (2012 2013) με τον Ολυμπιακό, ο Έλληνας γκαρντ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, αυτή την φορά με την Φενέρμπαχτσε. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να πάρει το τρόπαιο απέναντι στην πρώην ομάδα του, γεγονός που όπως μας παραδέχτηκε τον ζόρισε. Λίγο μετά το τέλος του τελικού στην Κωνσταντινούπολη, ο αριστερόχειρας σουτέρ μίλησε στο EuroLeague Greece.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

-Κώστα, υπήρχε το "πρέπει" σε αυτό το Final Four για την Φενέρμπαχτσε;

"Ναι, αναμφισβήτητα υπήρχε ένα μεγάλο "πρέπει". Όλοι στην ομάδα, τόσο εντός, όσο και εκτός , έλεγαν και λέγαμε πως είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο, από την στιγμή που και η τελική φάση θα διεξαγόταν στην Κωνσταντινούπολη. O κόσμος ήταν ανυπόμονος, το βλέπατε και εσείς.

Η ομάδα έχει επενδύσει πολλά χρήματα, όλοι στην ομάδα δουλέψαμε σκληρά, διαθέτουμε ένα ποιοτικό ρόστερ, αλλά και έναν σπουδαίο προπονητή και οι απαιτήσεις ήταν υψηλές από όλους. Χαιρόμαστε για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και για το γεγονός πως διαχειριστήκαμε σωστά το "πρέπει". Ήταν ένας τίτλος που όλοι στην Φενέρμπαχτσε τον ήθελαν πολύ. Ο σύλλογος έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης".

-Περιμένατε στον Ολυμπιακό έναν περισσότερο ανταγωνιστικό Ολυμπιακό; Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο φτάσατε στην νίκη σχετικά εύκολα...

"Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός, το πάλεψε το παιχνίδι και μας δυσκόλεψε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος τους πιέσαμε περισσότερο. Η άμυνα μας ήταν φανταστική σχεδόν σε ολόκληρο το ματς. Διαβάσαμε το παιχνίδι τους περιορίσαμε παίκτες-κλειδιά για εκείνους όπως τους Σπανούλη και Πρίντεζη, αλλά και τον Παπανικολάου και δεν τους αφήσαμε να βρουν ρυθμό.

Έκαναν καταπληκτική δουλειά μέσα στην ρακέτα τόσο ο Ούντο, που ήταν τρομερός, καθώς έκανε τρομερή εμφάνιση, όσο και ο Βέσελι. Έκρυψαν τα καλάθια, έκλεισαν σωστά τους χώρους, ήταν εξαιρετικοί στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη και έκαν την διαφορά για εμάς. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, γιατί είχαμε πει να προσέξουμε τα επιθετικά που παίρνει ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, που αρέσκεται να πηγαίνει στις επαφές και να χρησιμοποιούν οι παίκτες τα κορμιά τους, αλλά αυτό κάναμε και εμείς αυτή την φορά. Παίξαμε πιο σκληρά στην άμυνα, τους πιέσαμε και τους αποδιοργανώσαμε. Από την στιγμή που πήραμε και την διαφορά στο σκορ, όλα έγιναν πιο εύκολα για εμάς.
Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, ταλέντο, χημεία σαν ομάδα, μεγάλη εμπειρία και είναι ένας σκληροτράχηλος και μαχητικός αντίπαλος. Είχαμε πει πως ακόμη και αν ξεφύγουμε στο σκορ δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε, γιατί ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, που παλεύει μέχρι το τέλος, που ξέρει να αντιδρά και ακόμη και όταν προηγηθήκαμε με διαφορά, δεν χαλαρώσαμε".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Πόσο ζόρικο σου ήταν το να αντιμετωπίσεις σε έναν τελικό EuroLeague την πρώην ομάδα σου, τον Ολυμπιακό, στον οποίο έχεις χτίσει και δυνατές φιλίες;

"Δεν το περίμενα ποτέ πως θα παίξω έναν τελικό επιπέδου EuroLeague με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να γίνει αυτό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι η πρώην ομάδα μου, με την οποία έχω "δεθεί μαζί της έχοντας ζήσει μεγάλες και συγκλονιστικές στιγμές. Μία ομάδα στην οποία έχω και καλούς φίλους.

Η αλήθεια είναι πως αυτό ήταν κάτι που το σκεφτόμουν. Δεν ήθελα να παίξω κόντρα στον Ολυμπιακό αν και άξιζε να παίξει στον τελικό. Έκανε μία καταπληκτική σεζόν, παίζοντας καλό μπάσκετ και έχοντας διάρκεια σε ολόκληρη την reuglar season. Έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Εφές και γύρισε με παλικαρίσιο τρόπο τον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Δεν μου ήταν εύκολο, κάπως ζορίστηκα, ένιωσα άβολα, αλλά όταν έχεις να παίξεις έναν τελικό EuroLeague έχεις από μόνος σου το κίνητρο να δώσεις το κάτι παραπάνω για να πετύχεις τους στόχους της ομάδας. Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί και φιλίες εντός γηπέδου. Με τα παιδιά έχουμε εξαιρετική σχέση, αλλά στον τελικό ήθελα να δώσω τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα μου, όπως έτσι σκέφτηκαν και εκείνοι για την ομάδα τους. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ ώστε να είμαι έτοιμος πνευματικά για να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις".

-Έχεις συνειδητοποιήσει πως στα 27 σου χρόνια έχεις κατακτήσει 3 EuroLeague, έχοντας παίξει 5 τελικούς στα τελευταία 6 χρόνια; Πλέον, ο στόχος σου να έρθει και η 4η EuroLeague;

"Nιώθω ευλογημένος και τυχερός που έχω αγωνιστεί σε δύο τόσο μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Με τον Ολυμπιακό έζησα συγκλονιστικές και μοναδικές στιγμές, τις οποίες δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Γράψαμε ιστορία. Και η Φενέρμπαχτσε τα τελευταία χρόνια κάνει την δική της προσπάθεια, υπήρχε ένα μεγάλο "πρέπει" για να τα καταφέρουμε και χαίρομαι που πετύχαμε τον στόχο μας, χαίρομαι που έγινα μέρος μιας ιστορικής στιγμής για τον σύλλογο, καθώς έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που κατέκτησε την EuroLeague.

Νιώθω ευλογημένος που έχει κατακτήσει τον τίτλο 3 φορές. Εκτιμώ το γεγονός αυτό, γιατί ξέρω πως υπάρχουν σπουδαίοι και θρυλικοί παίκτες πυ δεν το κατάφεραν στο παρελθόν. Αν έρθει και 4η EuroLeague, αυτό το ξέρει μόνο ο θεός. Πάντως, είμαι χαρούμενος και περήφανος για τον τίτλο που κατέκτησα στο Final Four και νιώθω λες και είναι η πρώτη φορά που πήρα τον συγκεκριμένο τίτλο".

-Πώς βλέπει o Kώστας Σλούκας το μέλλον του; Φενέρμπαχτσε;

"Είμαι παίκτης της Φενέρμπαχτσε και αυτή την στιγμή γιορτάζω και απολαμβάνω την κατάκτηση του τίτλου. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο, δεν σκέφτομαι το συμβόλαιο μου. Με το πως θα συνεχίσω την καριέρα μου, θα ασχοληθώ όταν τελειώσει η σεζόν. Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Ο επόμενος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσε".

-Έπαιξες δεύτερο σερί τελικό σε επίπεδο EuroLeague και κατέκτησες φέτος το τρόπαιο με την Φενέρμπαχτσε. Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανες το καλοκαίρι του 2015;

"Το καλοκαίρι του 2015 πήρα μία δύσκολη απόφαση για τους λόγους μου. Για το αν είμαι δικαιωμένος, αυτό μπορεί να το κρίνουν οι φίλαθλοι, εσείς οι δημοσιογράφοι. Δεύτερος τελικός EuroLeague για εμένα με την Φενέρμπαχτσε και φέτος κατακτήσαμε το τρόπαιο, ενώ παράλληλα έχω πάρει και πρωτάθλημα στην Τουρκία, αλλά και ένα Κύπελλο. Παράλληλα, διεκδικώ και το φετινό πρωτάθλημα. Νομίζω, πως οι τίτλοι έχουν επιβραβεύσει την επιλογή μου".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ