EUROLEAGUE

Ρότσεστι: "Μπορεί σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός"

Ρότσεστι: "Μπορεί σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός"

Από το ΣΕΦ θα αποχαιρετήσει (10/4, 18.00) την φετινή Euroleague η "πρωτάρα" Νίζνι. Ο ηγέτης των Ρώσων, Τέιλορ Ρότσεστι μέσω του Euroleague Greece κάνει τον απολογισμό, ενώ αποκαλύπτει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός

Αν μη τι άλλο η Νίζνι ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Οι Ρώσοι μπορεί να ήρθαν άσημοι στην διοργάνωση, όμως φρόντισαν να συστηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Την Παρασκευή (10/4, 18.00) στο ΣΕΦ η ομάδα του Νόβγκοροντ θα δώσει τον τελευταίο της ευρωπαϊκό αγώνα για φέτος και όλα δείχνουν πως το ραντεβού θα ανανεωθεί για πολύ σύντομα.

Ο απόλυτος ηγέτης της φετινής Νίζνι δεν ήταν άλλος από τον Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν με φοβερά στατιστικά. Οι 18.9 πόντοι, 5.7 ασίστ και 21 βαθμοί στο σύστημα index κατά μέσο όρο επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές! Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς επιλέχθηκε να μείνει στην Ρωσία για να ξεκουραστεί, μίλησε στο Euroleague Greece για το παιχνίδι κόντρα στους "ερυθρολεύκους", ενώ δεν αρνήθηκε να κάνει τον απολογισμό της παρθενικής παρουσίας της Νίζνι στο θεσμό. Παράλληλα, ο 30χρονος έκανε τις εκτιμήσεις του και για την συνέχεια του Ολυμπιακού στην Euroleague τονίζοντας ότι " αν φτάσουν στο Final Four εκεί μπορούν να κάνουν τα πάντα".

"Ο κόσμος θα μας θυμάται για καιρό"

Η Νίζνι έδειξε φέτος ότι έχει θέση μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Είστε ικανοποιημένοι από την παρουσία σας στην Euroleague;

" Νομίζω ότι καταφέραμε να ακουστεί το όνομά μας. Η πρόκριση στο ΤΟΡ 16 ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν και το επιτύχαμε. Δεν μας αποκαλούν έκπληξη της φετινής Euroleague για το τίποτα. Είχαμε κάποια άτυχα παιχνίδια στο ΤΟΡ 16, όμως ήμασταν πάντα μαχητικοί και μέχρι την τελευταία εβδομάδα είχαμε ελπίδες πρόκρισης”.

Ποιο στοιχείο ήταν αυτό που σας έλειψε για να μπορέσετε να φτάσετε στα playoffs;

" Σε αυτή τη φάση υπήρχαν οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Για να κερδίσεις τέτοιες ομάδες πρέπει να έχει ικανότητες, τύχη κι εμπειρία. Προφανώς εμείς δεν είχαμε εμπειρία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα συμμετείχε στην Euroleague και στο ΤΟΡ 16. Νομίζω αν είχαμε ακόμα μία ευκαιρία θα παρουσιαζόμασταν καλύτεροι. Όπως και να έχει, νομίζω ότι ο κόσμος θα μας θυμάται για πολύ καιρό, καθώς γράψαμε ιστορία με τις νίκες μας κόντρα στην Αρμάνι κι ειδικά απέναντι στην Εφές”.

Ρότσεστι: "Μπορεί σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός"

Γνωρίζαμε ότι είσαι πολύ ταλαντούχος παίκτης, όμως φέτος πραγματικά δείχνεις σε φοβερή κατάσταση. Υπάρχει κάποιο έξτρα κίνητρο πίσω από τις φετινές εμφανίσεις σου;

" Νομίζω ότι οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε πολύ. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας όπου όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον συμπαίκτη μας. Είμαστε σαν μία οικογένεια. Οι συμπαίκτες μου πιστεύουν σε εμένα, όπως κι ο κόουτς Μπάγκατσκις, ενώ σε αυτό προσθέστε ότι η ομάδα παίζει ένα γρήγορο επιθετικά μπάσκετ που ταιριάζει πολύ στο στυλ παιχνιδιού μου”.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι μετά την εξαιρετική φετινή σεζόν;

" Προς το παρόν δεν το σκέφτομαι. Είμαι συγκεντρωμένος στο τελείωμα της φετινής σεζόν και πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με την Νίζνι. Έχουμε ακόμα μπροστά μας τα playoffs της VTB και πιστέψτέ με θέλουμε πολύ να επιστρέψουμε ξανά στην Euroleague”.

"Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τα πάντα"

Ρότσεστι: "Μπορεί σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός"

Ποια είναι η άποψη σου για τον Ολυμπιακό και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει στη διοργάνωση;

" Είναι σπουδαία ομάδα. Νομίζω μοιάζει λίγο με τη δική μας ομάδα, τη Νίζνι. Τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν σπουδαία αποτελέσματα κόντρα σε πιο πλούσιες ομάδες. Είναι πάντα μέσα στην διεκδίκηση μίας θέσης στο Final Four και αν φτάσουν εκεί μπορούν να κάνουν τα πάντα όπως έχουν αποδείξει στο παρελθόν".

Αύριο η ομάδα σου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Τι πιστεύεις γι αυτό τον αγώνα και ποιο είναι το σημείο που θα πρέπει να προσέξουν οι συμπαίκτες σου;

" Αυτό θα είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στην φετινή Euroleague. Αποδείξαμε στο πρώτο παιχνίδι ότι μπορούμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό και δεν βρίσκω τον λόγο να μην παλέψουμε δυνατά και στον αυριανό αγώνα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και παραγωγικοί στην επίθεση, κάτι το οποίο είναι το μεγάλο μας αβαντάζ".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ