EUROLEAGUE

Ραντούλιτσα: "Εγώ ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, εκείνοι δεν ήθελαν"

Ραντούλιτσα: "Εγώ ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, εκείνοι δεν ήθελαν"

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα δήλωσε στο EuroLeague Greece πως ήθελε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά οι "πράσινοι" δεν ήθελαν να τον κρατήσουν. "Αβαντάζ του Ολυμπιακού η χημεία του", σχολίασε.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, από το περασμένο καλοκαίρι, αποτελεί παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο. Ο 28χρονος Σέρβος σέντερ έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στις δύο πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague, έχοντας μέσο όρο 10.5 πόντους, συνεισφέροντας στο να μετρά μόνο νίκες μέχρι στιγμής η ιταλική ομάδα στην διοργάνωση, κερδίζοντας αντιπάλους όπως την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Νταρουσάφακα μέσα στην Τουρκία.

Την Τρίτη (25/10, 21:00) η Αρμάνι Μιλάνο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μίλησε στο EuroLeague Greece για την αναμέτρηση, τονίζοντας πως "όπλο" των "ερυθρολεύκων" είναι το γεγονός πως έχει έναν κορμό παικτών που παίζουν χρόνια μαζί, ενώ στάθηκε στην αθλητικότητα του ρόστερ των Πειραιωτών. Αναφέρθηκε φυσικά και στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε πέρσι, επισημαίνοντας πως ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στο "τριφύλλι", αλλά οι "πράσινοι" δεν ήθελαν να τον κρατήσουν. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός πως στους τελικούς του πρωταθλήματος είχε μικρό χρόνο συμμετοχής.

-Τι στυλ μπάσκετ θέλει να παίξει φέτος η Αρμάνι Μιλάνο; Δείχνει διαφορετική σε σχέση με πέρσι...

"Φέτος η Αρμάνι θέλει να παίξει ομαδικό μπάσκετ. Είναι στόχος μας να μοιράζουμε καλά και γρήγορα την μπάλα, να βάζουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και να λειτουργήσουμε σωστά σαν σύνολο. Πλέον οι περισσότερες ομάδες θέλουν να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο και είναι σημαντικό να είμαστε καλοί στο αμυντικό τρανζίσιον. Έχουμε ικανότητα στην επίθεση και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας στο σκοράρισμα, έχοντας σωστές επιλογές. Έχουμε ισορροπία σαν ομάδα, έχουμε βάθος στο ρόστερ μας και έχουμε ποιότητα τόσο στην περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι. Θέλουμε να παίξουμε ένα μπάσκετ που θα νικάμε, αυτό έχει σημασία, αυτή είναι η ουσία. Οι νίκες σου δίνουν αυτοπεποίθηση".

Ραντούλιτσα: "Εγώ ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, εκείνοι δεν ήθελαν"

-Έχετε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, όντας αήττητοι. Αυτό είναι κάτι που δείχνει τον χαρακτήρα σας σαν ομάδα;

"Δεν έχουμε ακόμη χτίσει χαρακτήρα, αλλά πίστεψε με φέτος η Αρμάνι θέλει να χτίσει χαρακτήρα σαν ομάδα, σαν σύνολο, και το προσπαθούμε πάρα πολύ από την προετοιμασία μας. Το Μιλάνο φέτος δεν θέλει να δώσει βάση τόσο στο ατομικό ταλέντο, όσο στην ομαδικότητα, αξιοποιώντας μέσα από το σύνολο τις ικανότητες του κάθε παίκτη. Θέλουμε να αποκτήσουμε μία νοοτροπία νικητή, θέλουμε να γίνουμε μία σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία θα είναι δύσκολο για τον κάθε αντίπαλο να μας κερδίσει. Πιστεύω ότι μπορούμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε ολόκληρη την διάρκεια της σεζόν. Νικήσαμε στην αρχή την Μακάμπι και μετά την Νταρουσάφακα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλά κόντρα στον Ολυμπιακό".

-Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

"Ο φετινός Ολυμπιακός είναι μία ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, περισσότερο από πέρσι. Ειδικά στην θέση μου έχουν τρεις καλούς σέντερ, όπως τους Μπιρτς, Μιλουτίνοβ και Γιανγκ. Το παιχνίδι τους βασίζεται σε έναν μεγάλο βαθμό στον Σπανούλη, είναι ο ηγέτης τους. Είναι εξαιρετικός και στο να σκοράρει, αλλά και στο να δημιουργεί. Είναι "όπλο" τους και πλεονέκτημα τους το γεγονός πως διαθέτουν έναν κορμό παικτών, κυρίως Ελλήνων, οι οποίοι παίζουν χρόνια μαζί. Αυτό είναι ένα μεγάλο αβαντάζ τους όχι μόνο απέναντι μας, αλλά και απέναντι σε όλες τις άλλες ομάδες. Έχουν χημεία, αυτοματισμούς, ρόλους, σωστή επικοινωνία μέσα στο παιχνίδι και λειτουργούν καλά σαν σύνολο, παίζουν ομαδικό μπάσκετ. Είναι σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά νομίζω πως μπορούμε να τους ματσάρουμε και θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε ώστε να παραμείνουμε αήττητοι".

Ραντούλιτσα: "Εγώ ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, εκείνοι δεν ήθελαν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Τι θυμάσαι από τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

"Τα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θύμιζαν την αντιπαλότητα που υπήρχε ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για εμένα, είναι από τα κλασικά ντέρμπι της Ευρώπης. Στους τελικούς δεν έπαιξα αρκετά, αγωνίστηκα λίγο, αλλά αυτό ήταν απόφαση του προπονητή. Ήθελε να αλλάξει κάποια πράγματα, σκεφτόταν διαφορετικά και δεν με υπολόγιζε ιδιαίτερα. Δεν ήμουν στα σχέδια του. Με απογοήτευσε το γεγονός πως δεν έπαιξα, γιατί περίμενα όλη την χρονιά για αυτά τα ματς. Όμως, ότι έγινε-έγινε, είναι κάτι που το έχω αφήσει πίσω μου".

-Ήθελες να παραμείνεις και να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

"Ναι, ναι, ξεκάθαρα, εγώ ήθελα πάρα πολύ να παραμείνω στην Ελλάδα και να συνεχίσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Δεν ήθελα να αποχωρήσω. Είναι κάτι που το έχω ξαναπεί. Μου αρέσει η χώρα σας, είναι πανέμορφη, ήμουν χαρούμενος στην Ελλάδα και θεωρώ την Αθήνα σαν το δεύτερο μου σπίτι. Ήμουν ευτυχής που ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού, μιας σπουδαίας και ιστορικής ομάδας, είχα καλή σχέση με όλους στο κλαμπ, αλλά εκείνοι στο τέλος δεν με ήθελαν, δεν με υπολόγιζαν και με άφησαν. Ήθελα να παραμείνω, τους το είχα πει, αλλά είχαν άλλα πλάνα.

Έτσι όμως είναι η ζωή. Στην ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα περιμένεις και τα θες. Από εκεί και πέρα η ζωή και η καριέρα μου συνεχίζονται και από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να με κρατήσει έψαξα αλλού ώστε να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ. Η τύχη μου με έφερε στην Ιταλία και στο Μιλάνο, μία επίσης μεγάλη ομάδα και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ