EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο Σπανούλης και Πρίντεζης"

Πρίντεζης: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο Σπανούλης και Πρίντεζης"

Ο Γιώργος Πρίντεζης εκθείασε την εμφάνιση των συμπαικτών του κόντρα στην Εφές, τονίζοντας πως Ολυμπιακός δεν είναι μόνο εκείνος και ο Βασίλης Σπανούλης. "Θέλω σαν... τρελός να πάμε στο Final Four".

Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε το πέμπτο νταμπλ-νταμπλ της καριέρας του στην EuroLeague, στον πρώτο προημιτελικό αγώνα κόντρα στην Αναντολού Εφές, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι έχοντας 11 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή μέρα του στην επίθεση, καθώς αστόχησε σε ορισμένα εύκολα σουτ (2/8δ, 1/2τρ, 4/4β) από αυτά που δεν χάνει ακόμη και με... τα μάτια κλειστά, αλλά έδωσε μάχες μέσα στην ρακέτα, καταφέρνοντας παράλληλα να περιορίσει την δραστηριότητα του Ντέρικ Μπράουν στο "4" (3π, 1/5δ, 5ρ). Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ (87-72), κάνοντας το 1-0 στην προημιτελική σειρά των playoffs, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο EuroLeague Greece.

Πρίντεζης: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο Σπανούλης και Πρίντεζης"

Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο EuroLeague Greece:

-Ήταν "κλειδί" για να φτάσετε στην νίκη ο σχεδόν απόλυτος έλεγχος του ρυθμού, αλλά και η γενικότερη αποφασιστικότητα που δείξατε στο παιχνίδι;

"Ήταν από τα παιχνίδια που όλοι στην ομάδα είχαμε στο μυαλό μας να το προσεγγίσουμε καταρχάς μέσω της καλής άμυνας. Θέλαμε να τους σταματήσουμε και να τους περιορίσουμε, γιατί η Εφές είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία αν βρει ρυθμό στο ανοιχτό γήπεδο είναι πολύ δύσκολο να την σταματήσεις. Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο κομμάτι, τους βάλαμε δύσκολα, τους κάναμε να νιώσουν άβολα στο παρκέ, δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους, δεν τους δώσαμε διαδρόμους για να μπουν μέσα στην ρακέτα μας, είχαμε σκληράδα στην άμυνα και τους βγάλαμε εκτός ρυθμού.

Ελέγξαμε το κομμάτι των ριμπάουντ, γιατί ξέραμε πως είναι μία ομάδα που έχει μεγάλη έφεση στο να παίρνει πολλά επιθετικά και περιορίσουμε παίκτες-κλειδιά για εκείνους, όπως τον Μπράουν, κρατώντας τους σε χαμηλά νούμερα. Είχαμε αποφασιστικότητα, βγάλαμε πάθος σε άμυνα και επίθεση, κυκλοφορήσαμε με υπομονή την μπάλα, βρήκαμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, ελέγξαμε τον ρυθμό σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα και κάπως έτσι κάναμε το 1-0. Όμως, απλά κάναμε το 1-0 και τίποτα παραπάνω".

Πρίντεζης: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο Σπανούλης και Πρίντεζης"

-Η Εφές είναι η πρώτη ομάδα στην EuroLeague στα επιθετικά ριμπάουντ και εσείς καταφέρατε να πάρετε απέναντι της 18 επιθετικά και εκείνοι μόλις 9. Στα ριμπάουντ κυριαρχήσατε, παίρνοντας συνολικά 16 παραπάνω (47-31). Ήταν ένας τομέας που το σκάουτινγκ έλεγε πως αν πάρετε την συγκεκριμένη μάχη, θα φτάσετε πιο εύκολα στην νίκη;

"Ξέραμε πριν το ματς πως η Εφές είναι μία ομάδα με μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ, όντας πρώτη στην διοργάνωση στο να παίρνει επιθετικά, αξιοποιώντας την αθλητικότητα της, με αποτέλεσμα να σκοράρει συχνά με δεύτερες προσπάθειες. Για αυτόν τον λόγο είχαμε δώσει μεγάλη προσοχή στο να ασφαλίσουμε τα ριμπάουντ στην άμυνα μας, αλλά παράλληλα να είμαστε επιθετικοί και μαχητικοί σε κάθε διεκδίκηση μπάλας και στην επίθεση.

Εμείς καταφέραμε να τους περιορίσουμε, τους "κόψαμε" αυτό το όπλο, κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ και παράλληλα δεν τους δώσαμε την δυνατότητα να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Μας έβαλαν ελάχιστα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Παράλληλα, τους μειώσαμε τις παραπάνω κατοχές, κάτι που είναι σημαντικό για εκείνους. Ήμασταν αρκετά καλοί, μας ικανοποιεί η εμφάνιση μας, αλλά στο δεύτερο μας της σειράς θα πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι για να κάνουμε το 2-0".

Πρίντεζης: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο Σπανούλης και Πρίντεζης"

-Αρκετές φορές, παίκτες και προπονητές από το εξωτερικό, όταν αναφέρονται στον Ολυμπιακό, στέκονται κυρίως στον Βασίλη Σπανούλη και στον Γιώργο Πρίντεζη. Πόσο σας ικανοποιεί και καταρχάς εσένα, το να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να βγαίνουν μπροστά και να δίνουν το κάτι παραπάνω; Γιατί κόντρα στην Εφές είχατε πλουραλισμό στην επίθεση...

"Καταρχάς, Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης. Αυτή η ομάδα εδώ και χρόνια ποντάρει στην χημεία της, στην συνοχή της, στους ξεκάθαρους ρόλους, στην δύναμη του συνόλου, στην ομαδικότητα της, παίζοντας όλοι για έναν και ένας για όλους, έχοντας αρχές και ξεκάθαρη φιλοσοφία στο παιχνίδι της. Ο Βασίλης (Σπανούλης) είναι ο ηγέτης μας, ο μπροστάρης μας στα δύσκολα. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης, αλλά εδώ ο κάθε παίκτης είναι σημαντικός και πολύτιμος σε αυτή την ομάδα, έχοντας τον ρόλο του.

Κόντρα στην Εφές βγήκαν όντως αρκετοί παίκτες μπροστά και προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ για την εμφάνιση τους. Αλλά έτσι ήταν πάντα αυτή η ομάδα. Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ της που θα βγουν μπροστά, που θα δείξουν χαρακτήρα στα δύσκολα, που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Ο Κώστας (Παπανικολάου) είναι καταπληκτικός τους τελευταίους μήνες, βρίσκεται σε φόρμα και μας έχει δώσει τεράστια βοήθεια σε όλους τους τομείς.

Ο Βαγγέλης (Μάντζαρης) είναι πάντα εκεί και αρκετές φορές κάνει πράγματα πολύτιμα και σημαντικά τα οποία δεν τα αποτυπώνει η στατιστική. Ο Κεμ (Μπιρτς) είναι σταθερή αξία για εμάς από την αρχή της σεζόν, προσφέροντας μας σημαντικές βοήθειες στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, ο Νίκολα (Μιλουτίνοβ) πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό τελευταίο τρίμηνο, ο Ιωάννης (Παπαπέτρου) μας έχει βοηθήσει και γενικά όλα τα παιδιά έχουν προσπαθήσει να δώσουν το κάτι παραπάνω. Μην στεκόμαστε λοιπόν στους Σπανούλη και Πρίντεζη και δεν το λέω αυτό για να το παίξω σεμνός, Αυτή είναι η πραγματικότητα: είμαστε πρώτα ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε όλοι βάλει το "εμείς" πάνω από το "εγώ".

Πρίντεζης: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο Σπανούλης και Πρίντεζης"

-Κερδίσατε σχετικά εύκολα την Εφές, αλλά όπως είπες κάνατε απλά το 1-0. Είναι σημαντικό ενόψει του δεύτερου αγώνα το να μην υποτιμήσετε τον αντίπαλο σας και να μην επαναπαυθείτε, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το να διαχειριστείς αυτό το 1-0; Περιμένετε την αντίδραση της Εφές;

"Πίστεψε με, είναι πάρα πολύ δύσκολο το να διαχειριστείς αυτό το 1-0. Ίσως να φαίνεται εύκολο, ειδικά όταν έρχεσαι από νίκη, με καλή εμφάνιση και έλεγχο του ρυθμού, κερδίζοντας με διψήφια διαφορά πόντων, αλλά πρέπει και οφείλεις να παραμείνεις προσγειωμένος για να κάνεις το 2-0. Αν χαλαρώσεις έστω και για λίγο, αν επαναπαυθείς θεωρώντας πως θα έχεις εύκολο έργο στο δεύτερο παιχνίδι, αν δεν μπεις στο δεύτερο ματς με την ίδια αποφασιστικότητα και θέληση για νίκη, τότε κινδυνεύεις να πέσεις στην παγίδα και να το πληρώσεις. Βέβαια, έχουμε την εμπειρία, έχουμε γνώση από αυτές τις καταστάσεις, δεν είμαστε πρωτάρηδες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να το χειριστούμε σωστά.

Η Εφές δεν είναι εύκολη ομάδα. Είναι ένας αρκετά δύσκολος αντίπαλος. Από θέμα ταλέντου, ίσως και να είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Έχει αξιόλογους παίκτες σε όλες τις θέσεις, από το "1" έως και το "5", οι οποίοι μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Έχουν αθλητικότητα, αν βρουν ρυθμό παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση και έχει τον σεβασμό μας. Θεωρώ πως κάναμε το 1-0 γιατί πραγματικά είχαμε προετοιμάσει πάρα πολύ καλά αυτό το παιχνίδι, παίκτες και προπονητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, συγχαρητήρια σε όλους, αλλά κάναμε απλά το 1-0 και τίποτα παραπάνω".

Πρίντεζης: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο Σπανούλης και Πρίντεζης"

-Έχεις πει ο περσινός αποκλεισμός στο TOP-16 σας πλήγωσε και φέτος θέλατε να αντιδράσετε. Έχετε πεισμώσει και φαίνεται, αλλά παράλληλα βλέπουμε και ένα τεράστιο κίνητρο και πάθος από όλους σας για την πρόκριση στο Final Four. Αυτή η θέληση έχει να κάνει και με τον σημειολογικό χαρακτήρα, επειδή το Final Four διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, όταν και κατακτήσατε το τρόπαιο το 2012;

"Ο περσινός αποκλεισμός στο TOP-16, μη συμμετέχοντας καν στα playoffs, ήταν κάτι που μας πίκρανε, μας στεναχώρησε και μας ενόχλησε όλους μας. Φέτος θέλαμε να αντιδράσουμε, επιστρέψαμε στα playoffs, πήραμε το πλεονέκτημα έδρας και θέλουμε να προστατέψουμε το αβαντάζ που με τόσο κόπο το κατακτήσαμε. Πλέον, είμαστε στα προημιτελικά και απέχουμε μερικά βήματα για το Final Four. Προσωπικά, θέλω πάρα πολύ, σαν... τρελός, το να λάβω μέρος σε ένα ακόμη Final Four με τον Ολυμπιακό. Έχω μεγάλο κίνητρο και αυτό που βλέπω και μπορώ να μεταφέρω, είναι πως υπάρχει τεράστια θέληση από όλα τα παιδιά στο να αγωνιστούμε στο Final Four. Είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή που αγωνίζεται στην EuroLeague το να λάβει μέρος σε ένα Final Four. Δεν σκεφτόμαστε το γεγονός πως το Final Four διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, θα θέλαμε να πάμε εκεί όπου και αν γινόταν, αλλά σίγουρα θα είναι όμορφο συναίσθημα να αγωνιστούμε και πάλι εκεί, γιατί υπάρχουν αναμνήσεις. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να προκριθούμε στο Final Four, στην πιο δύσκολη και ανταγωνιστική EuroLeague όλων των εποχών".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ