EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

Σοβαρότητα, διάρκεια και συνέπεια είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας κατά τον Γιώργο Πρίντεζη και τονίζει πως έρχονται τελικοί για τον Ολυμπιακό στην EuroLeague, ματς στα οποία υπάρχει το "πρέπει".

Ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη στο EuroLeague Greece, μιλώντας μας τόσο για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Ούνικς Καζάν, όσο και για την απαιτητική αγωνιστική συνέχεια των "ερυθρολεύκων" στην διοργάνωση.

Ο 31χρονος φόργουορντ, ο οποίος σε 20 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 11 πόντους (4/7δ, 1/3τρ), 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ, στάθηκε στην καταπληκτική άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στους Ρώσους, από την οποία βρήκε ακολούθως ρυθμό στην επίθεση και στο ανοιχτό γήπεδο. Παράλληλα, σχολίασε πως η σοβαρότητα, η διάρκεια και η συνέπεια είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για φέτος, ενώ δήλωσε πως ακολουθούν ματς-τελικοί για τους Πειραιώτες στην EuroLeague, παιχνίδια στα οποία υπάρχει το "πρέπει" για νίκη.

Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο EuroLeague Greece

-Γιώργο, φτάσατε αρκετά εύκολα στην νίκη επί τη Ούνικς. Ποια είναι τα στοιχεία που έκαναν την διαφορά σε αυτό το ματς;

"Καταρχάς είχαμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία για το ματς. Θα έλεγα πως ήμασταν άριστα διαβασμένοι. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ, ήμασταν σοβαροί σαν ομάδα, είχαμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και ήμασταν συνεπείς σε αυτά που θέλαμε και έπρεπε να κάνουμε. Επιβάλαμε τον ρυθμό μας στο απόλυτο από το ξεκίνημα του αγώνα και είχαμε ενα συνεχόμενο προβάδισμα.

Θα έλεγα πως παίξαμε καταπληκτική άμυνα. Περιορίσαμε τα επιθετικά τους "όπλά", αλλοιώναμε μπάλες, πήραμε τα ριμπάουντ και κυρίως μέσω της καλής άμυνας βρίσκαμε τρόπο να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας συχνά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Δεν είχαμε κενά διαστήματα, είχαμε διάρκεια και είχαμε εξαιρετική εικόνα για 40 λεπτά. Αυτό είναι κάτι σημαντικό για την ομάδας μας, ένα πολύτιμο στοιχείο που πρέπει να το διατηρήσουμε.

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

- Σας βλέπαμε να έχετε ξεκάθαρη διάθεση να τρέξετε στο ανοιχτό γήπεδο. Ήταν μία στόχευση σας ώστε να δημιουργήσετε πρόβλημα στον αντίπαλο;

"Σαν ομάδα, γενικότερα, μας αρέσει και θέλουμε να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας όσο πιο συχνά γίνεται σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Είμαστε μία ομάδα που μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά στο τρανζίσιον. Είναι από τα βασικά αγωνιστικά μας χαρακτηριστικά. Όντως, όμως, κόντρα στην Ούνικς θέλαμε να τρέξουμε ακόμη περισσότερο, γιατί ξέραμε πως είναι μία ομάδα που δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη, μία ομάδα που δεν έχει καλές επιστροφές, οπότε θέλαμε να τους "χτυπήσουμε" στο ανοιχτό γήπεδο και το καταφέραμε. Ύστερα από κάθε καλή άμυνα, ύστερα από κάθε ριμπάουντ, αυτόματα και οι 5 παίκτες τρέχαμε, έχοντας καλές γραμμές, καλές αποστάσεις, τελειώνοντας τις φάσεις είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό".

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

-Αναγκάσατε τον Λάνγκφορντ να έχει άσχημα ποσοστά και περιορίσατε την δράση των Παραχούσκι και Κόλομ. Τους βγάλατε εκτός ρυθμού. Είναι μία επιτυχία της άμυνας σας;

"Κοίτα, η Ούνικς φέτος είναι μία καλή ομάδα, η οποία αν την αφήσεις να βρει ρυθμό γίνεται τρομερά επικίνδυνη. Έχει επιθετικό ταλέντο και για αυτό τον λόγο θεωρώ πως κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια στην άμυνα φέτος. Πήγαμε στις επαφές, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και λειτουργήσαμε εξαιρετικά τόσο στην προσωπική άμυνα, όσο και συνολικά σαν ομάδα.

Δεν θέλω να... παινέψω τα γένια μας, αλλά κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και χαρήκαμε για την εικόνα μας στο γήπεδο. Λειτουργήσαμε όπως θέλαμε. Η Ούνικς είναι μία ομάδα που έχει κάνει... ζημιές φέτος. Νίκησε στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, ενώ έχει χάσει και αρκετά ματς στο τέλος.

Ο Λάνγκφορντ είναι ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague, έχει τρομερή έφεση στο σκορ, μπορεί να έβαλε και πάλι αρκετούς πόντους, αλλά τον αναγκάσαμε να μην μπορεί να βρει ρυθμό, είχε άσχημα ποσοστά και έβαλε κάποιους πόντους στο τέλος, όταν το ματς είχε ήδη κριθεί. Ο Κόλομ είναι καλός δημιουργός, αλλά τον σταματήσαμε, όπως περιορίσαμε και την δράση του Παραχούσκι κοντά στο καλάθι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που νομίζω ήταν δίχως πόντο. Κάναμε ό,τι έπρεπε, όπως το είχαμε σχεδιάσει".

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

-Κυριαρχήσατε στα ριμπάουντ, απέναντι σε μία ομάδα που έχει μεγάλη έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήραν ούτε ένα επιθετικό. Ήταν συγκυρία ή ήταν κάτι που δώσατε έμφαση;

"Δεν ήταν συγκυρία, αλλά στόχευση μας μέσα στο ματς. Ξέραμε πως είναι καλοί στα ριμπάουντ, πως σκοράρουν με δεύτερες προσπάθειες, οπότε θέλαμε να προστατέψουμε την ρακέτα μας και το κάναμε περίφημα. Η αποτελεσματικότητα μας στα ριμπάουντ, ύστερα από κάθε καλή άμυνα, μας έδωσε την δυνατότητα να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να σκοράρουμε στο γρήγορο τρανζίσιον. Ήταν ένας σημαντικός παράγοντας ο έλεγχος των ριμπάουντ, γιατί μέσω της καλής άμυνας βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Βάλαμε περισσότερη αποφασιστικότητα σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Τα ριμπάουντ είναι θέμα και τύχης, αλλά κυρίως θέλησης".

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

-Έχετε ένα "πρέπει" για το πρόγραμμα που ακολουθεί; Δεν είναι εύκολοι οι αντίπαλοι σας που έρχονται στην EuroLeague, αλλά απέναντι σε Ζάλγκιρις (Κάουνας), Ερυθρό Αστέρα (ΣΕΦ) και Μπάμπεργκ (Γερμανία) είστε το φαβορί.

"Κοίτα, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Ίσως είναι κουραστικό να το λέμε, αλλά ισχύει. Δεν γίνεται να βλέπεις πιο μακριά από το επόμενο ματς, γιατί τότε θα χάσεις τον δρόμο σου. Τώρα σκεφτόμαστε το ματς με το Ρέθυμνο την Κυριακή και μετά έχουμε το ματς στο Κάουνας, απέναντι σε μία Ζάλγκιρις, η οποία όσο έχω δει φέτος, παίζει καλύτερα από πέρσι και είναι μία αξιόλογη και επικίνδυνη ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της.

Καταλαβαίνω όμως τι λες και συμφωνώ. Υπάρχει όντως ένα "πρέπει" σε αυτά τα ματς και φυσικά θέλουμε να βγούμε νικητές σε αυτό το πρόγραμμα που ακολουθεί. Έχουμε κάνει ένα μικρό 2-0 σερί στην EuroLeague και το να φτάναμε στο 5-0, νικώντας Ζάλγκιρις, Αστέρα και Μπάμπεργκ, πηγαίνοντας στο 10-4, θα ήταν το ιδανικό. Προφανώς και σε κάθε ματς που παίζουμε θέλουμε να νικάμε, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και εκτός έδρας. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός είμαστε. Όμως, προχωράμε βήμα-βήμα και βλέπουμε αυστηρά το κάθε ματς ξεχωριστά. Όλα στην ώρα τους. Θα έλεγα όμως πως τα επόμενα ματς στην EuroLeague είναι κάτι σαν "τελικοί" για εμάς".

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

-Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ύστερα και από εκείνο κόντρα στην Νταρουσάφακα, κάνατε πάλι μία σοβαρή εμφάνιση, δείχνοντας διάρκεια και συνέπεια. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλετε να διατηρήσετε στο παιχνίδι σας;

"Όπως το είπες, έτσι ακριβώς! Κοίτα, είναι κάτι που το είπα στο ξεκίνημα της σεζόν, πριν αρχίσουν οι αγώνες. Είχα δηλώσει πως στην φετινή EuroLeague θα διακριθούν οι ομάδες που θα παρουσιαστούν σοβαρές, συνεπείς και κυρίως με διάρκεια στην απόδοση τους. Αυτό πιστεύω πως είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για την φετινή σεζόν. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τις ομάδες να ξεχωρίσουν φέτος μέσα στην χρονιά.

Θα έρθουν και μεγάλες ήττες, θα έρθουν και σημαντικές νίκες, όλες οι ομάδες θα έχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά όποιες ομάδες θα διατηρήσουν στον μεγαλύτερο βαθμό την σοβαρότητα τους, την συνέπεια τους, αλλά και την διάρκεια την απόδοση τους, θα είναι αυτές που θα πετύχουν φέτος. Όντως ήμασταν σοβαροί σε άμυνα και επίθεση, ελέγξαμε τον ρυθμό για 40 λεπτά και η ομάδα είχε διάρκεια στο παιχνίδι της. Είναι πολύ σημαντικό που για δεύτερο συνεχόμενο ματς είχαμε μία τόσο καλή εικόνα και το ζητούμενο είναι για εμάς να συνεχίσουμε έτσι".

Πρίντεζης: "'Έρχονται τελικοί που υπάρχει το πρέπει"

-Έχετε δώσει 11 παιχνίδια στην φετινή EuroLeague, ποια είναι η εικόνα σου για την μέχρι τώρα παρουσίας του Ολυμπιακού;

"Θεωρώ πως βαδίζουμε σε καλό δρόμο. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ, λειτουργούμε πιο γρήγορα, σίγουρα είμαστε βελτιωμένοι στην επίθεση σε σχέση με πέρσι, σκοράρουμε περισσότερο, παίζουμε μπάσκετ σε πιο υψηλό τέμπο και πάμε τα παιχνίδια μας σε περισσότερες κατοχές. Παράλληλα, όμως, θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι και στην άμυνα. Έχουμε εξελίξει το παιχνίδι μας και θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι πως είμαστε μία ομάδα η οποία μαθαίνει από τα λάθη της.

Ύστερα κυρίως από κάθε ήττα, αλλά και από νίκη, αναλύουμε τα παιχνίδια μας, βλέπουμε τα λάθη μας, είτε ατομικά, είτε συνολικά και προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Ύστερα από κάθε άσχημο αποτέλεσμα, βλέπουμε τι πήγε στραβά και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είμαστε μία ομάδα που δουλεύει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο και από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Είναι σημαντικό πως βγάζουμε αντίδραση ύστερα από ήττες, πως μαθαίνουμε από τα λάθη μας, πως γινόμαστε καλύτεροι κάθε φορά. Και πνευματικά είναι σημαντικό να μην αφήνεις να σε επηρεάζει το τελευταίο αποτέλεσμα περισσότερο απ' όσο πρέπει. Ούτε κασταστροφολογία ύστερα από μία ήττα, ούτε να... πετάμε στα σύννεφα μετά από μία νίκη. Πρέπει να διαχειριζόμαστε σωστά τα συναισθήματα μας. Προχωράμε σεμνά και ταπεινά. Είμαστε ενωμένοι, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ