EUROLEAGUE

Πέιν: "Ελπίζουμε να μας βοηθήσουν οι τραυματισμοί του Ολυμπιακού"

Πέιν: "Ελπίζουμε να μας βοηθήσουν οι τραυματισμοί του Ολυμπιακού"

Ο Μαρκ Πέιν της Λιμόζ μιλάει στο Euroleague Greece για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αποκαλύπτοντας όσα θα πει στους συμπαίκτες του πριν το ματς, τι ελπίζει να γίνει κόντρα στον Σπανούλη αλλά και τους λόγους που ψηφίζει Θεσσαλονίκη αντί για Αθήνα!

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός μετά τις δύο πολύ καλές σεζόν που πραγματοποίησε με την φανέλα των Πανιωνίου και ΠΑΟΚ. Ο Μαρκ Πέιν μετά την παρουσία του στην Α1 είδε την καριέρα του να παίρνει ανοδική πορεία και πλέον αγωνίζεται στους πρωταθλητές Γαλλίας συμμετέχοντας για δεύτερη σεζόν στην Euroleague (είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά το 2011 ως παίκτης της Μάλαγα).

Ο Αμερικανός φόργουορντ λίγες ώρες πριν βρεθεί απέναντι σε καλούς του φίλους, όπως είναι οι Τσαϊρέλης και Αθηναίου μίλησε στο Euroleague Greece και αναφέρθηκε στα όσα πρέπει να κάνουν αυτός κι οι συμπαίκτες του για να κερδίσουν αλλά και στους λόγους που στο δίλημμα Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ψηφίζει... συμπρωτεύουσα!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαρκ Πέιν

Διανύοντας την δεύτερη σεζόν σου στην Euroleague νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

" Δυστυχώς είχε δύο τραυματισμούς μέχρι τώρα που με πήγαν πίσω. Μπορεί να ματαίωσε κάποια από τα πλάνα κι από αυτά που ήθελα να κάνω, όμως αυτό είναι το μπάσκετ και το ξέρουμε όλοι. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά"

Τι θυμάσαι από τις ημέρες που έπαιζες στην Ελλάδα; Έχεις καλές αναμνήσεις;

" Πραγματικά έχω υπέροχες αναμνήσεις από την Ελλάδα Έκανα φιλίες ζωής εκεί με Έλληνες και συμπαίκτες. Τόσο η γυναίκα μου όσο κι εγώ λατρεύουμε την ελληνική κουλτούρα. Θα σου αποκαλύψω ότι καθημερινά σκεφτόμαστε πόσο μας λείπει το ελληνικό φαγητό".

Πέιν: "Ελπίζουμε να μας βοηθήσουν οι τραυματισμοί του Ολυμπιακού"
INTIME SPORTS

Δύσκολη ερώτηση, όμως ποια πόλη προτιμάς περισσότερο, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

" Πραγματικά δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα, μάλλον, Θεσσαλονίκη. Για την προσωπικότητα μου νομίζω ότι ταιριάζει λίγο περισσότερο η Θεσσαλονίκη γιατί είναι πιο ήρεμη και άνετη. Μερικές φορές η Αθήνα γίνεται λίγο αφόρητη, όμως σίγουρα πρέπει κάποιος πρέπει να την επισκεφτεί. Την ιστορία αυτής της πόλης επιβάλλεται να την γνωρίσουν όλοι".

Πως σου φάνηκε το ελληνικό πρωτάθλημα;

" Το ελληνικό μπάσκετ και το πρωτάθλημα είναι πιο σκληρό και με περισσότερες σωματικές επαφές σε σύγκριση με τις υπόλοιπες λίγκες που έχω παίξει. Οι παίκτες είναι δυνατοί και τους αρέσει παίζουν δυνατά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με στόχο να φτάσουν στη νίκη".

"Ελπίζουμε μήπως ενοχλήσουμε τον Σπανούλη"

Σε λίγες ημέρες η Λιμόζ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, τι περιμένεις από αυτό το παιχνίδι;

" Αρχικά θα ήθελα να πω ότι ανυπομονώ γι αυτό το ματς. Εκτός από τη μπασκετική πλευρά είναι για εμένα μία πολύ καλή ευκαιρία να συναντήσω μερικούς καλούς μου φίλους. Με αρκετούς από αυτούς τους παίκτες που θα βρίσκονται στην Γαλλία έχω παίξει πολλές φορές στην Ελλάδα. Επίσης, οι Μιχάλης Τσαϊρέλης και Γιάννης Αθηναίου είναι δύο από τους καλύτερους μου φίλους. Επίσης δεν ξεχνώ και τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στον Πανιώνιο κατακτώντας την 3η θέση στο πρωτάθλημα".

Τι θα πρέπει να κάνετε για να έχετε ελπίδες να "χτυπήσετε" το παιχνίδι;

" Θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ και να παίξουμε δυναμικά για να βγάλουμε ελεύθερα σουτ. Στο προηγούμενο παιχνίδι ο Πάτρικ Γιανγκ κι ο Γιώργος Πρίντεζης μας σκότωσαν με τα ριμπάουντ και τα κοψίματα που έκαναν. Θα πρέπει να τα πάμε πολύ καλύτερα σε αυτούς τους τομείς".

Πέιν: "Ελπίζουμε να μας βοηθήσουν οι τραυματισμοί του Ολυμπιακού"
INTIME SPORTS

Πιστεύεις ότι οι τραυματισμοί που έχει ο Ολυμπιακός θα σας δώσουν πλεονέκτημα για την νίκη;

" Το ελπίζουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με μεγάλο βάθος και πάντα έχει διαθέσιμους κάποιους εξαιρετικούς παίκτες για να αντικαταστήσουν τους τραυματίες. Όπως και να έχει ελπίζουμε οι τραυματισμοί τους να μας βοηθήσουν".

Γνωρίζοντας καλά τις ελληνικές ομάδες τι θα συμβουλέψεις τους συμπαίκτες πριν μπείτε στο γήπεδο;

" Θα τους πω να παίξουν πολύ δυναμικά κι εκτός από αυτό αν παίξει ο Σπανούλης να συγκεντρωθούν σε αυτόν. Θα πρέπει να τον κάνουμε να νιώσει ενοχλημένος. Τουλάχιστον σε αυτό μπορούμε να ελπίζουμε".

Κλείνοντας, Μαρκ, ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της Λιμόζ σε Ευρώπη και Γαλλικό πρωτάθλημα;

" Έχουμε ακόμα κάποιες μαθηματικές ελπίδες για να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16. Μπορεί να είναι δύσκολο, όμως είναι ακόμα εφικτό. Ο βασικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε το γαλλικό πρωτάθλημα. Το κερδίσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια και τώρα έχουμε πάλι το ρόστερ για να το καταφέρουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συσπειρωθούμε και να κάνουμε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο".

Πέιν: "Ελπίζουμε να μας βοηθήσουν οι τραυματισμοί του Ολυμπιακού"
TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ