EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Θέλω να αποδείξω την αξία μου πρώτα στον εαυτό μου"

Παπανικολάου: "Θέλω να αποδείξω την αξία μου πρώτα στον εαυτό μου"

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν συμβιβάζεται με τα όσα έκανε στο παρελθόν, έχει φιλοδοξίες και φέτος θέλει να αποδείξει την αξία του πρώτα στον εαυτό του. "Άμυνα, ριμπάουντ και τρανζίσιον στην επίθεση. Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύει ο Ολυμπιακός", τόνισε.

Ο Κώστας Παπανικολάου παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο Euroleague Greece και στον Νότη Ψιλόπουλο, τονίζοντας πως φέτος θέλει να αποδείξει την αξία του πρώτα στον εαυτό του και μετά στους υπόλοιπους. Τόνισε πως "σκληρή άμυνα, ριμπάουντ και γρήγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον στην επίθεση είναι το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός", νιώθει έτοιμος να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης, δήλωσε πως ο Έρικ Γκριν θα κάνει τους Πειραιώτες απρόβλεπτους στην επίθεση και σχολίασε πως ο Κεμ Μπιρτς έχει αρκετά κοινά με τον Οθέλο Χάντερ.

-Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι σε μία κορυφαία διοργάνωση όπως είναι η Euroleague;

" Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που μπορεί να αγωνιστεί ένας αθλητής στο κορυφαίο επίπεδο. Παίζεις μπάσκετ απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους, απέναντι στις καλύτερες ομάδες, στα καλύτερα τερέν στην Ευρώπη. Είναι τιμή μου, αλλά και τιμή για τον κάθε αθλητή να αγωνίζεται στην Euroleague. Εδώ γράφεται η ιστορία της Ευρώπης στο μπάσκετ. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στην διοργάνωση, έχω κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο με τον Ολυμπιακό, έχω αγωνιστεί σε Final Four και η Euroleague μου έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις και χαρές. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ και πάλι σε αυτή φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού".

-Θεωρείς πως το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague θα κάνει περισσότερο ελκυστική και ανταγωνιστική την διοργάνωση;

" Ο νέος τρόπος διεξαγωγής της Euroleague είναι κάτι καινούριο για όλους μας, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλες τις ομάδες. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Είναι ωραία η σκέψη, καλή η ιδέα, αλλά θα δούμε στην πράξη το πως θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι ομάδες και οι παίκτες σε όλο αυτό το πρόγραμμα. Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός, πάντα όταν το πρόγραμμα έχει περισσότερο παιχνίδια οι παίκτες το αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, γιατί για αυτό ασχολήθηκαμε με το άθλημα, για αυτό αγαπήσαμε το μπάσκετ, για το παιχνίδι και θέλουμε να παίζουμε.

Μένει να δούμε το πως θα ανταπεξέλθουν τα κορμιά, μένει να δούμε το πως θα ετοιμαστούν οι ομάδες για μία ιδιαίτερη χρονιά, όπως είναι αυτή που έρχεται. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως υπάρχει στην ομάδα μας ένας μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά και μία προσμονή να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σίγουρα η νέα Euroleague είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας".

"Τα παραπάνω παιχνίδια φέτος στην Euroleague τα αναμένουμε με ενθουσιασμό. Για αυτό αγαπήσαμε το μπάσκετ, για το παιχνίδι και θέλουμε να παίζουμε περισσότερο. Πρέπει όμως να προσέξουμε τα κορμιά μας"

Related content -Πως θα πρέπει να λειτουργήσει ο Ολυμπιακός μέσα στην σεζόν για να έχει διάρκεια, αλλά και για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις;

" Νομίζω το σημαντικότερο κομμάτι ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις μέσα στην σεζόν, έχοντας διάρκεια, ενέργεια, αλλά και σε καλή κατάσταση τα σώματα μας, είναι το κομμάτι της αποκατάστασης. Οι προπονητές, οι γυμναστές και οι εργοφυσιολόγοι θα μας βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι, γιατί είναι εξίσου σημαντικό, πέρα από το αγωνιστικό μέρος, το τι θα κάνουμε δηλαδή μέσα στο παρκέ. Θα μας βοηθήσουν λέγοντας μας το πως πρέπει να δουλέψουμε, το πως θα χρειαστεί να ξεκουραστούμε, το τι πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει βέβαια και ο κάθε παίκτης να προστατεύσει τον εαυτό του, να ξεκουράζεται όσο περισσότερο μπορεί, να προσέχει τον εαυτό του, το σώμα του και την διατροφή του. Πρέπει ο κάθε αθλητής να παρουσιάζεται έτοιμος σε κάθε στάδιο, σε όλη την διάρκεια της σεζόν".

-Πως προετοιμάζεται ένας παίκτης Euroleague πριν από ένα παιχνίδι;

" Ο κάθε αθλητής έχει τις ιδιαιτερότητες του, τις ρουτίνες του, ενώ αρκετοί έχουν και γούρια. Πίστεψε με, όλα αυτά τα χρόνια που παίζω μπάσκετ, έχοντας συνυπάρξει με πολλούς συμπαίκτες και συγκάτοικους, ο καθένας έχει και κάτι διαφορετικό. Εγώ για παράδειγμα δεν ανήκω στην κατηγορία των παικτών που έχει γούρια. Δεν έχω. Έχω κάποιες συνήθειες, όπως όλοι μας, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Είμαι πιο απλός και συνηθισμένος σε αυτά που κάνω πριν ένα παιχνίδι επιπέδου Euroleague. Η διαφορά της συνήθειας με το γούρι είναι ότι αυτοί που έχουν γούρια πιστεύουν πως αν δεν τα κάνουν κάτι δεν θα πάει καλά με εκείνους μέσα στο ματς, ενώ αυτοί που έχουν συνήθειες, αν ξεχάσεις δηλαδή να κάνεις κάτι πριν από ένα παιχνίδι, δεν σημαίνει κάτι, δεν αλλάζει κάτι. Είναι απλά μία ρουτίνα".

"Είναι πλεονέκτημα μας η χημεία και η ομοιογένεια που έχουμε. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για να πετύχεις και ο Ολυμπιακός το έχει αποδείξει. Είναι το αβαντάζ μας φέτος απέναντι στους αντιπάλους μας"

Παπανικολάου: "Θέλω να αποδείξω την αξία μου πρώτα στον εαυτό μου"

-Πόσο σημαντικό είναι για εσάς φέτος πως διαθέτετε σχεδόν την ίδια ομάδα με πέρσι, έχοντας έναν βασικό κορμό παικτών, χημεία και ομοιογένεια;

" Ειδικά φέτος, έτσι όπως έχουν αυξηθεί τα παιχνίδια με το νέο σύστημα της Euroleague, που θα πρέπει οι ομάδες να παρουσιαστούν έτοιμες από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, το πιο σημαντικό κομμάτι σε μία ομάδα είναι να διαθέτει χημεία, ομοιογένεια, αλλά και ένα βασικό κορμό. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό και το γεγονός πως διαθέτουμε όλα αυτά τα στοιχεία αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους μας, ειδικά στο ξεκίνημα της χρονιάς. Η χημεία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μία ομάδα για να πετύχει τους στόχους της και ο Ολυμπιακός αυτό το έχει αποδείξει στην πράξη τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε ένα σύνολο παικτών που ο ένας γνωρίζει καλά τον άλλον, ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, οι περισσότεροι παίζουμε μπάσκετ χρόνια μαζί, η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρσι, έχουμε τον ίδιο προπονητή και μόλις τρεις νέους παίκτες στο ρόστερ μας. Και αυτό ξέρεις βοηθά σε μεγάλο βαθμό ώστε τα νέα παιδιά να ενσωματωθούν καλύτερα στην φιλοσοφία και στην νοοτροπία της ομάδας, αφομοιώνοντας γρήγορα τα συστήματα και την τακτική μας, όπως και συμβαίνει με τους Γκριν και Μπιρτς, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ταιριάζουν στην χημεία της ομάδας. Η ομοιογένεια που έχουμε θα είναι το "όπλο" μας φέτος και πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι από πέρσι".

"Σκληρή άμυνα, ασφάλεια στα ριμπάουντ και γρήγορο παιχνίδι για καλάθι στον αιφνιδιασμό. Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε, αυτή είναι η αγωνιστική μας ταυτότητα και φέτος θα επιχειρήσουμε να τρέξουμε περισσότερο"

Παπανικολάου: "Θέλω να αποδείξω την αξία μου πρώτα στον εαυτό μου"

-Τι στυλ μπάσκετ θα επιχειρήσει να παίξει φέτος ο Ολυμπιακός; Θα προσπαθήσετε να τρέξετε περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο;

" Δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τον περσινό τρόπο παιχνιδιού μας. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα επιχειρήσει φέτος να παίξει πιο γρήγορα, αλλά σε αυτή την ομάδα, που έχει μία βάση παικτών από την σεζόν 2011-12 και μετά, ανέκαθεν της άρεσε να τρέχει, να παίζει γρήγορο μπάσκετ και να επιδιώκει να σκοράρει στον αιφνιδιασμό ύστερα από κάθε καλή άμυνα.

Νομίζω πως αυτό το στυλ μπάσκετ βρίσκεται στο DNA αυτού του Ολυμπιακού και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού του εδώ και χρόνια. Μας αρέσει να παίζουμε γρήγορα, έχουμε τους παίκτες να το κάνουμε πράξη, θέλουμε τους εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και έτσι βρίσκουμε ρυθμό. Βέβαια, για να το κάνουμε αυτό πράξη φέτος σε μεγαλύτερο βαθμό, θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο στο κομμάτι της άμυνας, γιατί από την καλή άμυνα θα σου δοθεί η δυνατότητα να τρέξεις. Αν δέχεσαι σχεδόν σε κάθε φάση καλάθι από τον αντίπαλο είναι αδύνατον να τρέξεις.

Έχουμε δει τα λάθη μας από πέρσι και δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Πέρσι για παράδειγμα, ειδικά προς το τέλος της Euroleague, είχαμε θέματα και προβλήματα στην αμυντική μας λειτουργία, δεχόμασταν σε αρκετά ματς πολλούς πόντους, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μπορούμε στο ανασταλτικό κομμάτι, όπως και στα ριμπάουντ, γιατί και εκεί είχαμε θέμα, με αποτέλεσμα να κάνουμε ήττες και να αποκλειστούμε νωρίς στην διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια πορεύεται με αυτό το στυλ μπάσκετ. Σκληρή άμυνα, ασφάλεια στα ριμπάουντ στην άμυνα και μετά γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, ώστε να σκοράρουμε όσες περισσότερες φορές γίνεται, τόσο σε πρωτεύοντα, όσο και σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Αυτή είναι η αγωνιστική μας ταυτότητα, αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε

Από εκεί και πέρα, στο σετ-παιχνίδι, έχουμε τους παίκτες και την εμπειρία να ανταπεξέλθουμε και σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Έχουμε τους κατάλληλους δημιουργούς και σκόρερ για να δημιουργήσουμε φάσεις, συνεργασίες και plays ώστε να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι. Βέβαια, θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα και στο σετ παιχνίδι, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε".

"Χαρούμενος που κατάφερα να κάνω προετοιμασία ύστερα από δύο χρόνια, επέστρεψα στον Ολυμπιακό γιατί έχω "δεθεί" με αυτή την ομάδα, είναι ο σύλλογος που με ανέδειξε στο κορυφαίο επίπεδο"

Related content -Φέτος το καλοκαίρι δούλεψες αρκετά με σκοπό να βρεις τον καλό εαυτό σου και πάλι. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως έκανες και πάλι προετοιμασία με ομάδα ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια;

" Ο πιο βασικός λόγος για να επιστρέψει ο κάθε παίκτης, όχι μόνο εγώ, στα υψηλά στάνταρ απόδοσης του, είναι μία γεμάτη προετοιμασία. Πέρα, πέρα από τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισα, το πιο μεγάλο μου πρόβλημα ήταν η αγωνιστική απραξία για κάποιο διάστημα και κυρίως η έλλειψη προετοιμασίας. Μου είχε κοστίσει αυτό το κομμάτι. Η προετοιμασία είναι πάρα πολύ βασική και σημαντική για έναν αθλητή. Είναι ο μήνας, ο ενάμιση μήνας, που ο κάθε παίκτης βάζει τις βάσεις για την σεζόν που έρχεται.

Καταλαβαίνω πως ο κόσμος ίσως να μην μπορεί να καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι αυτό το κομμάτι για έναν αθλητή, αλλά πιστέψτε με είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς μία καλή και γεμάτη προετοιμασία σε διαμορφώνει για την χρονιά που έρχεται να παίξεις. Προετοιμάζεις κατάλληλα το κορμί σου, το μυαλό σου, τα πάντα και παράλληλα αν νιώθεις γερός, δυνατός και σε καλή φυσική κατάσταση, παίζεις μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η προετοιμασία είναι σημαντική τόσο η ατομική, όσο και η ομαδική. Δουλεύεις ακόμη και την συγκέντρωση σου, την μαχητικότητα σου, την εργατικότητα σου, την προσήλωση σου.

Προσωπικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα και πάλι μετά από καιρό, σχεδόν μετά από δύο χρόνια, να κάνω ξανά προετοιμασία και είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα δουλειά που έχουμε κάνει. Επίσης, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Ολυμπιακό, στην ομάδα μου, σε έναν τεράστιο σύλλογο στον οποίο αναδείχτηκα σαν παίκτης στο κορυφαίο επίπεδο, σε μία ομάδα με την οποία έχω "δεθεί" έχοντας ζήσει τόσες πολλές και μοναδικες στιγμές, κατακτώντας πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε μία ομάδα που έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες και φίλους. Για αυτό άλλωστε τον περασμένο χειμώνα αποφάσισα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Νιώθω καλά εδώ, ευχαριστιέμαι και απολαμβάνω το μπάσκετ και πάλι".

"Πάνω απ' όλα θέλω να αποδείξω ξανά την αξία μου στον εαυτό μου, σε αυτούς που με πίστεψαν, αλλά και σε αυτούς που δεν πιστεύουν σε εμένα. Μου αρέσουν τα δύσκολα, αυτή είναι η δική μου πρόκληση"

Παπανικολάου: "Θέλω να αποδείξω την αξία μου πρώτα στον εαυτό μου"

-Έχεις το μεγάλο αγωνιστικό κίνητρο φέτος ώστε επιστρέψεις στα υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά και την πρόκληση να αποδείξεις και πάλι την ποιότητα σου σαν παίκτης; Θα δούμε φέτος τον παλιό-καλό Κώστα Παπανικολάου;

" Σαφώς έχω και το αγωνιστικό κίνητρο να επιστρέψω στα υψηλά στάνταρ απόδοσης μου. Κάθε νέα χρονιά, είναι μία σεζόν πρόκληση για όλους. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει πέρσι ή τι έκανες πριν 3-4 χρόνια. Σημασία έχει τι κάνεις τώρα, το αύριο, το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι που μετράει. Πάντα προετοιμάζεσαι για το καλύτερο και θέλεις να δίνεις το καλύτερο. Ξέρω πως πέρσι δεν ήμουν αυτός που ήθελα, αυτός που ήμουν και θέλω να είμαι, έχοντας επηρεαστεί από την έλλειψη παιχνιδιών και προετοιμασίας, αλλά φέτος θέλω να γίνω και πάλι ο... γνωστός Παπανικολάου. Δούλεψα εναντικά το καλοκαίρι σε ατομικό επίπεδο μαζί με το σταφ του Ολυμπιακού, ξεπέρασα τον τραυματισμό μου, έχασα κάποια κιλά και δούλεψα περισσότερο το σώμα μου

Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά νιώθω πολύ καλά, είμαι σε καλή κατάσταση και νομίζω αυτό έχει φανεί και στα φιλικά. Παραμένω φιλόδοξος και θέλω να πετύχω και πάλι στον Ολυμπιακό. Δεν συμβιβάζομαι με το παρελθόν, δεν επαναπαύομαι με τα όσα κατάφερα τα προηγούμενα χρόνια. Όποιος το κάνει, καλύτερα ας τα παρατήσει και ας αλλάξει επάγγελμα, γιατί δεν θα έχει συνέχεια. Εγώ προτιμώ τον άλλο δρόμο, εκείνον με τα κίνητρα, τους νέους στόχους και τις προκλήσεις. Μου αρέσουν τα δύσκολα, πάντοτε με εξίταραν τα δύσκολα και στα δύσκολα πεισμώνω περισσότερο ώστε να τα καταφέρω, κάτι που νομίζω το έχει και ο Ολυμπιακός σαν ομάδα στην νοοτροπία του.

Μου αρέσει αυτή την στιγμή που έχω βάλει στόχο, πάνω απ' όλα, να αποδείξω ξανά στον εαυτό μου την αξία μου, αλλά και την ποιότητα μου σαν παίκτης. Όχι μόνο στον εαυτό μου, αλλά σε όλους. Στην οικογένεια μου, στους φίλους μου, σε αυτούς που με έχουν κριτικάρει, σε αυτούς που δεν πιστεύουν σε εμένα και φυσικά και σε αυτούς που ποντάρουν, πιστεύουν και έχουν επενδύσει σε μένα. Αυτή είναι η δική μου μεγάλη πρόκληση για φέτος. Να τους αποδείξω ποιος είμαι. Όλο αυτό, πίστεψε με, δεν με αγχώνει καθόλου, ούτε με πιέζει. Ίσα-ίσα μου αρέσει και είναι θετικό. Νιώθω έτοιμος και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά ώστε να γίνω και πάλι ο Κώστας Παπανικολάου που ξέρατε, αλλά και να γίνω καλύτερος ακόμη. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία. Προσεύχομαι να με έχει καλά ο Θεός, εμένα, αλλά και τους συμπαίκτες μου γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και απαιτητική".

"Δεν γίνεται κάθε χρόνο να φτάνεις στο Final Four, αλλά να έχουμε την περσινή χρονιά στην Ευρώπη στην άκρη του μυαλού μας ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, ειδικά στην άμυνα"

Παπανικολάου: "Θέλω να αποδείξω την αξία μου πρώτα στον εαυτό μου"

-Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει στις επιτυχίες, αλλά πέρσι η ομάδα απέτυχε στην Ευρώπη. Τι έφταιξε; Το γεγονός σας δίνει κίνητρο ώστε να επιστρέψετε στις επιτυχίες;

" Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει όλα αυτά χρόνια να πηγαίνει πάντα στα προημιτελικά, αλλά και να αγωνίζεται στα Final Four, συμμετέχοντας σε τελικούς, κατακτώντας και τους τίτλους. Από εκεί και πέρα κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, κανείς δεν σου εγγυάται πως θα καταφέρεις πάντα όλους τους στόχους σου. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να φτάνεις στους "8" και στο Final Four.

Θέλω να σου πω όμως και οι αθλητές είναι άνθρωποι και έχουν τα προβλήματα τους, αλλά και τις ατυχίες τους, είτε με τραυματισμούς, είτε με οτιδήποτε άλλο. Είναι η κούραση, οι εξωγηπεδικοί παράγοντες, κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα με την οικογένεια του, θέματα υγείας, πολλά πράγματα που κατά την διάρκεια μιας σεζόν μπορεί να επηρεάσουν έναν αθλητή. Είμαστε επαγγελματίες, αυτή είναι η δουλειά μας, πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι και να δουλεύουμε σκληρά πάνω σε αυτό που κάνουμε, αλλά δεν είμαστε ρομπότ. Είμαστε ομάδα, είμαστε ένα σύνολο και όταν ένα ή και παραπάνω από αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται, αρκετές φορές μπορούν να επηρεάσουν τις ισορροπίες σε μία ομάδα. Έτσι είναι το μπάσκετ.

Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό και πολλά πράγματα κρίνονται από λεπτομέρειες. Κάναμε λάθη, είχαμε αρκετές ατυχίες με θέματα υγείας, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και ξέρουμε πως πέρσι η χρονιά μας στην Ευρώπη ήταν κακή και αποτυχημένη. Ευελπιστούμε φέτος να την αφήσουμε πίσω την περσινή σεζόν, αλλά να μην την ξεχάσουμε. Να την έχουμε πάντα στο μυαλό μας σαν ένα κακό παράδειγμα προς αποφυγήν, ώστε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, αλλά και για να μας κρατά σε εγρήγορση".

"Ο Γκριν έχει έφεση στο σκορ, θα μας κάνει απρόβλεπτους στην επίθεση. Ο Μπιρτς δεν είναι Χάινς, αλλά έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Χάντερ. Είναι καλοί χαρακτήρες, ακούν, ρωτούν και μαθαίνουν"

Παπανικολάου: "Θέλω να αποδείξω την αξία μου πρώτα στον εαυτό μου"

-Ποια είναι η εικόνα που έχεις για τους Γκριν και Μπιρτς; Είναι ο σκόρερ που σας έλλειπε στα γκαρντ, αλλά και ο σέντερ που θα συνεχίσει τον ρόλο του Χάινς, του Ντάνστον και του Χάντερ;

" Τόσο ο Γκριν, όσο και ο Μπιρτς, είναι δύο εξαιρετικά παιδιά από θέμα χαρακτήρα, τα οποία είναι πάρα πολύ εργατικά. Σέβονται πάρα πολύ την ομάδα, ξέρουν το μέγεθος του Ολυμπιακού, την δυναμική της ομάδας και ξέρουν πολύ καλά το που έχουν έρθει. Δουλεύουν, προσπαθούν, ακούν τους συμπαίκτες τους, ρωτάνε για να μάθουν, κουβεντιάζουν με τους προπονητές και όλο αυτό δείχνει θέληση για να πετύχει η ομάδα. Νομίζω πως εξοικειώνονται γρήγορα στην ομάδα μας.

Ο Γκριν έχει μία τρομερή έφεση στο σκορ, έχει ταλέντο στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, είναι γρήγορος, διεισδυτικός, καλός σουτέρ και νομίζω πως θα δώσει μία νέα πτυχή στο παιχνίδι μας, μία νέα απειλή στο παιχνίδι μας, η οποία ίσως να έλλειπε από το ρόστερ μας τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ πως η έλευση του είναι σημαντική, γιατί πέρα από τις ικανότητες του, η ομάδα αυτόματα ανεβαίνει επίπεδο και κυρίως θα μπορεί να απειλήσει από πάρα πολλές θέσεις, με διάφορους τρόπους, από διάφορες καταστάσεις. Θεωρώ πως έτσι ο Ολυμπιακός θα γίνεται περισσότερο απρόβλεπτος στην επίθεση.

Ο Μπιρτς είναι ένα ψηλό παιδί, αθλητικό, με μεγάλα χέρια, είναι λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ, καλός αμυντικός και ικανότατος ριμπάουντερ. Ίσως να μην είναι ο τύπου Χάινς, αλλά θεωρώ πως το αγωνιστικό του στυλ μοιάζει αρκετά με εκείνο του Χάντερ. Είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει πάρα πολύ σαν παίκτης".

-Η επιστροφή και η συμμετοχή στo Final Four της Euroleague βρίσκεται μέσα στους στόχους σας; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας;

"Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν. Θέλουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα, αλλά και να φτάσουμε στο Final Four. Για να φτάσουμε ως εκεί όμως, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα. Υπάρχει όρεξη από όλους τους παίκτες, υπάρχει μεγάλη διάθεση, από τον μεγαλύτερο στην ηλικία έως και τον μικρότερο. Υπάρχει θέληση και κίνητρο η ομάδα φέτος να πετύχει και να κάνει κάτι καλό. Δεν χρειάζεται να πούμε μεγαλύτερα λόγια, τα υπόλοιπα θα τα δείξουμε στην πράξη".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ