EUROLEAGUE

Παπανικολάου: "Από εκεί αντλεί δύναμη ο Ολυμπιακός"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW / / (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι εξήγησε από πού η ομάδα του αντλεί τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει συνεχώς υπερβάσεις.

Ο Ολυμπιακός στην 13ης"στροφή" της EuroLeague έμοιαζε με... νοσοκομείο, καθώς το ιατρικό του δελτίο ήταν γεμάτο και η αλήθεια είναι πως τα προβλήματα των τραυματισμών δεν έχουν ξεπεραστεί. Τα ονόματα του Γιώργου Πρίντεζη, του Δημήτρη Αγραβάνη, του Νίκολα Μιλουτίνοφ και του Κιμ Τιλί είναι σημειωμένα στο απουσιολόγιο του Γιάννη Σφαιρόπουλο. Οι Πειραιώτες, όμως, βρήκαν τον τρόπο και πίκραναν και πάλι την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη "πιάνοντάς" την εκ νέου στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της EuroLeague.

O Κώστας Παπανικολάου για ακόμα μία φορά ήταν στους κορυφαίους της ομάδας του, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στη συγκομιδή του 15 πόντους (2/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 27:10 συμμετοχής, αλλά, όπως συνηθίζει, δεν στάθηκε στην προσωπική του απόδοση.

Αντιθέτως, ο "Παπ" αρχικά μας εξήγησε πώς η ομάδα του κάλυψε το κενό των λαβωμένων κι έφτασε στη νίκη επί της ΤΣΚΚΑ Μόσχας. "Δείξαμε αυταπάρνηση και είχαμε πάθος. Είχαμε απέναντι μας μία ομάδα που είναι επιπέδου Final Four, είχαμε πάρα πολλές αντιξοότητες να αντιμετωπίσουμε πριν από το παιχνίδι, αλλά δείξαμε χαρακτήρα τόσο ομαδικά, όσο και προσωπικά. Κάθε παιδί έδωσε το κάτι παραπάνω για εκείνους που έλειπαν, βάλαμε όλοι από ένα λιθαράκι, προσπαθήσαμε πάρα πολύ για το καλύτερο αποτέλεσμα και τα καταφέραμε. Ακουλουθήσαμε το πλάνο μας, είχαμε σωστές επιλογές και ήρθε η νίκη", τόνισε αρχικά ο 27χρονος φόργουορντ, ο οποίος εν συνεχεία πέρασε στο... παρασύνθημα.

Ο Ολυμπιακός βλέπετε, για να πάρει τη νίκη επί της "ομάδας του στρατού" έπρεπε να... ανασύρει τεράστια ψυχικά αποθέματα για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τους τραυματισμούς του Γιώργου Πρίντεζη, του Δημήτρη Αγραβάνη, του Νίκολα Μιλουτίνοφ και του Κιμ Τιλί και συγχρόνως να διαψεύσει όσους πίστευαν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα περνούσε, εύκολα ή δύσκολα, από το ΣΕΦ. Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που οι "ερυθρόλευκοι" ανέτρεψαν τα προγνωστικά.

Ο Κώστας Παπανικολάου μας ανέφερε πώς "η αλήθεια είναι ότι αυτή ομάδα σε κάθε παιχνίδι, όσες απώλειες κι αν έχει, ό,τι κι αν γίνεται πριν από το ματς, πάντα έχει έναν σκοπό: Να προσπαθήσει όσο μπορεί και να δώσει ό,τι έχει μέσα στο παρκέ για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά θα παίρνουμε τη νίκη. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο για να κάνουμε υπερήφανους εμάς, αλλά και τον κόσμο μας. Δεν θέλουμε να πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι μας και η δουλειά μας. Επαναλαμβάνω πως αυτό δεν σημαίνει πως πάντα Θα νικάμε, αλλά πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο".

Φυσικά, τις επαναλαμβανόμενες καταθέσεις ψυχής των "ερυθρολεύκων" βοηθάει και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήριά τους. "Αυτό είναι κάτι που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια από την αγάπη των παιδιών για την ομάδα και τον κόσμο που μας στηρίζει κι ευελπιστούμε να συνεχίσει να υπάρχει για πάρα πολύ καιρό ακόμα. Από εκεί αντλούμε δύναμη. Το κλίμα στην ομάδα πραγματικά είναι πανέμορφο και δεν θέλουμε να χαλάσει. Εχουμε τους ρόλους μας, αλλά είμαστε μια παρέα και το απολαμβάνουμε", δήλωσε.

Παπανικολάου: "Από εκεί αντλεί δύναμη ο Ολυμπιακός"

Ο 27χρονος φόργουορντ έχει πρωταγωνιστήσει σε ουκ ολίγα αγωνιστικά αλλά και... φωτογραφικά highlights με τον Ολυμπιακό, καθώς συνηθίζει να πανηγυρίζει με χαρακτηριστικό τρόπο επιτυχημένες προσπάθειες τόσο του ίδιου, όσο και και των συμπαικτών του: "Eίναι κάτι αυθόρμητο για εμένα. Αυτό ισχύει. Ετσι είμαι ως άνθρωπος. Σε κάποιους μπορεί να αρέσω, σε άλλους όχι. Ο αυθορμητισμός μου, όμως, είναι έμφυτος. Δεν μπορώ να τον αλλάξω ή να καταπιέσω τον εαυτό μου για να μην κάνω κάτι που δεν είναι προσβλητικό, αλλά μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον άλλο".

Τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων της ομάδας του, καθώς ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (22/12) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. "Πρέπει όλοι να αφήσουμε πίσω τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Οπως αφήνουμε πίσω τις ήττες, έτσι πρέπει να ξεχάσουμε και αυτή τη νίκη. Εχουμε μπροστά μας τον εκτός έδρας αγώνα με την Αναντολού Εφές και αυτός είναι ο στόχος που πρέπει τώρα να συγκεντρωθούμε. H προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ παρά τις απουσίες ήταν σωστή, έτσι τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αγώνα της Παρασκευής (22/12)", είπε ο άσος του Ολυμπιακού.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ