EUROLEAGUE

Παλάσιος: "Ώρα αποδείξεων με τον Παναθηναϊκό"

Παλάσιος: "Ώρα αποδείξεων με τον Παναθηναϊκό"

Ο σέντερ της Καρσίγιακα, Χουάν Παλάσιος μιλάει στο Euroleague Greece για τον "τελικό" που έρχεται με τον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού το καλοκαίρι και εξηγεί γιατί επέστρεψε στη Σμύρνη

Είναι από τα ονόματα που οι ελληνικές ομάδες το έχουν ψηλά στη λίστα τους. Το καλοκαίρι του 2014 είχε εξετάσει την περίπτωση του ο Παναθηναϊκός, ενώ πριν μερικούς μήνες ήταν σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Ο Χουάν Παλάσιος αύριο (27/11) αντιμετωπίζει τους "πράσινους" σε ένα παιχνίδι που ο χαμένος θα δει το φάσμα του αποκλεισμού από το ΤΟΡ 16 να πλησιάζει.

Ο Κολομβιανός σέντερ λίγες ώρες πριν την μεγάλη "μάχη" μιλάει στο Euroleague Greece για τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσει επειγόντως η ομάδα του, την "ώρα των αποδείξεων" που έφτασε για Καρσίγιακα και Παναθηναϊκό αλλά και για τους λόγους που τον έκαναν να γυρίσει στην Σμύρνη μετά την περσινή εξαιρετικά πετυχημένη σεζόν όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα Τουρκίας.

Παράλληλα ο Χουάν Παλάσιος επιβεβαιώνει για πρώτη φορά τις επαφές που είχε με τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Ελλάδα!

Παλάσιος: "Ώρα αποδείξεων με τον Παναθηναϊκό"

Σε λίγες ημέρες αντιμετωπίζεται τον Παναθηναϊκό. Πως βλέπετε αυτό το ματς;

" Αναμφίβολα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, καθώς χρειαζόμαστε τη νίκη για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Νομίζω είναι μία καλή ευκαιρία για όποιον κερδίσει να πάρει το πλεονέκτημα για το ΤΟΡ 16. Στο πρώτο παιχνίδι δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα και παίξαμε καλά μόνο στα 30 λεπτά. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας και θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα είμαστε όπως πρέπει για 40 λεπτά ώστε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να προκριθούμε".

Τι θα πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι;

" Στα δύο τελευταία παιχνίδια οι αντίπαλοι μας σκόραραν περισσότερους από 100 πόντους (σ.σ. Μπαρτσελόνα 107-79, Φενέρμπαχτσε 104-82) . Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να είμαστε πιο δυναμικοί, να πιέσουμε τη μπάλα και να μην αφήσουμε εύκολα καλάθια στον Παναθηναϊκό. Αν θέλουμε να έχουμε μία ελπίδα να κερδίσουμε το παιχνίδι τότε θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα".

Η Καρσίγιακα δείχνει να έχει ένα πρόβλημα στα εκτός έδρας ματς. Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

" Αν κοιτάξεις το πρόγραμμα θα δεις ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ομάδες. Χάσαμε από την Μπαρτσελόνα που είχε τεράστιο κίνητρο να μας κερδίσει γιατί μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που έχασε από την Λαμποράλ Κούτσα ήμασταν η μοναδική ομάδα που είχε καταφέρει να την κερδίσει. Έπρεπε να κερδίσουν και το έβλεπες στα μάτια τους. Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα στην άμυνα κι αυτές οι δύο ομάδες (σ.σ. Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε) σούταραν με πολύ καλά ποσοστά. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό ακόμα κι όταν παίζουμε εκτός έδρας. Σίγουρα ελπίζουμε να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα πριν την Παρασκευή που θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να το πετύχουμε".

Παλάσιος: "Ώρα αποδείξεων με τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Μετά την κατάκτηση του τίτλου πέρσι στην ομάδα έμειναν μόνο εσύ και ο Κένι Γκάμπριελ. Νιώθεις λίγο σαν "σωματοφύλακας" της ομάδας;

" Όταν κερδίσαμε τον τίτλο ήταν δύσκολο να κρατηθεί η ίδια ομάδα. Για εμένα το να επιστρέψω στην Καρσίγιακα ήταν ωραίο γιατί εδώ νιώθω ότι γράφουμε ιστορία. Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν το μπάσκετ, ξέρουν πολλά γι αυτό και είναι το βασικό τους άθλημα. Για εμάς που ήμασταν οι πρώτοι παίκτες που κάναμε την ομάδα να φτάσει στην Euroleague και τώρα βάζουμε το όνομα μας στην πρώτη χρονιά της ομάδας σε αυτήν την τεράστια διοργάνωση είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί γίνεσαι δύο φορές μέρος της ιστορίας".

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά σου στην Euroleague. Νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον;

" Νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα ρόλων που έχεις μέσα στην ομάδα. Στην δεύτερη χρονιά ξέρεις τι να περιμένεις, όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Στην πρώτη μου χρονιά που έπαιζα με την Λιέτουβος Ρίτας αν θυμάμαι καλά η μοναδική ομάδα που είχαμε κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός! Όπως και να έχει πλέον νιώθω ότι έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση".

Είναι αλήθεια ότι είχατε μιλήσει το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό;

" Ναι κατά κάποιο τρόπο μέσα στο καλοκαίρι ήμασταν σε επικοινωνία με την πλευρά του Ολυμπιακού, όμως τελικά δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία. Γενικότερα θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση η Ελλάδα για εμένα και την καριέρα μου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι τεράστια κλαμπ, με μεγάλη ιστορία και πολλούς φιλάθλους".

Παλάσιος: "Ώρα αποδείξεων με τον Παναθηναϊκό"
TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ