EUROLEAGUE

Ουίλμπεκιν: "Θα παλέψουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό"

Ουίλμπεκιν: "Θα παλέψουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό"

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Σκότι Ουίλμπεκιν μιλάει στο Euroleague Greece για τους λόγους που η Νταρουσάφακα θέλει τη νίκη αλλά και για τις όμορφες αναμνήσεις του από την Ελλάδα

Αν βρει ρυθμό μπορεί να "σκοτώσει" οποιαδήποτε άμυνα. Τα ποσοστά του πίσω από τα 6,75μ. είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κατάφερε να ξεχωρίσει ως παίκτης. Τον Σκότι Ουίλμπεκιν τον γνωρίσαμε πέρσι με τη φανέλα της ΑΕΚ, όμως η αξία του δεν άργησε να αναγνωριστεί και αν βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο 23χρονος γκαρντ της Νταρουσάφακα λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μιλάει στο Euroleague Greece κι εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αυτός κι οι συμπαίκτες του παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά θέλουν τη νίκη απέναντι στους "πράσινους", πως σκοπεύουν να το κάνουν αλλά και για την πρώτη του κόντρα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη που έχει δει σε βίντεο. Ο Αμερικανός δεν ξέχασε και το σύντομο πέρασμα του από τη χώρα μας για λογαριασμό της ΑΕΚ τονίζοντας ότι " έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα".

"Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας"

Σε λίγες ημέρες υποδέχεστε τον Παναθηναϊκό. Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το παιχνίδι;

" Είναι ένα παιχνίδι Euroleague κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δεν έχουμε ελπίδες να προκριθούμε, όμως θέλουμε να παίξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί θέλουμε να δώσουμε χαρά στο κοινό μας".

Σε ποια στοιχεία του παιχνιδιού θα επικεντρωθείτε προκειμένου να "χτυπήσετε" το παιχνίδι;

" Νομίζω για να κερδίσουμε το ματς θα πρέπει να ανακόψουμε τους αιφνιδιασμούς τους και τις πολλές διεισδύσεις που κάνουν. Από εκεί και πέρα θα επιχειρήσουμε να μην τους αφήνουμε να βρίσκουν εύκολα τους καλούς σουτέρ που διαθέτουν και φυσικά αν θέλουμε να κερδίσουμε θα χρειαστεί να ελέγξουμε τον τομέα των ριμπάουντ. Θα πρέπει να τους κόψουμε τα επιθετικά ριμπάουντ που δίνουν δεύτερες ευκαιρίες".

Ουίλμπεκιν: "Θα παλέψουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για πρώτη φορά θα τεθείς αντιμέτωπος με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ποια είναι η άποψη σου γι΄αυτόν;

" Είναι η πρώτη μου φορά που παίζω εναντίον του, όμως τον παρακολουθούσα σε βίντεο. Δυστυχώς στο προηγούμενο παιχνίδι δεν αγωνίστηκε. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εξαιρετικό πασέρ που ξέρει εκπληκτικά να παίζει το pick 'n' roll. Είναι καταπληκτικό που θα παίξω εναντίον του".

Η Νταρουσάφακα δεν κατάφερε να προκριθεί, όμως η Εφές περιμένει κάποια δώρα από εσάς. Απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα θα παίξετε με στόχο να βοηθήσετε ακόμα έναν τουρκικό σύλλογο να βρεθεί στην επόμενη φάση;

" Δεν ενδιαφέρομαι για καμία άλλη ομάδα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί για εμένα και την ομάδα μου. Αυτό είναι το μόνο που θέλω να κάνω και γι αυτό θα παλέψω".

Αυτή είναι η πρώτη σου σεζόν στην Euroleague. Πως βιώνεις την εμπειρία μέχρι τώρα;

" Μου αρέσει πολύ και χαίρομαι που βρίσκομαι σε μία ομάδα επιπέδου Euroleague. Νομίζω ότι έχω κάνει μία καλή χρονιά ως freshman και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να βελτιώνομαι για να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο και τα επόμενα χρόνια".

"Πέρασα ωραία στην Ελλάδα"

Ουίλμπεκιν: "Θα παλέψουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχοντας παίξει πρόσφατα στην ΑΕΚ τι αναμνήσεις έχεις από την Ελλάδα;

" Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα. Θυμάμαι τους φανταστικούς φιλάθλους που έχουν, το καλό φαγητό και πολλά ακόμα. Πέρασα ωραία στην Ελλάδα και ήταν διασκεδαστικό να παίζω στο πρωτάθλημα σας".

Και ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

" Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ο τρόπος παιχνιδιού στηρίζεται αρκετά στο physical game και υπάρχει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στα περισσότερα παιχνίδια. Οι φίλαθλοι και η ανταγωνιστική φύση των ομάδων βοηθάει να γίνονται ωραίοι αγώνες και οι παίκτες να αποδίδουν όσο μπορούν περισσότερο".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ