EUROLEAGUE

Ντάνστον: "Τιμή μου που έπαιξα στον Ολυμπιακό"

Ο Μπράιαντ Ντάνστον χαρακτήρισε τιμή του που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, δεν θα ξεχάσει ποτέ τους φιλάθλους του και μίλησε στο Euroleague Greece για τον ρόλο του στην φετινή Εφές.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον παραχώρησε συνέντευξη στο EuroLeague Greece, μιλώντας για την αναμέτρηση της Πέμπτης (20/10, 19:45) στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός σέντερ τόνισε πως ήταν τιμή του που έπαιξε στον Ολυμπιακό (2013-2015) και σχολίασε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τους φιλάθλους της ομάδας. Δήλωσε πως η Εφές φέτος θέλει να παίξει γρήγορο μπάσκετ, εξήγησε τον ρόλο του στην φετινή ομάδα, αναφέρθηκε στον κόουτς Περάσοβιτς, ενώ επεσήμανε πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα έχουν σχέση με την φιλική αναμέτρηση στην Κρήτη, στην οποία και είχαν νικήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας.

-Μπράιντ, ποια είναι η άποψη σου για την φετινή ομάδα της Εφές; Τι στυλ μπάσκετ στοχεύει να παίξει;

"Νομίζω πως η φετινή ομάδα της Εφές είναι περισσότερο ισχυρή. Έχει πιο βαθύ ρόστερ. Επίσης, έτσι όπως έχει χτιστεί και δομηθεί, είναι ξεκάθαρο πως είμαστε μία ομάδα που μπορεί να παίξει περισσότερο γρήγορο μπάσκετ και η αλήθεια είναι πως έχουμε ταλέντο να κινηθούμε γρήγορα και σωστά στο τρανζίσιον. Είναι στόχος μας να σκοράρουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και το καλό είναι πως λειτουργούμε μέχρι στιγμής εξαιρετικά σε αυτό το γρήγορο τέμπο. Είναι σημαντικό όμως να είμαστε προσεκτικοί. Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι, αλλά όχι βιαστικοί. Θέλουμε να μειώσουμε τα λάθη μας. Όσον αφορά την άμυνα, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την αθλητικότητα μας, την σκληράδα και την ταχύτητα μας και στο ανασταλτικό κομμάτι. Άλλωστε, μέσα από την καλή άμυνα μπορείς να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο".

Ντάνστον: "Τιμή μου που έπαιξα στον Ολυμπιακό"

-Πως είναι η συνεργασία του με τον κόουτς Περάσοβιτς;

"Ο κόουτς Περάσοβιτς αγαπά το μπάσκετ και έχει πάθος για το άθλημα. Είναι κάτι που μας το έχει μεταφέρει. Η λατρεία του για το άθλημα μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτή, από τον τρόπο που σου μιλάει, από τον τρόπο που σου εξηγεί πράγματα. Έχουμε καλή επικοινωνία, καλή συνεργασία και προσπαθεί με τον τρόπο του και τις γνώσεις του να σε ωθήσει να γίνεις καλύτερος ατομικά, αλλά να γίνουμε καλύτεροι συνολικά σαν ομάδα. Έχει την δική του φιλοσοφία, η οποία μου αρέσει και έχει φέρει νέα πράγματα στην ομάδα μας στον τρόπο λειτουργίας της. Θεωρώ πως θα έχουμε μία καλή σεζόν φέτος αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο καλά".

Related content -Ποια είναι η άποψη σου για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της EuroLeague;

"Σίγουρα τα παιχνίδια θα αυξηθούν, όπως και τα ταξίδια. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν για όλες τις ομάδες. Νομίζω πως ο νέος τρόπος διεξαγωγής της Euroleague θα κάνει καλό στην διοργάνωση. Το νέο σύστημα θα έλεγα πως είναι και πιο δίκαιο. Όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη και στο τέλος εκτιμώ πως θα βγει νικήτρια η καλύτερη ομάδα, εκείνη που θα επιδείξει μεγαλύτερη διάρκεια σε καλή απόδοση. Θα έχει ενδιαφέρον, είναι κάτι νέο για όλους μας. Αυτό το νέο σύστημα σημαίνει περισσότερα παιχνίδια και λιγότερες προπονήσεις, κάτι που να σου πω την αλήθεια με βρίσκει σαν παίκτη περισσότερο σύμφωνο, είναι κάτι που το προτιμώ".

Related content -Ποιος είναι ο ρόλος σου στην φετινή Εφές; Τι ζητά ο κόουτς από εσένα;

"Ο ρόλος μου στην φετινή ομάδα της Εφές είναι πολύπλευρος. Όντας ένας από τους πιο παλούς και έμπειρους παίκτες στην ομάδα, νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη και αισθάνομαι πως είναι καθήκον μου να αποτελώ το καλό παράδειγμα για τους συμπαίκτες μου. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, προσπαθώ πάντα να είμαι εκείνος που που δουλεύει περισσότερο, αλλά και να αποτελώ τον άνθρωπο που θα επικοινωνήσει μέσα στο γήπεδο καλύτερα με τους συμπαίκτες του. Έχω έναν περισσότερο ηγετικό ρόλο. Είναι ρόλος μου επίσης να δίνω τον αμυντικό τόνο στην ομάδα. Το πως θα πρέπει να κινηθεί η ομάδα στα ανασταλτικά μας καθήκοντα. Σε αυτό το κομμάτι είναι κάπως διαφορετικός ο ρόλος μου σε σχέση με τον ρόλο που είχα στον Ολυμπιακό, αλλά νομίζω πως έχω προσαρμοστεί στα νέα μου καθήκοντα. Αγωνιστικά, βέβαια, είναι στα καθήκοντα μου να συνεχίζω να είμαι σκληρός στην άμυνα, ικανός στα ριμπάουντ και αποτελεσματικός στην επίθεση".

Related content -Αντιμετώπισες τον Ολυμπιακό στο φιλικό στην Κρήτη. Τι εντύπωση σχημάτισες για την ομάδα;

"Όταν αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό σε εκείνο το φιλικό ματς στην Κρήτη, ναι μεν τους νικήσαμε, αλλά να είστε σίγουροι πως όλοι είπαμε πως σίγουρα δεν θα είναι αυτός ο Ολυμπιακός όταν θα τον αντιμετωπίσουμε στα επίσημα ματς κατά την διάρκεια της EuroLeague. Δεν βρέθηκε ο Ολυμπιακός στην καλύτερη μέρα του σε εκείνο το ματς, θυμάμαι πως προηγηθήκαμε με +20, είχαμε βρει ρυθμό, αλλά προς το τέλος, αυτή η ομάδα έδειξε και πάλι το μαχητικό της πνεύμα, όπως πάντα, καταφέρνοντας να ροκανίσει την διαφορά. Έχουμε σεβασμό όλοι οι παίκτες απέναντι στον Ολυμπιακό και ειδικά εγώ. Ξέρουμε πως πρόκειται για μία σκληροτράχηλη και ανταγωνιστική ομάδα, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και νοοτροπία νικητή. Έχω την αίσθηση πως το ματς θα πάει στην αθλητικότητα μεταξύ των δύο ομάδων και ενδεχομένως το παιχνίδι να κριθεί στις τελευταίες κατοχές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Θα είναι μία δύσκολη μάχη και θα πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι".

Ντάνστον: "Τιμή μου που έπαιξα στον Ολυμπιακό"

-Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την διετή παρουσία σου στον Ολυμπιακό;

"Η παρουσία μου στον Ολυμπιακό ήταν κάτι σαν ευλογία για μένα. Ήταν μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου. Στον Ολυμπιακό δημιούργησα φίλους ζωής, έπαιξα καλό μπάσκετ, σημειώσαμε επιτυχίες με την ομάδα, πετύχαμε μεγάλες νίκες, κατακτήσαμε τίτλους, φτάσαμε στον τελικό του Final Four το 2015 και υπήρξα μέλος μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που φόρεσα την φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν τιμή μου. Έζησα στιγμές με τον Ολυμπιακό που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Τους ευχαριστώ για το πάθος τους και για την στήριξη τους. Ήταν συγκλονιστικοί στην κερκίδα. Δεν είχα ξαναζήσει ποτέ στην ζωή μου αυτή την λατρεία του κόσμου για μία ομάδα. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ".

Related content

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ