EUROLEAGUE

"Να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη"

"Να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη"

Ο Νέμανια Μπιέλιτσα μιλάει στο Euroleague Greece για όσα έχει να αποδείξει η Φενέρμπαχτσε στον Παναθηναϊκό (Πέμπτη 4/12, 20.00) μετά την... συντριβή στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Σε λίγες ώρες (20.00) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της regular season. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ με το επιβλητικό 91-73 κι έτσι στο αποψινό παιχνίδι θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ένας εκ των σημαντικότερων παικτών της Φενέρμπαχτσε, ο Νέμανια Μπιέλιτσα, μίλησε στο Euroleague Greece για τις... αποδείξεις που χρωστάνε στον Παναθηναϊκό, το "όπλο" που θα πρέπει να εξουδετερώσουν στο σημερινό ματς, τον κόουτς Ομπράντοβιτς αλλά και για τους στόχους της Φενέρμπαχτσε που λόγω... προπονητή δεν μπορεί παρά να στοχεύει στα τρόπαια.

Στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε σχετικά εύκολα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό;

" Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, όμως μετά από αυτό είχαμε κάποιες μεγάλες νίκες. Μόνο απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν τα καταφέραμε. Είμαστε σε καλό δρόμο και σε καλή κατάσταση, όμως αν θέλουμε να τερματίσουμε δεύτεροι ή ακόμα και πρώτοι θα πρέπει να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό οπότε θα μπούμε για να κερδίσουμε".

Έχετε έξτρα κίνητρο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς (91-73) που έληξε το πρώτο ματς;

" Θέλουμε να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μία ομάδα που αξίζει να χάνει με 20 πόντους διαφορά. Είμαστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να το δείξουμε αυτό μέσα στο παρκέ. Μπροστά στο κοινό μας όλα είναι πολύ πιο εύκολα".

"Να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη"
INTIME SPORTS

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε;

" Πρέπει από το πρώτο λεπτό να παίξουμε καλή άμυνα και να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη γιατί αυτός είναι πολύ σημαντικός παίκτης στο παιχνίδι τους. Μετά το παιχνίδι στην Ελλάδα ο Διαμαντίδης παίζει πολύ καλύτερα".

Μετά το παιχνίδι στην Ελλάδα η Φενέρμπαχτσε δείχνει να παίζει πολύ καλύτερα. Τι άλλαξε μετά τον Παναθηναϊκό;

" Κάνουμε καθημερινά σκληρή προπόνηση. Τα παιχνίδια είναι πολλά. Η Τουρκική λίγκα είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη και σε συνδυασμό με την Euroleague δεν μας αφήνει πολύ χρόνο για ξεκούραση, όμως ξέρουμε τι θέλουμε".

Οι προσδοκίες για την Φενέρμπαχτσε είναι μεγάλες. Εσείς που στοχεύετε σε πρωτάθλημα και Euroleague;

" Όταν έχεις τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς προπονητή, σε όποια διοργάνωση κι αν παίζεις, πρέπει να πηγαίνεις για τη νίκη και να διεκδικείς τον τίτλο. Είναι νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο για την Euroleague, όμως θέλουμε να κερδίζουμε. Θα πάμε βήμα με βήμα και θα δούμε στο τέλος".

Νιώθεις έτοιμος να κάνεις το βήμα παραπάνω και να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης;

" Η φετινή σεζόν ίσως είναι η καλύτερη της καριέρας μου, όμως όπως κάνω πάντα προσπαθώ βήμα με βήμα να προχωράω μπροστά. Είμαι έτοιμος να παίζω όποτε μου ζητηθεί. Ο κόουτς με εμπιστεύεται κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ως παίκτης δεν μου αρέσει να κρύβομαι στις κρίσιμες στιγμές ή στα μεγάλα σουτ και θέλω να βρίσκομαι μέσα στον αγώνα, όμως αυτό είναι κάτι φυσιολογικό".

"Να σταματήσουμε τον Διαμαντίδη"

"Τζέντλεμεν οι φίλαθλοι μας"

Γνωρίζεις πολύ καλά τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα γι αυτόν ως προπονητή κι ως ανθρώπου;

" Είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη. Έχει κερδίσει 8 φορές τον τίτλο της Euroleague οπότε τι μπορεί να πει κανείς γι αυτόν προπονητικά; Ως άνθρωπος είναι φοβερός. Προσπαθεί πάντα να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τους ανθρώπους τριγύρω του και είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός".

Πρόσφατα η Τουρκία είχε προβλήματα με κρούσματα οπαδικής βίας. Πως είναι η ζωή σου στην Τουρκία;

"Όλα είναι μία χαρά. Έχουμε, ίσως, τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη γιατί είναι τζέντλεμαν. Το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο, όμως δεν γίνονται ποτέ επεισόδια γι αυτό και λέω ότι είναι υπέροχοι".

Η Super BasketBall θα είναι μαζί σας μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε με καλεσμένο τον Κώστα Τσαρτσαρή! Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος, Στέφανος Τριαντάφυλλος. Μαζί τους ο Γιάννης Φιλέρης, Τάσος Μαγουλάς. Σχόλιο από τους: Παντελή Διαμαντόπουλο, Νίκη Μπάκουλη, Γιάννη Ντεντόπουλο.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ