EUROLEAGUE

Μπρόκχοφ: "Να βγάλουμε τον κόσμο έξω από το ματς"

Μπρόκχοφ: "Να βγάλουμε τον κόσμο έξω από το ματς"

Ο Παναθηναϊκός τα παίζει αύριο όλα για όλα απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν για τη δεύτερη θέση του ομίλου και ο Ράιν Μπρόκχοφ μιλάει στο Euroleague Greece για τη μεγάλη "μάχη" που έρχεται αλλά και για τον κόουτς Μπαρτζώκα

Την τελευταία φορά που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ η Λοκομοτίβ χρειάστηκε τους 20 πόντους του Ντιλέινι και τους 16 του Ράιν Μπρόκχοφ προκειμένου να καταφέρει να φύγει με το δίποντο από την Αθήνα έχοντας κερδίσει με 77-71. Από τον Νοέμβριο που κι έγινε αυτή η... επίσκεψη μέχρι τώρα έχει περάσει πολύ καιρός και πλέον οι δύο ομάδες βρίσκονται σε άλλη φάση.

Στον Ολυμπιακό ήταν ο Ματ Λοτζέσκι, στην Λοκομοτίβ είναι ο Ράιν Μπρόκχοφ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποδεικνύει ότι ξέρει να βρίσκει... λαβράκια που χωρίς πρότερη εμπειρία στην Euroleague καταφέρνουν να κάνουν την μπασκετική Ευρώπη να μιλάει γι αυτούς. Ο Αυστραλός φόργουορντ στην rookie season του είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Λοκομοτίβ και μιλώντας στο Euroleague Greece αναφέρθηκε στο παιχνίδι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό αλλά και σε όσα θα πρέπει να κάνουν αυτός κι οι συμπαίκτες του προκειμένου να φύγουν για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν ως νικητές από το ΟΑΚΑ. Ο Μπρόκχοφ δεν αρνήθηκε να μοιραστεί τις εντυπώσεις του από τα πρώτα του βήματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά και να αναλύσει τον άνθρωπο και προπονητή, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μπρόκχοφ: "Να βγάλουμε τον κόσμο έξω από το ματς"

"Ο κόσμος δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα"

Αύριο αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι σκέψεις για το παιχνίδι;

" Σίγουρα θα γίνει ένα πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε και πάλι τον Παναθηναϊκό πριν από περίπου ενάμιση μήνα, όμως τότε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Μέχρι τώρα και τα τρία παιχνίδια που έχουμε παίξει ως αντίπαλοι ήταν πολύ δύσκολα κι αυτό περιμένω να γίνει και τώρα. Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο για το παιχνίδι κι αυτό θα κάνει ακόμα πιο δυνατό το παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο ματς για όσους το παρακολουθήσουν".

Έχοντας αντιμετωπίσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε;

" Πρώτα απ’ όλα πρέπει αν σιγουρευτούμε ότι θα είμαστε αρκετά συνεπής στην άμυνα μας. Μέχρι τώρα έχουμε την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση και σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να εστιάσουμε και πάλι. Θα πρέπει να πρεσάρουμε συνέχεια πάνω στη μπάλα για να χαλάμε κάθε γωνία πάσας, να κυνηγήσουμε όλα τα ριμπάουντ μετά από τα χαμένα σουτ του αντιπάλου και να παλέψουμε για να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ".

Μπρόκχοφ: "Να βγάλουμε τον κόσμο έξω από το ματς"

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες (Φενέρμπαχτσε, Νίζνι) πόσο δύσκολο θα είναι να επιστρέψετε στις νίκες παίζοντας μπροστά σε μία αρκετά “ζεστή” ατμόσφαιρα;

" Αναμφίβολα η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. Όλοι μας περιμένουμε μία σκληρή ατμόσφαιρα κι ένα σκληρό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός όταν παίζει στην έδρα του είναι πολύ πιο δυνατός κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος είναι απίστευτος και δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα. Θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς για να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα και παράλληλα να βάλουμε τέλος στο εντός έδρας σερί του Παναθηναϊκού".

Ο προπονητής σας γνωρίζει καλά τι θα συναντήσετε στο ΟΑΚΑ. Τι σας έχει πει γι αυτό και ποια ήταν η συμβουλή του;

Μας έχει πει να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ ενεργητικό και παθιασμένο κοινό. Μας συμβούλεψε να προσπαθήσουμε με την απόδοση μας να βγάλουμε έξω από το παιχνίδι το κοινό αλλά και να μην αφήσουμε οποιοδήποτε συναίσθημα να μας επηρεάσει. Αν βγάλουμε από την εξίσωση τον κόσμο του Παναθηναϊκού τότε θα βοηθηθούμε πολύ περισσότερο σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε”.

"Φανταστικός ο κόουτς Μπαρτζώκας και το σταφ του"

Μπρόκχοφ: "Να βγάλουμε τον κόσμο έξω από το ματς"

Πως είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Μπαρτζώκα και ποια είναι η άποψη σου γι αυτόν;

" Ο κόουτς είναι φανταστικός. Μέσα κι έξω από το παρκέ είναι πολύ συνεννοήσιμος και μπορείς να μιλήσεις μαζί του. Κάθε παίκτης της ομάδας παίζει και γι αυτόν. Έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο κι αυτό φαίνεται σε κάθε παρατήρηση του. Γενικότερα, όμως, όλο το σταφ είναι εξαιρετικό. Η αμυντική φιλοσοφία που έχουμε, ο τρόπος που δουλεύουμε και η ανάλυση που μας γίνεται πριν από κάθε ματς είναι φανταστική".

Διανύοντας την παρθενική σου σεζόν στην Euroleague ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου και ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

" Για εμένα η Euroleague κι όλο αυτό που ζω είναι μία μεγάλη εμπειρία. Μου πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ σε αυτό το επίπεδο, όμως τώρα νομίζω ότι έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω. Είναι λίγο αστείο, όμως το πρώτο μου παιχνίδι ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση νιώθω ότι μεγαλώνω κάθε μέρα σαν παίκτης και με βοηθάει για να γίνομαι καλύτερος. Όσον αφορά το μέλλον, φυσικά και θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω σε αυτό το επίπεδο τα επόμενα χρόνια και θέλω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται".

Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά την συμφωνία με την Λοκομοτίβ;

" Άλλαξε η πόλη, η ομάδα, η διοργάνωση, όλα. Αντίθετα με την Κωνσταντινούπολη που είναι μία μεγάλη και αχανής πόλη το Κράσνονταρ είναι ένα πολύ ήσυχο και ήρεμο μέρος. Είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να δουλέψει και να παίξει μπάσκετ. Η ομάδα και ο προπονητής μού έδωσαν μία μεγάλη ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο, να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να πιέζομαι καθημερινά για να πιάνω τα όρια μου. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εμένα και θέλω να τους δικαιώσω όλους".

Twitter: @Karamousadakis

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ