EUROLEAGUE

Μάντζαρης: "Το ρόστερ μας έχει βάθος και ποιότητα"

Μάντζαρης: "Το ρόστερ μας έχει βάθος και ποιότητα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε πως ο φετινός Ολυμπιακός διαθέτει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ του και επεσήμανε πως είναι κατεύθυνση τους το γρήγορο μπάσκετ και τα παιχνίδια τους να πηγαίνουν σε υψηλό σκορ.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι μετρώντας 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, παραχώρησε συνέντευξη στο Euroleague Greece. Aναφέρθηκε στην νίκη επί της ιταλικής ομάδας στο ΣΕΦ (91-81), στο γρήγορο μπάσκετ που παίζει φέτος ο Ολυμπιακός, επισημαίνοντας πως το "ερυθρόλευκο" ρόστερ έχει βάθος και ποιότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εξαιρετική αντίδραση της ομάδας του ύστερα από την ήττα στην Μαδρίτη, στο γεγονός πως οι Πειραιώτες πηγαίνουν τα παιχνίδια τους σε υψηλό σκορ, ενώ μίλησε και για την μάχη κόντρα στην Μπασκόνια.

-Νικήσατε μία επικίνδυνη ομάδα, η οποία ήταν αήττητη στην EuroLeague. Πού θεωρείς πως κρίθηκε το παιχνίδι με την Αρμάνι;

"Η Αρμάνι είναι όντως μία πολύ καλή ομάδα, έχει καλές μονάδες τόσο κοντά στο καλάθι, όσο και στην περιφέρεια, ενώ διαθέτει και αξιόλογο σύνολο. Λειτουργεί καλά σαν ομάδα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αν την υποτιμήσεις έστω και για λίγο σε κάποιες φάσεις είναι ικανή να σου δημιουργήσει προβλήματα και το είδαμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ορισμένα χαζά λάθη, τα οποία η Αρμάνι τα τιμωρούσε σε κάθε ευκαιρία, τελειώνοντας αρκετές φάσεις στον αιφνιδιασμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο ανεβάσαμε την απόδοση μας, βρήκαμε τον ρυθμό μας και ελέγξαμε το ματς. Τους πιέσαμε περισσότερο στην άμυνα, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά, πήγαμε περισσότερο στις επαφές, ήμασταν πιο σκληροί, βγάλαμε ενέργεια, κλέψαμε μπάλες, πήραμε τα ριμπάουντ, σκοράραμε στο ανοιχτό γήπεδο και φυσικά βάλαμε ορισμένα μεγάλα σουτ που μας έδωσαν προβάδισμα και ψυχολογία. Ήμασταν αρκετά καλοί και στα πρώτα οκτώ λεπτά της τελευταίας περιόδου, έχοντας ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο +15, αλλά στο τέλος χάσαμε λίγο την διαφορά. Μικρή σημασία έχει όμως, σημασία έχει πως πήραμε μία ακόμη νίκη, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση"

Μάντζαρης: "Το ρόστερ μας έχει βάθος και ποιότητα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Έχετε νικήσει με +25 τον Παναθηναϊκό, με +24 την Εφές, ενώ και τώρα κόντρα στην Αρμάνι που ήταν αήττητη καταφέρατε να ελέγξετε τον ρυθμό, έχοντας ένα συνεχόμενο προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό. Τι άλλαξε ύστερα από εκείνη την ήττα στην Μαδρίτη;

"Το τελικό σκορ στην Μαδρίτη μας αδικεί. Βλέπει κάποιος πως χάσαμε με 18 πόντους και αυτόματα δημιουργείται η εντύπωση πως χάσαμε εύκολα, πως δεν παίξαμε καλά. Δεν ήμασταν κακοί κόντρα στην Ρεάλ. Για περίπου 25-26 λεπτά ήμασταν όπως πρέπει απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, παίζοντας καλό μπάσκετ όντας και κοντά στο σκορ. Σίγουρα, στην συνέχεια κάναμε ορισμένα λάθη, έγιναν κάποιες φάσεις που έκριναν το μομέντουμ, έπεσε η απόδοση μας στην τελευταία περίοδο και δυστυχώς αφήσαμε τον αντίπαλο να ξεφύγει στο σκορ. Βάσει αγωνιστικής εικόνας δεν αξίζαμε να χάσουμε με 18 πόντους, γιατί κάναμε καλή προσπάθεια. Το λέγαμε με τα παιδιά, το λέγαμε και στην ομάδα, πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας έτσι όπως παίξαμε στα τελευταία 15 λεπτά.

Όμως, δεν αφήσαμε αυτή την ήττα να μας πάρει κάτω, ούτε να μας απογοητεύσει, γιατί όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη πίστη στην ομάδα μας. Θεωρώ πως κάνουμε καλή δουλειά σαν σύνολο και βαδίζουμε στην σωστή κατεύθυνση. Έχουμε αξιόλογο υλικό, είμαστε γεμάτοι σε κάθε θέση, έχουμε ποιότητα, έχουμε εμπειρία, έχουμε προσωπικότητες και μία ομάδα που διαθέτει χημεία και ομοιογένεια, γνωρίζοντας καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου, βάζοντας ο καθένας μας την ομάδα πάνω από όλους. Εκείνη η ήττα από την Ρεάλ μας στεναχώρησε, αλλά πιστεύαμε πως ήταν θέμα χρόνου να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, αλλά και το μπάσκετ που θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε. Θέλαμε να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε και το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, τόσο με το +25 με τον Παναθηναϊκό, όσο και με το +25 επί της Εφές, συν την επικράτηση μας επί της Αρμάνι και πάλι στο ΣΕΦ.

Όμως, προχωράμε σεμνά και ταπεινά. Δεν έχουμε καταφέρει απολύτως τίποτα ακόμη. Μας ικανοποιεί να νικάμε και να παίζουμε ωραίο μπάσκετ, αλλά έτσι όπως είναι το πρόγραμμα και η χρονιά, επιβάλλεται να αφήνεις κάθε παιχνίδι που τελειώνει πίσω και να σκέφτεται μόνο το επόμενο. Είναι σημαντικό να διαχειρίζεσαι σωστά και τα συναισθήματα σου φέτος. Ούτε πρέπει να σε παίρνει από κάτω ύστερα από μία ήττα, ούτε χρειάζεται να... πετάς στα σύννεφα ύστερα από μία νίκη".

Related content -Φέτος είναι ξεκάθαρο και ολοφάνερο πως έχετε πατήσει... γκάζι και η ομάδα παίζει ένα περισσότερο γρήγορο μπάσκετ. Πως το βιώνεις σαν παίκτης αλλά και σαν πλέι-μέικερ της ομάδας αυτό το στυλ μπάσκετ;

"Αυτή είναι η αγωνιστική μας κατεύθυνση. Από την έναρξη της προετοιμασίας ο προπονητής ήθελε ο φετινός Ολυμπιακός να παίξει ένα πιο γρήγορο μπάσκετ. Θέλουμε και είναι στόχος μας να παίζουμε ένα πιο γρήγορο μπάσκετ, να τρέχουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρουμε όσο πιο συχνά γίνεται σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Ύστερα από κάθε καλή άμυνα, ύστερα από κάθε ριμπάουντ, το ένστικτο μας "φωνάζει" να κινηθούμε στο τρανζίσιον και αυτό κάνουμε. Νομίζω πως είμαστε μία ομάδα που μπορεί, θέλει και της αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρει είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Πάμε σε πιο υψηλό τέμπο, σε πιο υψηλό σκορ και φτάνουμε τους 90 πόντους σε αρκετά ματς.

Έχουμε τους παίκτες για να τρέξουμε και το κάνουμε σωστά, παίζοντας καλό μπάσκετ. Για να τρέξεις, βέβαια, πρέπει να βγάλεις άμυνες και για αυτόν τον λόγο πιέζουμε πάρα πολύ στην άμυνα, από την πρώτη πάσα, για αυτόν τον λόγο κινούμαστε και σε ένα πιο physical game. Σαν ομάδα έχουμε ένα βαθύ ρόστερ. Είναι σημαντικό πως είτε μπαίνει η πρώτη πεντάδα, είτε η δεύτερη, είτε αναλόγως το ροτέισον που γίνεται στο βασικό σχήμα, η απόδοση μας παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Είναι σημαντικό πως όποιος παίκτης μπαίνει μέσα στο παρκέ είναι πανέτοιμος να συνεισφέρει και να βοηθήσει. Η ποιότητα του ρόστερ μας, η καλή άμυνα και το γρήγορο τρανζίσιον, είναι θεωρώ τα "κλειδιά" για τις μέχρι τώρα καλές εμφανίσεις μας".

Μάντζαρης: "Το ρόστερ μας έχει βάθος και ποιότητα"

-Έχετε ανεβάσει την επίθεση σας, πετύχατε 90 πόντους κόντρα στην Εφές, 91 τώρα απέναντι στην Αρμάνι, αλλά και 88 με τον Παναθηναϊκό. Έχετε μέσο όρο στο σκορ κοντά στους 90 πόντους. Θεωρείς πως έτσι όπως εξελίσσεται το μπάσκετ, που έχει πάει στην ταχύτητα, ο Ολυμπιακός καλά κάνει και ακολουθεί αυτόν τον ρυθμό; Δηλαδή, στο γρήγορο μπάσκετ, στις παραπάνω κατοχές και στο υψηλό τέμπο...

"Έτσι ακριβώς! Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το μπάσκετ, το οποίο έχει πάει σε υψηλές ταχύτητες, στις πολλές κατοχές, στο μεγάλο σκορ και στο γρήγορο παιχνίδι, με τις περισσότερες ομάδες να κινούνται σε αυτόν τον ρυθμό, δεν γίνεται να μην το ακολουθήσεις, γιατί θα μείνεις... πίσω. Εμείς είμαστε και μία ομάδα που έχει παίκτες για να λειτουργήσουν στο ανοιχτό γήπεδο, στο γρήγορο τρανζίσιον και να πάμε τα παιχνίδια μας σε υψηλό σκορ, κάτι που μέχρι στιγμής το πράττουμε αρκετά καλά. Νομίζω πως αυτό το στυλ μπάσκετ μας ταιριάζει σαν ομάδα και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν καλή άμυνα και έχουμε και παίκτες που μπορούν να μας δώσουν επιθετική ώθηση. Σε κάθε παιχνίδι ο καθένας συνεισφέρει από την πλευρά του και όλο και κάποιος διαφορετικός παίκτης ξεχωρίζει σε κάθε ματς. Αυτό είναι το μεγαλείο μιας καλής ομάδας.

Νομίζω πως όσο περνά ο καιρός στην φετινή EuroLeague, θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα έχουν διάρκεια σε απόδοση και κυρίως εκείνες που θα έχουν βαθύ ρόστερ. Νομίζω είμαστε μία από αυτές τις ομάδες καθώς έχουμε καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Έχουμε ποιότητα και εναλλακτικές λύσεις. Είμαστε 15 άτομα οι οποίοι είμαστε όλοι πανέτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όποτε μας χρειάζεται η ομάδα. Άλλη φορά ένας θα παίζει περισσότερο, άλλη φορά κάποιος θα αγωνίζεται λιγότερο, αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα".

Μάντζαρης: "Το ρόστερ μας έχει βάθος και ποιότητα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή Μπασκόνια, η οποία είναι και ο επόμενος σας αντίπαλος; Νίκησαμε την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη και δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση...

"Έχουν μία πολύ καλή ομάδα, σίγουρα έχουν αλλαγές σε σχέση με πέρσι, αλλά οι παίκτες που ήρθαν φέτος στο ρόστερ τους είναι εξαιρετικοί. Ο Μπαρνιάνι προσφέρει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, ενώ και ο Λάρκιν είναι καλός πλέι-μέικερ με ταλέντο. Έχουν βέβαια και μία βάση παικτών από πέρσι, όπως ο Χάνγκα, ο Μπλάζιτς και ο Σενγκέιλα οι οποίοι είναι επικίνδυνοι. Με την Μπασκόνια έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει αρκετά ταξίδια στην Βιτόρια και ξέρουμε ποια ομάδα και ποιο γήπεδο θα συναντήσουμε. Είναι μία επικίνδυνη ομάδα που αν βρει ρυθμό μπορεί να σου κάνει "ζημιά". Μάθαμε μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμάνι πως νίκησε την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη, έχοντας κάποια στιγμή προηγηθεί και με 15 πόντους. Είδα ορισμένα πλάνα στα αποδυτήρια μας από εκείνο το ματς και η Μπασκόνια δείχνει πως πρόκειται για μία δυνατή και "δεμένη" ομάδα η οποία χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Νίκησαν μάλιστα την Ρεάλ και χωρίς τον Μπαρνιάνι και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα τους σαν ομάδα. Σίγουρα υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, από τα πολλά ταξίδια, αλλά από την στιγμή που έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ έχουμε τους παίκτες, τις επιλογές και φυσικά την δυναμική σαν ομάδα ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ