EUROLEAGUE

Μάντζαρης: "Είδαν στα μάτια μας πως θα χάσουν"

Μάντζαρης: "Είδαν στα μάτια μας πως θα χάσουν"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο EuroLeague Greece για το break του Ολυμπιακού στην Πόλη, τονίζοντας πως στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες της Εφές είδαν στα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού πως θα χάσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Λίγο μετά το τέλος του τέταρτου παιχνιδιού της σειράς των playoffs της EuroLeague, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο EuroLeague Greece, τόσο για το break επί της Εφές, όσο και για το τι πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός για να προκιρθεί στο Final Four. Ο Έλληνας γκαρντ εκθείασε τον βασικό του συνεργάτη στο "ασόδυο", τον Βασίλη Σπανούλη και ανέφερε πως οι παίκτες της Αναντολού είδαν στα μάτια των "ερυθρολεύκων" πως θα χάσουν.

-Βαγγέλη, δεν ξεκινήσατε καλά το ματς, βρεθήκατε στο -14, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήσασταν εξαιρετικοί, φτάνοντας στην νίκη. Τι άλλαξε και φτάσατε στην νίκη και στο break;

"Είχαμε θυμώσει με τις δύο τελευταίες ήττες μας και θέλαμε να αντιδράσουμε. Το πιστεύαμε πως μπορούμε να νικήσουμε, μπήκαμε αποφασισμένοι στο παρκέ, αλλά στο ξεκίνημα το παιχνίδι κάπου μας ξέφυγε, δεν ήμασταν ιδιαίτερα σκληροί στην άμυνα και χάναμε ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω στο σκορ με 14 πόντους. Θεωρώ πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο σημείο στον αγώνα, από πλευράς πως άλλες ομάδες ενδεχομένως και να λύγιζαν και να μην μπορούσαν να επανέλθουν, αλλά εμείς σε έναν "τελικό", σε ένα ματς δίχως αύριο για εμάς αν χάναμε, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας σε ένα κατάμεστο γήπεδο, δείξαμε χαρακτήρα και αντιδράσαμε, παραμένοντας ψύχραιμοι.

Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα γιατί είπαμε και στα αποδυτήρια πως πρέπει να παίξουμε περισσότερο δυνατά στην άμυνα. Είπαμε πως πρέπει να γίνουμε περισσότερο σκληροί και μαχητικοί, αλλά και περισσότερο επιθετικοί στο κομμάτι του σκορ. Βγάλαμε καλές άμυνες, περιορίσαμε τα λάθη μας, τους ματσάραμε σε σκληράδα, τους μπλοκάραμε και τους περιορίσαμε, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός πως δεχτήκαμε μόλις 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Βάλαμε μεγάλα σουτ, σίγουρα έπαιξε ρόλο και τα 5 σερί τρίποντα που βάλαμε στην τρίτη περίοδο και από την στιγμή που η διαφορά έφτασε στους 8 με 10 πόντους, ξέραμε πως ελέγχουμε την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο, και όσο ήμασταν μπροστά στο σκορ, οι παίκτες της Εφές είδαν στα μάτια μας πως θα χάσουν. Είχαμε μεγάλη θέληση και τους το δείξαμε στο παρκέ. Όλα τα παιδιά ήμασταν αποφασισμένοι να νικήσουμε και τα καταφέραμε".

-Ήταν μία ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη για τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που παίζατε με την πλάτη στον τοίχο. Τι συμβολίζει αυτό το break για εσάς;

"Συμβολίζει το πόσο καλή ομάδα είμαστε, συμβολίζει το μαχητικό μας πνεύμα, το γεγονός πως δεν τα παρατάμε ποτέ, αλλά και πως αυτός ο Ολυμπιακός συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε στο 2-2, κρατάμε χαμηλούς τόνους και προχωράμε σεμνά και ταπεινά, αλλά σίγουρα το break στην έδρα της Εφές μας έδωσε αυτοπεποίθηση ενόψει του πέμπτου αγώνα.

Ήταν όντως μία ακόμη μεγάλη νίκη για εμάς παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, είναι κάτι που το έχουμε κάνει αρκετές φορές και για αυτόν τον λόγο έχουμε μεγάλη πίστη τόσο στην ομάδα μας, όσο και στον κάθε συμπαίκτη μας. Υπάρχει εμπιστοσύνη και στο παιχνίδι λειτουργήσαμε ενωμένοι, σαν μία "γροθιά", γιατί πιστεύουμε ο ένας στον άλλον.

Ήταν μία... Ολυμπιακή νίκη, μία από τις πολλές που έχουμε καταφέρει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Είχα πει πριν το ματς πως όντως είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά και πως έχουμε βρεθεί στο παρελθόν σε πιο δύσκολες καταστάσεις και τις έχουμε γυρίσει. Δείξαμε λοιπόν χαρακτήρα σαν ομάδα, κάναμε το 2-2, αλλά έχουμε ακόμη έναν αγώνα, το πέμπτο ματς το οποίο είναι "τελικός".

Μάντζαρης: "Είδαν στα μάτια μας πως θα χάσουν"

-Πως διαχειριστήκατε σαν ομάδα το 2-1, πως κύλησαν τα δύο επόμενα 24ωρα μέχρι να κάνετε την σειρά 2-2; Είπαν και οι συμπαίκτες σου πως συζητήσατε μεταξύ σας για αρκετή ώρα, κουβεντιάζοντας ενωμένοι σαν ομάδα...

"Όταν έγινε η σειρά 2-1, χάνοντας το πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα παιδιά μετά το τέλος του αγώνα ήμασταν απογοητευμένοι. Τόσο από την ήττα, όσο κυρίως από την εμφάνιση. Είπαμε πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας, πως πρέπει να δείξουμε την δυναμική μας σαν ομάδα, την αγωνιστική μας ταυτότητα. Μιλήσαμε μεταξύ μας για αρκετές ώρες, κάναμε πολύωρες κουβέντες, αναλύσεις, είδαμε τα δύο τελευταία παιχνίδια σε video και δεν μας άρεσε η εικόνα μας.

Είπαμε πως πρέπει να γίνουμε περισσότερο σκληροί στο physical game, να χρησιμοποιήσουμε τα κορμιά μας, να ρίξουμε... μπασκετικό ξύλο, γιατί και η Εφές παίζει σκληρά απέναντι μας, και αυτό κάναμε. Μιλήσαμε μεταξύ μας, καταλάβαμε όλοι πως ο κάθε παίκτης είναι σημαντικός με τον ρόλο του, είπαμε πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να προκριθούμε στο Final Four, μιας και έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, για το οποίο μοχθήσαμε ολόκληρη την σεζόν. Πληγώθηκε ο εγωισμός μας, θα έλεγα θυμώσαμε και ήμασταν αποφασισμένοι να αντιδράσουμε. Γενικότερα, στην ομάδα είχαμε μία μεγάλη πίστη πως θα το κάνουμε το break. Άλλωστε, στην φετινή χρονιά έχουμε σημειώσει αρκετά "διπλά", αποδεικνύοντας πως δεν είμαστε ομάδα που επηρεαζόμαστε εκτός έδρας. Συσπειρωθήκαμε σαν ομάδα και είχαμε πάθος στο παιχνίδι μας".

-Βαγγέλη, παίζεις για 6η σερί χρονιά στον Ολυμπιακό μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη, όντας ο βασικός παρτενέρ σου στο "ασόδυο". Μετά από τόσες σεζόν, συνεχίζει να σε εντυπωσιάζει και να σε ξαφνιάζει με τις εμφανίσεις του, αλλά και με την θέληση που βγάζει στο παρκέ;

"Όχι, δεν με ξαφνιάζει τίποτα, γιατί ξέρω το πόσο αγαπάει αυτό που κάνει, το πόσο λατρεύει το μπάσκετ, το πόσο πονάει αυτή την ομάδα, προσπαθώντας πάντα να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Είναι ο ηγέτης μας, ο αρχηγός μας, ξέρει τον ρόλο του και θέλει πάντα να είναι συνεπής στις αρμοδιότητες του. Είναι ένας παίκτης γεννημένος νικητής και για ακόμη μία φορά σε ένα κρίσιμο και καθοριστικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό έκανε την διαφορά για εμάς.

Έχει καταφέρει πολλά και σπουδαία πράγματα στην καριέρα του, έχει πάρει τίτλους, βραβεία, διακρίσεις, έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό και δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ήταν αποφασισμένος να δώσει το κάτι παραπάνω και το έκανε πράξη. Έχει βρει ρυθμό και έβαλε σουτ που μας έδωσαν μεγάλη ώθηση, δείχνοντας παράλληλα την κλάση του. Ήταν όμως μία ομαδική νίκη, στην οποία ο κάθε παίκτης έδωσε το κάτι παραπάνω, σε όλους τους τομείς. Ήμασταν ενωμένοι, είμαστε ενωμένοι και έτσι θα συνεχίσουμε".

-Τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός για να κάνει το 3-2 και να πάρει την πρόκριση στο Final Four;

"Πρέπει να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε γιατί είναι κάτι απαραίτητο το οποίο και χρειαζόμαστε και να χαμηλώσουμε τα κεφάλια. Δεν έχουμε ακόμη προκριθεί στο Final Four, έχουμε ακόμη ένα ματς το οποίο είναι "τελικός". Μόνο κακό θα μας κάνει αν νομίζουμε πως επειδή το τελευταίο ματς είναι στο ΣΕΦ, είναι και δεδομένη η πρόκριση μας. Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση για να πάρουμε την νίκη. Η Εφές είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, έχει παίκτες με ταλέντο και σίγουρα θα επιχειρήσει να αντιδράσει στην έδρα μας.

Πρέπει σίγουρα να κρατήσουμε την σκληράδα μας στην άμυνα, να τους πιέσουμε, να τους σπρώξουμε, να μπαίνουμε δυνατά στις φάσεις, να τους βάλουμε δύσκολα και να τους κάνουμε να νιώσουν άβολα στο παρκέ. Αν τους βγάλουμε εκτός ρυθμού, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για να φτάσουμε στην νίκη. Πρέπει να έχουμε σαν οδηγό μας το πρώτο ματς της σειράς που κάναμε το 1-0, αλλά και το τελευταίο που κάναμε το 2-2.

Επιθετικά θα θελήσουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και στο σετ-παιχνίδι να έχουμε καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Αυτά είναι κάποια βασικά πράγματα που έχουμε επιχειρήσει να κάνουμε σε όλη την σειρά και θέλουμε να τα ξανακάνουμε, αλλά πρέπει και ο κάθε παίκτης, όπως και τώρα που κάναμε το 2-2, να βγει μπροστά και να δώσει το κάτι παραπάνω. Θα είναι σημαντικό να ελέγξουμε και τα ριμπάουντ, γιατί στο ξεκίνημα μας αρκετά επιθετικά. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ, γιατί έτσι μπορούμε να τρέξουμε όπως θέλουμε. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλο κίνητρο και επιθυμία να προκριθούμε στο Final Four, είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε, αλλά αυτή την "δίψα" μας πρέπει να την δείξουμε και στο παρκέ".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ