EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Πρώτη και δεύτερη πεντάδα αποδίδουν το ίδιο"

Λοτζέσκι: "Πρώτη και δεύτερη πεντάδα αποδίδουν το ίδιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο Euroleague Greece για την νέα μεγάλη νίκη επί της Εφές, τονίζοντας πως ένα αβαντάζ του Ολυμπιακού είναι το γεγονός πως αποδίδει το ίδιο καλά, τόσο η πρώτη, όσο και η δεύτερη πεντάδα των "ερυθρολεύκων".

Ο Ματ Λοτζέσκι μπορεί να έρχεται από τον πάγκο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά η παρουσία του είναι πάντα πολύτιμη και ξέρει να δίνει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Κόντρα στην Αναντολού Εφές ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 14 πόντους, έχοντας 4/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα, με ποσοστό ευστοχίας 87.5% (7/8 σουτ), σε 20 λεπτά συμμετοχής. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Αμερικανός σουτέρ μίλησε στο Euroleague Greece για το +24 (90-66) επί των Τούρκων στο ΣΕΦ.

-Ήσασταν καλά προετοιμασμένοι κόντρα στην Εφές, ποιο ήταν το σημείο "κλειδί" για να φτάσετε στην νίκη;

"Παίξαμε πάρα πολύ καλά στην άμυνα. Ήμασταν καλά διαβασμένοι, παίξαμε με πάθος, με θέληση, τους βάλαμε δύσκολα από το ξεκίνημα, ήμασταν καλοί στις αλλαγές, βγήκαμε νικητές σε πολλές μονομαχίες και τους αποδιοργανώσαμε. Μπήκαμε στο ματς με μεγάλη αυτοπεποίθηση και με καλή ψυχολογία. Νιώθαμε καλά όλα τα παιδιά. Παίξαμε ομαδικό μπάσκετ, βγάλαμε άμυνες, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό όπως θέλουμε να κάνουμε, λειτουργήσαμε καλά στο τρανζίσιον, πετύχαμε αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά στην επίθεση είχαμε καλές επιλογές Κάναμε ένα εξίσου καλό ματς όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό και αυτό μας χαροποιεί".

-Είχατε χάσει από την Εφές στην Κρήτη σε φιλικό ματς τον Σεπτέμβρη; Εκείνο το μας αποτέλεσε οδηγό σας για να πάρετε το θετικό αποτέλεσμα;

"Μας έκανε καλό εκείνο το ματς, γιατί είχαμε γνώση των δυνατοτήτων τους και μάθαμε από τα λάθη μας, όπως το γεγονός πως τότε χάσαμε το ματς γιατί κυρίως είχαμε κακές επιστροφές στην άμυνα. Ξέραμε πως έχουμε να κάνουμε με μία αθλητική ομάδα, που της αρέσει να παίζει γρήγορα. Κάναμε καλή προετοιμασία, διαβάσαμε άριστα το παιχνίδι τους, είδαμε τις αδυναμίες τους και εκεί τους "χτυπήσαμε". Είχαμε καλό πλάνο στην άμυνα, τους πιέσαμε αρκετά και αυτή την φορά τους δυσκολέψαμε στο να σκοράρουν. Τότε βέβαια ήταν ένα φιλικό ματς, αλλά κάποια στιγμή είχαν προηγηθεί με +20 και στο τέλος χάσαμε με κάτι λιγότερο από 10 πόντους. Δεν μας άρεσε η εικόνα μας σε εκείνο το παιχνίδι και θέλαμε πάρα πολύ να αντιδράσουμε στο "σπίτι" μας. Και το καταφέραμε παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Είχαμε καλή ψυχολογία, ήμασταν αποφασισμένοι για την πρώτη μας νίκη στην EuroLeague φέτος και τους δείξαμε από το ξεκίνημα του ματς τις διαθέσεις μας. Ίσως και να είχαν την εντύπωση πως επειδή μας νίκησαν σχετικά εύκολα στην Κρήτη, θα έκαναν περίπου το ίδιο και τώρα. Δεν ξέρω αν μας υποτίμησαν, αλλά σίγουρα κατάλαβαν και ένιωσαν το πόσο καλή ομάδα είμαστε".

-Νικήσαμε τον Παναθηναϊκό με +25 και τώρα την Εφές με +24. Θεωρείς πως αυτές οι νίκες δείχνουν την δυναμική σας σαν ομάδα;

"Σίγουρα μας χαροποιεί το γεγονός πως νικήσαμε δύο σερί παιχνίδια με 25 και 24 πόντους διαφορά απέναντι μάλιστα σε δυνατούς αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός και η Εφές. Δείχνει την δυναμική μας σαν ομάδα και αυτές οι εξαιρετικές εμφανίσεις μας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Είναι ξεκάθαρη στόχευση μας από την προετοιμασία το να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ, το να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο για να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό, κάτι που το κάνουμε εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Έτσι βρίσκουμε ρυθμό.

Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα το γεγονός πως δεν χάνει την ισορροπία της και τον ρυθμό της ακόμη και όταν το σχήμα μας στο παρκέ αλλάζει. Είμαστε εξίσου αποτελεσματικοί και αποδίδουμε το ίδιο καλά, τόσο με την πρώτη πεντάδα μας, όσο και με την δεύτερη. Αυτό είναι ένα από τα αβαντάζ μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως όλοι οι παίκτες έχουμε συμμετοχή και συνεισφορά στο παιχνίδι μας. Άλλος με τις άμυνες του, άλλος με το σκορ, άλλος με τα σουτ, άλλος με τα ριμπάουντ, άλλοι σε δύο-τρεις τομείς από λίγο, όλοι βοηθούν την ομάδα. Έχουμε μία αξιοζήλευτη ισορροπία στο παιχνίδι μας και διατηρούμε πάνω-κάτω την ίδια απόδοση, ασχέτως τις αλλαγές που κάνουμε. Δεν επηρεάζεται η απόδοση μας σαν σύνολο από το ροτέισον που κάνει ο κόουτς και αυτό είναι σημαντικό. Δείχνει πως δουλεύουμε καλά, δείχνει πως είμαστε μία γεμάτη ομάδα με καλούς παίκτες σε κάθε θέση και ο καθένας μπορεί να προσφέρει".

-Τι πρέπει να συνεχίσει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα;

"Είμαστε, απλά, στην αρχή της σεζόν και η χρονιά φέτος θα είναι μεγάλη με πάρα πολλά ταξίδια και πολλά παιχνίδια. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, ούτε να επαναυπαυτούμε. Τίποτα δεν κρίθηκε, ούτε έχουμε πετύχει κάτι σπουδαίο ακόμη. Μας χαροποιεί το γεγονός πως λειτουργούμε καλά στο παρκέ, μας ικανοποιεί που σημειώνουμε νίκες και με διαφορές, αλλά ξέρουμε πως θα πρέπει να ξεχνάμε το ματς που πέρασε και να συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε εξίσου καλά. Οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις σε ανταμείβουν ηθικά και ψυχολογικά. Δείχνουν πως δουλεύουμε στον σωστό δρόμο και πως οι κόποι μας βγαίνουν στο παρκέ. Είναι εύκολο να... αφεθείς μετά από αυτές τις δύο μεγάλες νίκες επί του Παναθηναϊκού και της Εφές και να λες "είμαστε ομαδάρα, είμαστε τρομεροί", αλλά αν το κάνουμε αυτό θα είναι λάθος μας. Και δεν θα το κάνουμε, γιατί είμαστε προσγειωμένοι, ταπεινοί και έμπειροι. Ξέρουμε πως έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε σαν σύνολο, σαν ομάδα, σαν "ένα" και όχι ατομιστικά".

-Παίζεις εξαιρετικά, βοηθάς σε μεγάλο βαθμό την ομάδα στην επίθεση, τι θέλει ο κόουτς από εσένα φέτος;

"Νομίζω είμαι ένας παίκτης ρυθμού και όταν βρίσκω ρυθμό μπορώ να γίνω πολύτιμος για την ομάδα μου. Ο κόουτς από εμένα θέλει σκορ, αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος μου. Θέλει να σουτάρω, κάτι που μου αρέσει να το κάνω, τομέας στον οποίο έχω ικανότητα και φυσικά θέλει και από εμένα να τρέχω στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, είτε για να πασάρω σωστά στο ανοιχτό γήπεδο, είτε για να τελειώσω τις φάσεις στον αιφνιδιασμό. Έρχομαι συνήθως από τον πάγκο και από εμένα θέλει να δίνω επιθετική ώθηση στην ομάδα. Βέβαια, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και αναλόγως τις ανάγκες της ομάδας κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ