EUROLEAGUE

Κόλινς: "Δεν είναι εύκολο στο ΟΑΚΑ"

Κόλινς: "Δεν είναι εύκολο στο ΟΑΚΑ"

Ο Μάρντι Κόλινς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ με στόχο να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά φορώντας τη φανέλα της Τουρόφ. Διαβάστε τη συνέντευξη του νέου ηγέτη των Πολωνών στο Euroleague Greece.

Πέρσι, με τον Ολυμπιακό, πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη στο ΟΑΚΑ. Δίχως όμως να χαμογελάσει στο τέλος, αφού το πρωτάθλημα κατέληξε στον Παναθηναϊκό. Φέτος, αγωνιζόμενος πλέον στην Τουρόφ, ο Μάρντι Κόλινς θέλει να... ολοκληρώσει τη δουλειά και να οδηγήσει τους Πολωνούς αρχικά στη νίκη επί των "πρασίνων" και εν συνεχεία στην πρόκριση στο Top 16. Διαβάστε τι είπε στο Euroleague Greece.

Μαζί με τη Euroleague ξεκινά και η SuperBasketball, που θα κάνει τζάμπολ σήμερα στις 00.00. Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος - Στέφανος Τριαντάφυλλος, σχολιάζουν οι Γιάννης Φιλέρης, Τάσος Μαγουλάς, Παντελής Διαμαντόπουλος, Νίκη Μπάκουλη και Γιάννης Ντεντόπουλος.

Το πρώτο σου παιχνίδι για φέτος είναι στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μία ομάδα την οποία αντιμετώπισες πέρσι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κερδίζοντας σε αυτό το γήπεδο. Πιστεύεις ότι γνωρίζεις τον τρόπο για να το ξανακάνεις, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Τουρόφ;
" Ναι, πιστεύω πως αυτό είναι πιθανό. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αφού το ΟΑΚΑ είναι μία σκληρή έδρα, αλλά αν παίξουμε το παιχνίδι μας και είμαστε σκληροί, τότε πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε".

Γιατί πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός δεν έφτασε πέρυσι μέχρι το τέλος του δρόμου στο ελληνικό πρωτάθλημα; Τι πήγε στραβά;
" Δεν θεωρώ ότι κάτι πήγε στραβά. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα και αυτό είναι όλο. Ο Ολυμπιακός πιέστηκε υπερβολικά και δεν ήμασταν έτοιμοι γι αυτό το παιχνίδι (τον πέμπτο τελικό). Ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να κάνει πολλά για να κερδίσει, γιατί θέλαμε τόσο πολύ να κερδίσουμε, που στο τέλος δεν μπορέσαμε να το ελέγξουμε".

Γιατί έφυγες;
" Δεν μου έκαναν κάποια πρόταση ανανέωσης. Συν του ότι ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού δεν ταιριάζει με τον δικό μου, οπότε ίσως έτσι ήταν καλύτερο για όλους μας".

Πριν από αυτό το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα παιχνίδι - θρίλερ κόντρα στους "ερυθρόλευκους". Το παρακολούθησες;
" Ναι, το είδα! Πιστεύω πως ολοκληρώθηκε με κλασικό τρόπο, ο Ολυμπιακός χάρισε τη νίκη, όπως κάναμε πολλές φορές πέρσι. Πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό έβαλαν πολλή πίεση στον εαυτό τους για να κερδίσουν τον αγώνα".

Για την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα τι έχεις να πεις;

" Δεν ξέρω αν ήταν το σωστό, αλλά σίγουρα κάτι έπρεπε να αλλάξει. Δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια".

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Έλληνα κόουτς;
" Θεωρώ ότι είναι ένας καλός προπονητής, παρότι θα μπορούσε να με είχε χρησιμοποιήσει λίγο παραπάνω. Παρόλ' αυτά, πιστεύω ότι η πίεση της δουλειάς τον ανάγκασε να πάρει αποφάσεις, που δεν ήταν πάντοτε σωστές".

Πως ήταν γενικά η εμπειρία σου στον Ολυμπιακό;
" Πέρασα πολύ ωραία. Το απόλαυσα. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσαν να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο, οπότε μόνο καλά λόγια έχω να πω".

Πιστεύεις ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία σου να αποδείξεις πως είσαι παίκτης επιπέδου Euroleague;
" Καταρχάς, απόλαυσα την παρουσία μου εδώ. Ήταν ωραία, απόλαυσα την Αθήνα. Είναι μία όμορφη πόλη και οι Έλληνες είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εδώ. Πραγματικά ήταν πολύ ωραία στην πόλη, στην ομάδα, παντού. Ήταν μία περίοδος που μπορούσα να αποδείξω πως είμαι παίκτης του επίπεδου της Euroleague, αλλά δεν πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια, και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξω ότι είμαι πολύτιμος γι αυτό το επίπεδο".

Φέτος αποφάσισες να υπογράψεις στην Τουρόφ, μία πρωτοεμφανιζόμενη στη Euroleague. Τι πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε φέτος σε όλες τις διοργανώσεις;
" Θα εκπλήξουμε πολύ κόσμο. Έχουμε καλή ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητές, επομένως πιστεύω πως αν βγούμε στο γήπεδο και παίξουμε σκληρά και έξυπνα, θα γίνουν κάποια ωραία πράγματα".

Ποια είναι η άποψή σου για τον Παναθηναϊκό;
" Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα. Έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία, όπως κάθε ομάδα. Γι αυτό η δουλειά μας είναι να βγάλουμε προς τα έξω τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά".

Πιστεύεις ότι είναι ευκαιρία για εσάς να κερδίσετε τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της χρονιάς, με δεδομένο ότι είναι ακόμη νωρίς και δεν είναι έτοιμοι, έχοντας πολλούς νέους παίκτες και προπονητή;
" Ναι, θεωρώ πως έχουμε μία καλή ευκαιρία, όχι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα τους, όσο γιατί εμείς είμαστε καλή ομάδα".

Ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού ξεχωρίζεις;
" Μου αρέσει ο Γκιστ γιατί μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις".

Η Τουρόφ συμμετέχει σε έναν όμιλο με πολύ ποιοτικές ομάδες, όλες πρωταθλήτριες στη χώρα τους. Πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε την έκπληξη και να προκριθείτε;
" Ναι, πιστεύω ότι μπορούμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε".

Ποια είναι η άποψή σου για τις ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη φάση;
" Πιστεύω ότι όλες είναι πολύ καλές ομάδες, ειδικά η Μπαρτσελόνα".

Ποιο είναι το στυλ της ομάδας και ποιες οι προσδοκίες;
" Μέχρις στιγμής αγαπώ την ομάδα. Έχουμε πολύ καλό υλικό, με πολλά καλά κομμάτια. Κατά τη διάρκεια του αγώνα βλέπουν διαρκώς τις πάσες και το βασικότερο είναι ότι έχουμε καλή χημεία. Όλοι είναι πολύ καλοί. Κανείς δεν είναι εγωιστής. Γυρνάει αρκετά η μπάλα. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι αρκετά χρόνια μαζί στην ομάδα και καταλαβαίνουν πλήρως ο ένας τον άλλον. Το κλίμα που υπάρχει στην Τουρόφ είναι εξαιρετικό".

Να περιμένουμε ανάλογο παιχνίδι από σένα, όπως πέρσι;
" Όχι, πιστεύω πως ο ρόλος μου είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρσι. Κάποια πράγματα θα είναι ίδια, αλλά θεωρώ πως τώρα θα δείτε κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μου".

Τι μπορείς να προσφέρεις στην Τουρόφ; Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για φέτος;
" Στόχος είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος είναι ο βασικότερος στόχος, αλλά θέλουμε επίσης να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια στη Euroleague ώστε να προκριθούμε στο Top16. Κύριος στόχος όμως παραμένει το πολωνικό πρωτάθλημα και η κατάκτησή του".


Euroleague Trailer 16.10.2014 από sport24tv
TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ