EUROLEAGUE

Καρινιάουσκας: "Όπλο της Ζαλγκίρις η ομαδική δουλειά"

Καρινιάουσκας: "Όπλο της Ζαλγκίρις η ομαδική δουλειά"

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις κι ο γκαρντ της Κύμης, Βάιντας Καρινιάουσκας, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην ομάδα του Κάουνας μιλάει στο Euroleague Greece

Το καλοκαίρι η μεταγραφή του αποτέλεσε την απόλυτη έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά ένας παίκτης έφευγε από σύλλογο της Euroleague (είχε 16 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής) για να πάει απευθείας σε σύλλογο της Α2 ανδρών. Ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, είχε καταφέρει να κάνει το κόλπο γκρόσο στην κατηγορία. Ο Βάιντας Καρινιάουσκας φέτος αγωνίζεται στους Ευβοιώτες, όμως γνωρίζει καλά τα αποδυτήρια της Ζαλγκίρις, καθώς βρισκόταν σε αυτά μέχρι πριν λίγους μήνες.

Λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους πρωταθλητές Λιθουανίας το Euroleague Greece μίλησε με τον 21χρονο γκαρντ για τα εμπόδια που θα κληθεί να ξεπεράσει το "τριφύλλι", για το "όπλο" της Ζαλγκίρις, την φιλοσοφία του Κράπικας αλλά και για τον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος είναι έτοιμος για να γίνει πρώτος.

Καρινιάουσκας: "Όπλο της Ζαλγκίρις η ομαδική δουλειά"

Σε σχέση με την περσινή σεζόν πολλά άλλαξαν στην Ζαλγκίρις. Ποιες είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που έχεις δει;

" Νομίζω ότι η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με πέρσι είναι η εμπειρία, καθώς πλέον υπάρχουν περισσότεροι έμπειροι παίκτες. Ήρθε ο Σεϊμπούτις, ο οποίος είναι βασικός στην εθνική ομάδα, ο Βουγιούκας και ο Καλνιέτις που είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Το καλοκαίρι έφυγαν παίκτες όπως οι Μιλάκνις και Άντερσον, όμως έχουν καλούς ξένους παίκτες όπως είναι οι Μότουμ και Χάνλαν. Φυσικά υπάρχει κι ο Παούλιους Γιανκούνας, ο οποίος είναι ο ηγέτης της ομάδας. Νομίζω ότι φέτος η Ζαλγκίρις έχει καλύτερα ονόματα σε σχέση με πέρσι".

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει τη Ζαλγκίρις;

" Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα πρέπει να κάνουν οι δύο ομάδες για να κερδίσουν. Όποιος θέλει να πάρει τη νίκη θα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, να κάνει λιγότερα λάθη στην άμυνα και στην επίθεση και φυσικά να κρατήσει για 40 λεπτά καθαρό το μυαλό της".

Καρινιάουσκας: "Όπλο της Ζαλγκίρις η ομαδική δουλειά"

Ποιος είναι ο σημαντικότερος παίκτης της Ζαλγκίρις και πως μπορεί να τον σταματήσει ο Παναθηναϊκός;

" Νομίζω ότι ο πιο σημαντικός παίκτης στη Ζαλγκίρις είναι η... ομαδική δουλειά. Κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα. Πέρσι ο μεγάλος παίκτης και σκόρερ μας ήταν ο Τζέιμς Άντερσον, ο οποίος ήταν ο ηγέτης των επιθέσεων μας και έπαιρνε όλες τις τελευταίες προσπάθειες. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Την μία ημέρα ένας παίκτης μπορεί να σκοράρει 20 πόντους και την επόμενη να το κάνει κάποιος άλλος. Πλέον δεν υπάρχει ένας παίκτης που θα πάρει τις κρίσιμες επιθέσεις κι αυτή είναι η δύναμη της φετινής Ζαλγκίρις".

"Έτοιμος για head coach ο Σάρας"

Πέρσι συνεργάστηκες με τον Γκιντάρας Κράπικας. Μπορείς να μας αναλύσεις τη φιλοσοφία του;

" Ο Κράπικας είναι ένας πολύ καλός προπονητής με μεγάλη εμπειρία που ξέρει πως να κερδίζει τα παιχνίδια. Προετοιμάζει πολύ καλά τις ομάδες του πριν το παιχνίδι. Η φιλοσοφία του στηρίζεται στην καλή άμυνα, ενώ φέτος επιθετικά δείχνει να ζητάει από τους παίκτες του να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, καθώς διαθέτει το υλικό που μπορεί να υποστηρίξει ένα τέτοιο στυλ παιχνιδιού".

Μπορείς να μας περιγράψεις τον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; Ζει εξίσου έντονα τα παιχνίδια;

" Ο Σάρας είναι πραγματικά απίστευτος. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε κάθε περίσταση. Νομίζω είναι έτοιμος να γίνει πρώτος προπονητής. Ως ένας εξαιρετικός πρώην γκαρντ με βοήθησε πάρα πολύ και μου έδειξε πολλά μυστικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα μαζί του και μετά που τον είχα προπονητή".

Καρινιάουσκας: "Όπλο της Ζαλγκίρις η ομαδική δουλειά"

Τι ήταν αυτό που σου είπε ο κόουτς πριν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό πέρσι;

" Μου είπε τι πρέπει να κάνει στην άμυνα και στην επίθεση, όμως δεν ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που μου ζήταγε και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Εγώ και ο Λεκαβίτσιους ήμασταν πολύ νέοι γι αυτό το επίπεδο και μας βοηθήσε πολύ".

Σε πήραν τηλέφωνο από τη Ζαλγκίρις να σε ρωτήσουν για τον Παναθηναϊκό μιας που τον βλέπεις συχνότερα πλέον;

" Κανείς δεν με έχει καλέσει μέχρι τώρα. Είμαι παίκτης κι όχι προπονητής οπότε είναι φυσιολογικό. Η τεχνολογία βοηθάει πλέον καθώς υπάρχει το βίντεο οπότε όλα είναι εκεί. Ζούμε στο 2015 φίλε, οπότε τα πάντα είναι πιο εύκολα. Η Ζαλγκίρις έχει πολύ καλό τμήμα σκάουτινγκ και εξαιρετικούς προπονητές οπότε σίγουρα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν".

"Η Κύμη ήταν η καλύτερη επιλογή"

Καρινιάουσκας: "Όπλο της Ζαλγκίρις η ομαδική δουλειά"

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα; Είσαι ευχαριστημένος στην Κύμη και με την απόφαση σου να συνεχίσει εδώ την καριέρα σου;

" Είμαι πολύ καλά εδώ. Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται ότι έκανα ένα βήμα πίσω, όμως το σώμα μου δεν ήταν έτοιμο για το επίπεδο της Euroleague. Η Κύμη μου δίνει τη δυνατότητα να προπονηθώ σκληρά και να προετοιμαστώ για το επόμενο επίπεδο. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και έχω τη δυνατότητα να βελτιώνομαι καθημερινά. Στην ομάδα έχουμε ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ που με βοηθάει πάρα πολύ και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό. Γενικά στη ζωή μου ποτέ δεν κοιτάω πίσω και πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά μου θα με ανταμείψει στο μέλλον. Η Κύμη ήταν και είναι ο καλύτερος προορισμός για εμένα σε αυτή την χρονική περίοδο και σε αυτή την ηλικία".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ