ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καντζούρης: "Αποπνέουν μπασκετική προσωπικότητα"

Καντζούρης: "Αποπνέουν μπασκετική προσωπικότητα"

Η Μπάμπεργκ είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Euroleague. Ο Έλληνας άμεσος συνεργάτης του Τρινκιέρι, Ηλίας Καντζούρης μιλάει στο Euroleague Greece και μεταξύ άλλων αναλύει τον ερχόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού, την Μπαρτσελόνα

Έχοντας κερδίσει Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό η Μπάμπεργκ δείχνει ότι μόνο για την χαρά της συμμετοχής δεν βρίσκεται στο ΤΟΡ 16. Οι πρωταθλητές Γερμανίας στον πιο δύσκολο όμιλο του ΤΟΡ 16 τιμωρούν όποιον τολμήσει να τους υποτιμήσει και ήδη έχουν μαζέψει 3 νίκες.

Οι Γερμανοί, οι οποίοι μέχρι φέτος δεν είχαν κερδίσει ποτέ στην ιστορία τους αγώνα σε φάση ΤΟΡ 16 είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα κι αυτό οφείλεται στο προπονητικό τιμ, το οποίο έχει έντονο ελληνικό χρώμα. Ο άμεσος συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι, ο Ηλίας Καντζούρης, μιλάει στο Euroleague Greece κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για τα όσα έχει ζήσει η Μπάμπεργκ μέχρι τώρα, αναλύει τον ερχόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού, την Μπαρτσελόνα, εξηγεί πόσα σημαντικά στοιχεία προσφέρει ο Νίκος Ζήσης μέσα στο παιχνίδι των Γερμανών και δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον των "αιωνίων" στη διοργάνωση.

"Έτσι προετοιμάσαμε τα ματς με Μπάρτσα κι Ολυμπιακό"

 

Με τον πρώτο γύρο του ΤΟΡ 16 να ολοκληρώνεται ποια γεύση σας μένει και τι πρόσημο έχει ο απολογισμός που κάνετε;

"Το ΤΟΡ 16 αποτελούσε εξ αρχής για εμάς τον μεγάλο μας στόχο αναφορικά με την παρουσία μας στην Euroleague. Όντας σε έναν δύσκολο όμιλο καταφέραμε να αφήσουμε εκτός συνέχειας μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, την Μακάμπι, και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Σάσαρι. Μόνο ικανοποίηση μπορούμε να νιώθουμε γι αυτό. Πλέον στο ΤΟΡ 16 αναπροσαρμόσαμε τον αρχικό μας στόχο, ο οποίος ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο και να συλλέξουμε πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Ακόμα είμαστε στα μισά της διαδρομής οπότε δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να περιμένουμε να τελειώσει κι ο δεύτερος γύρος προκειμένου να έχουμε μία ολοκληρωμένη αποτίμηση των όσων έγιναν".

Η Μπάμπεργκ έγραψε ιστορία παίρνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο ΤΟΡ 16. Ποια ήταν τα συναισθήματα σας και ποιες ήταν οι αντιδράσεις φιλάθλων και παραγόντων μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις;

"Προσωπικά αμέσως μόλις τέλειωσε το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις άρχισα να σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι μας, αν και μέσα μου υπήρχε η ικανοποίηση της νίκης απέναντι σε έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία. Βλέποντας και παρατηρώντας τις αντιδράσεις των παραγόντων και των φιλάθλων συνειδητοποίησα ότι είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ήταν η πρώτη στην ιστορία του συλλόγου στο ΤΟΡ 16. Το Μπάμπεργκ είναι μία πόλη 70-75 χιλιάδων κατοίκων οπότε καταλαβαίνετε ότι η ομάδα μπάσκετ βρίσκεται στο επίκεντρο".

 

Στον πιο δύσκολο όμιλο που είδαμε ποτέ σε ΤΟΡ 16 η Μπάμπεργκ κατάφερε να κερδίσει ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κι η Μπαρτσελόνα. Περιμένατε κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, πώς προετοιμάσατε την ομάδα πριν από αυτά τα ματς;

"Όπως ανέφερα και πριν ο στόχος μας στο ΤΟΡ 16 ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το το επίπεδο. Κάτω από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίσαμε όλους τους αντιπάλους μας στον πρώτο γύρο με σεβασμό αλλά χωρίς φόβο κι έτσι ακριβώς προετοιμάσαμε τα παιχνίδια. Προσπαθήσαμε να κρύψουμε τις αδυναμίες μας και να υπερθεματίσουμε στα στοιχεία που θεωρούμε ότι είναι καλά στο παιχνίδι μας".

"Αποπνέουν μπασκετική προσωπικότητα"

 

Στον δεύτερο γύρο θεωρείτε ότι τα παιχνίδια με αυτές τις ομάδες θα είναι πιο δύσκολα;

"Όλα τα παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολα σε αυτό το γκρουπ. Οι μεγάλες ομάδες που αντιμετωπίζουμε αποπνέουν μπασκετική προσωπικότητα σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα κάθε παιχνίδι γι αυτές αποτελεί ένα σκαλοπάτι για να φτάσουν στον στόχο τους. Στις μεγάλες ομάδες υπάρχει ιδιαίτερα αναπτυγμένο το αίσθημα της αντίδρασης μετά από μία ήττα και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης σε μία δύσκολη στιγμή. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως ανέφερα και πριν με σεβασμό αλλά χωρίς φόβο".

Ποιοι είναι οι στόχοι της Μπάμπεργκ στην Euroleague και στο γερμανικό πρωτάθλημα;

"Όσον αφορά την Εuroleague, έχοντας υλοποιήσει τον αρχικό και μεγάλο στόχο του ΤΟΡ 16 πλέον θέλουμε να απολαύσουμε τα παιχνίδια εναντίον των καλύτερων. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ούτε μία στιγμή ποιοι είμαστε, από που ερχόμαστε (μόλις πριν μερικές εβδομάδες έκανε ο σύλλογος την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο ΤΟΡ 16) και στο τέλος της διαδρομής θα κάνουμε τον απολογισμό μας εποικοδομητικά.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα ο στόχος αναμφίβολα είναι η διατήρηση των κεκτημένων. Πέρσι πήραμε το πρωτάθλημα μετά από μία πολύ δύσκολη σειρά εναντίον της Μπάγερν. Φέτος το επίπεδο έχει ανέβει κι άλλο, οπότε η διατήρηση στην κορυφή δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Γενικά δεν θέλουμε να κοιτάξουμε μακριά. Κάθε παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα και νοοτροπία ανεξαρτήτως διοργάνωσης".

 

"Η Μπάρτσα έχει πολυμορφία και ισορροπία"

Πρόσφατα αντιμετωπίσατε και κερδίσατε την Μπαρτσελόνα. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της;

"Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ καλή ομάδα με βαριά φανέλα και γεμάτο ρόστερ. Χαρακτηρίζεται από την πολυμορφία και την ισορροπία που έχει όταν επιτίθεται, καθώς μπορεί να απειλήσει τόσο με post up παιχνίδι όσο και με pick 'n' roll αλλά και με εξόδους από σκριν (coming off). Γενικότερα αυτό που επιδιώξαμε ήταν να μην την αφήσουμε να βρει ρυθμό γιατί μετά ξέραμε ότι θα έχουμε θέματα".

Εσείς τι πιστεύετε ότι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός που τους αντιμετωπίζει την επόμενη εβδομάδα;

"Νομίζω ότι το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού θα αναλύσει σωστά τον αντίπαλο οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι. Το σίγουρο είναι ότι η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλη ποιότητα κι άμα την αφήσεις να παίξει στα στάνταρντ της τότε μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα".

Στη Γερμανία είστε μαζί με τον Νίκο Ζήση. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ζήση στην φετινή Μπάμπεργκ και τι προσφέρει στο σύνολο;

"Ο Νίκος αποτέλεσε καλοκαιρινό στόχο της ομάδας ακριβώς για να φέρει στην ομάδα τα στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της καριέρας του: ποιότητα, σταθερότητα, νοοτροπία. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ και νιώθουμε τυχεροί που τον έχουμε στις τάξεις μας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω, καθώς το παρκέ αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της προσφοράς του όπως συμβαίνει και με κάθε παίκτη".

Όντας Έλληνας, είμαι σίγουρος ότι παρακολουθείτε την πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πώς κρίνεται την παρουσία τους μέχρι τώρα και μέχρι που μπορούν να φτάσουν;

"Και οι δύο ομάδες είχαν κάποια σκαμπανεβάσματα για διαφορετικούς λόγους. Πιστεύω ότι τώρα που το ΤΟΡ 16 μπαίνει στην τελική ευθεία και οι δύο θα ανεβάσουν το επίπεδο της απόδοσης τους και για το καλό του ελληνικού μπάσκετ εύχομαι αμφότεροι να πάνε αρκετά μακριά".Twitter: @Karamousadakis

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Η θριαμβευτική επανεκλογή Πούτιν, οι φωνές για νοθεία και οι αντιδράσεις της Δύσης

Με ποσοστό 75% στη θέση του προέδρου και πάλι Πούτιν. Τον ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι. Καταγγελίες για νοθεία. Αντιδράσεις από Γαλλία για την Κριμαία

Τα τατούαζ των Eλληνίδων που βάζουν μπουρλότο στο Instagram

Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον insta ήλιο. Ειδικά ότι αφορά καυτή σάρκα + ευφάνταστο μελάνι.

Survivor: Ο Χάρος στην παραλία των Διασήμων και ο Σώζων εαυτό σωθείτο

Έξι νέοι παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι, με τον νέο διαγωνιζόμενο της ομάδας των Διασήμων και το ιδιαίτερο όνομά του να προκαλούν φρενίτιδα στο twitter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΑΟΥΔΗΣ

Τσάβι, ώρα αποφάσεων!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την ώρα των αποφάσεων στον Παναθηναϊκό και τον Πασκουάλ που θα αναγκαστεί να γίνει λιγότερο... δημοκρατικός.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Μήνυμα αλλαγής!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα δύο πρόσωπα του Παναθηναϊκού Superfoods στην Ανδαλουσία και την απόφαση του Τσάβι Πασκουάλ ν' αφήσει νωρίς εκτός τον Μάικ Τζέιμς που τον δικαίωσε.

ΦΙΛΕΡΗΣ

Ο τρόπος που χάνει...

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το ψυχογράφημα του Ολυμπιακού και σημειώνει δυο γεγονότα για τα οποία οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24