EUROLEAGUE

Η επιστροφή του Τόντιτς

Η επιστροφή του Τόντιτς
CIAMILLO

Η Σάσαρι πήρε το βάφτισμα του πυρός στην Euroleague, με τον Μίροσλαβ Τόντιτς να έχει ενεργό ρόλο. Ο Βόσνιος φόργουορντ μίλησε στο Euroleague Greece για τις φιλοδοξίες του αλλά και για την Ιταλική ομάδα

Με αργά αλλά σταθερά βήματα η Σάσαρι μπήκε στη ζωή μας. Η ομάδα της Σαρδηνίας που πρόσφατα κατέκτησε το Super Coppa της Ιταλίας, πραγματοποίησε κόντρα στη Νίζνι την πρώτη της συμμετοχή στην Euroleague. Στην.... "σταχτοπούτα" του θεσμού υπάρχει έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς υπό τις οδηγίες του Ρομέο Σακέτι αγωνίζεται ο άλλοτε "πράσινος", Ντέιβιντ Λόγκαν, αλλά και ο πρώην παίκτης των Κολοσσού, Ολύμπια Λάρισας και Ηλυσιακού, Μίροσλαβ Τόντιτς.

Ο Βόσνιος φόργουορντ, ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη σεζόν 2004-05 όντας παίκτης της γερμανικής Σκαϊλάινερς, μίλησε στο Euroleague Greece. Ο 29χρονος παίκτης αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη λίγκα έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας, για το ντεμπούτο της Σάσαρι κόντρα στη Νίζνι αλλά και για το πόσο έτοιμος νιώθει να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Νοτσιόνι και ο Σονγκάιλα.

Με ένα ελληνικότατο "kalimera, ti kaneis" ξεκίνησε η κουβέντα μας με τον Τόντιτς, ο οποίος όπως είναι φυσικό έπειτα από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα κάποιες χαρακτηριστικές ελληνικές λέξεις τις θυμάται ακόμα. Διαβάστε όσα είχε να μας πει ο Βόσνιος φόργουορντ, ο οποίος αγαπάει ιδιαίτερα την Ελλάδα.

Πώς ένιωσες που αγωνίστηκες ξανά στην Euroleague έπειτα από τη σεζόν 2004-05;

" Το να παίξω και πάλι στην Euroleague έπειτα από δέκα χρόνια ήταν πραγματικά υπέροχο και ένιωσα φανταστικά. Μου πήρε δέκα χρόνια, όμως τα κατάφερα και είμαι ενθουσιασμένος με αυτό. Όλο αυτό το διάστημα δούλευα σκληρά κάθε μέρα με στόχο να ανέβω επίπεδο και να επιστρέψω εκεί όπου ονειρευόμουν. Τώρα στόχος μου είναι να μείνω όσο περισσότερα χρόνια μπορώ σε αυτό το επίπεδο".

Σε σχέση με την πρώτη σου συμμετοχή πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;

" Όταν έπαιξα το 2004 ήμουν παιδί, καθώς ήμουν μόλις 19 χρονών. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά πλέον. Στην Euroleague έχουν αλλάξει πολλά και μου αρέσει που πλέον δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο marketing, στην διαφήμιση και στην στην σωστή προώθηση του αθλήματος. Η Euroleague είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη και χαίρομαι που είμαι μέλος μίας λίγκας στην οποία παίζουν οι μεγαλύτερες ομάδες κι οι σπουδαιότεροι παίκτες της Ηπείρου".

Η επιστροφή του Τόντιτς

Κόντρα στην Νίζνι είχατε την ευκαιρία να κερδίσετε, όμως στο τέλος δεν τα καταφέρατε. Τι κρατάτε από εκείνο το παιχνίδι και θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε;

" Στο παιχνίδι κόντρα στη Νίζνι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Οι αντίπαλοι μας σε όλο το παιχνίδι έπαιζαν σκληρά. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στα πολλά χαμένα ριμπάουντ που είχαμε αλλά και στα λάθη που κάναμε στο τέλος. Κόντρα στην Εφές σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε πιο ομαδικά".

Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την Σάσαρι. Θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα για την ομάδα σου;

" Η Σάσαρι είναι μια μικρή πόλη σε ένα νησί 100 χιλιάδων κατοίκων. Την Σάσαρι την υποστηρίζει όλο το νησί κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει περισσότερους από 100 χορηγούς που την στηρίζουν οικονομικά. Όλοι εδώ είναι μία μεγάλη οικογένεια. Πρόεδροι, μάνατζερ και όλο το νησί είναι κοντά στην ομάδα, ενώ έρχονται να παρακολουθήσουν ακόμα και τις προπονήσεις. Το γήπεδο μας είναι πάντα γεμάτο και οι φίλαθλοι δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Είναι ένα όμορφο μέρος για κάθε παίκτη".

Κόντρα στην Εφές θα δώσετε το πρώτο σας παιχνίδι στην Euroleague μπροστά στο κοινό σας. Τι περιμένετε;

" Πράγματι είναι το πρώτο μας εντός έδρας παιχνίδι στην διοργάνωση και περιμένουμε όπως και σε όλα τα άλλα παιχνίδι ένα γεμάτο γήπεδο. Θέλουμε τους φιλάθλους μας να έρθουν και να μας υποστηρίξουν. Αγωνιστικά ξέρουμε ότι η Εφές είναι μία μεγάλη ομάδα, με σπουδαίο προπονητή και μεγάλους παίκτες. Δεν θα είναι εύκολο ματς και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ".

Η επιστροφή του Τόντιτς

Στην φάση των ομίλων θα αντιμετωπίσεις παίκτες όπως οι Νοτσιόνι, Ρέγιες, Σονγκάιλα και Σάριτς. Είσαι έτοιμος γι αυτές τις κόντρες;

" Φυσικά και είμαι έτοιμος. Αν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ. Όλοι είναι καλοί παίκτες, όμως περιμένω από εμένα να κάνω καλά ματς, να βοηθήσω την ομάδα μου και μέσα στη χρονιά να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το καλό της Σάσαρι. Όλοι οι παίκτες που παίζουν στην Euroleague είναι ίσοι και τους χωρίζουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Για να παίζει κάποιος σε αυτό το επίπεδο σημαίνει ότι είναι κορυφαίος και μπορεί να παίξει δυνατά σε όλα τα παιχνίδια".

Ποιοι είναι οι στόχοι της Σάσαρι και ποιοι οι προσωπικοί σου;

" Στην Euroleague θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να βρεθούμε στο TOP 16. Όσον αφορά το ιταλικό πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε αρχικά να είμαστε στο Final 4 κι από εκεί να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, να δίνω στους συμπαίκτες μου αυτό που χρειάζονται προκειμένου να κάνουν καλύτερα αυτό που πρέπει και να είμαι υγιής. Στόχος μου είναι να έχω μία καλή σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ