EUROLEAGUE

Γλυνιαδάκης: "Ξέρουμε τι εστί ΟΑΚΑ"

Γλυνιαδάκης: "Ξέρουμε τι εστί ΟΑΚΑ"

Για τις δυσκολίες του αγώνα της Λιέτουβος κόντρα στον Παναθηναϊκό (21/11, 21.30), τις πιθανότητες πρόκρισης στο TOP-16, την άψογη σχέση του με τον Ντιρκ Μπάουερμαν, καθώς και τη ζωή του στη Λιθουανία μίλησε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο Εuroleague Greece

Χαρούμενος που επέστρεψε στην Ελλάδα έστω και για λίγες ώρες, είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ο οποίος θα αγωνιστεί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη το βράδυ (21/11, 6μ.μ.) στο γεμάτο κόσμο ΟΑΚΑ.

Ο 32χρονος σέντερ μίλησε στο Euroleague Greece για την αναμέτρηση της Λιέτουβος και τις ελπίδες που θα έχει η ομάδα του για πρόκριση εφόσον πάρει ένα σημαντικό διπλό.

Ωστόσο, δεν συγκρίνει το παιχνίδι της πρεμιέρας με αυτό... "Είναι η μόνη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, πρέπει να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι στο τέλος.

Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, επειδή και ο όμιλος μας έχει διαφορές και οι ομάδες είναι Πρέπει να κερδίσει ένα ματς εκτός και να περιμένουμε και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων", σχολίασε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και συμπλήρωσε για το τι συνέβη στη Λιέτουβος μετά τη νίκη της πρεμιέρας:

"Είχαμε κάποια κακά άσχημα παιχνίδια, έπεσε η απόδοση μας και δεν τα καταφέραμε. Έχουμε αλλάξει πλέον. Παίζουμε καλύτερο μπάσκετ, κάναμε κάποιες νίκες".

"Πάντα υπάρχει πίεση"

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα και την πρόκριση στο TOP-16, ο Έλληνας σέντερ επισήμανε ότι: "Πάντα υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Έχουμε βελτιωθεί, θέλουμε να κερδίζουμε για τους εαυτούς μας και μετά για την πίεση που προέρχεται από πιο ψηλά, αν αυτό εννοείς".

Πάντως, στις τάξεις της Λιέτουβος δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αφήσουν τους εαυτούς τους να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Ρωτήσαμε τον Γλυνιαδάκη αν έχει ενημερώσει τους συμπαίκτες του κι εκείνος απάντησε:

"Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο για εμάς ένα ΟΑΚΑ με κόσμο, από εκεί και πέρα. Ξέρουμε ότι ήρθαμε να παίξουμε ένα πολύ δυσκολεύει την προσπάθεια. Θεωρώ ότι ξέρουμε τι εστί ΟΑΚΑ. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν αγωνιστεί στην έδρα του Παναθηναϊκού".

"Ο καλύτερος προπονητής που έχω συνεργαστεί"

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και υποτιθέμενο τελεσίγραφο που έλαβε από τον Ντιρκ Μπάουερμαν. Ωστόσο, ο ίδιος ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας το διέψευσε κατηγορηματικά, ενώ ο παίκτης κάνει λόγο για εξαιρετική συνεργασία...

"Εγώ έχω προσαρμοστεί πλέον για τα καλά στις απαιτήσεις της ομάδας, δουλεύω όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ και κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα. Ο Μπάουερμαν είναι καλός προπονητής, από τους καλύτερους που έχω συνεργαστεί και η σχέση που έχω μαζί του είναι εξαιρετική. Προσπαθώ να δουλεύω πολύ σκληρά για την ομάδα και η συνεργασία μαζί μου ήταν άψογη", κατέληξε ο παίκτης της Λιέτουβος.

"Ωραία η ζωή στη Λιθουανία"

Προερχόμενος από το κρύο που έζησε πέρσι στο Καζακστάν, ο Έλληνας σέντερ δεν πτοείται ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες στη Λιθουανία και δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή εκεί.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος, η ζωή είναι πολύ ωραία στο Βίλνιους. Το γήπεδό μας γεμίζει πάντα και ο κόσμος μας αγαπάει. Σε χαιρετάνε στο δρόμο, υπάρχει οικειότητα και δεν νιώθεις μόνος. Η πόλη επίσης είναι πολύ όμορφη. Βοηθάει την παραμονή ενός ξένου", σχολίασε ο Γλυνιαδάκης για για να συνεχίσει:

"Η ομάδα αν και δεν παίζει χρόνια στη διοργάνωση, είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Είναι απίστευτα οργανωμένη και πραγματικά νιώθεις ότι αγωνίζεσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στην ομάδα το κλίμα είναι πολύ καλό. Δεν ήταν ποτέ άσχημο, ακόμα κι όταν ήρθαν οι ήττες".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ