EUROLEAGUE

Γκριν: "Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο"

Γκριν: "Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο"

Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο EuroLeague Greece για τα αίτια της ήττας από την Γαλατάσαραϊ, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός πήρε ένα καλό μάθημα ενόψει της συνέχειας.

Ο Έρικ Γκριν ήταν από τους παίκτες του Ολυμπιακού που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, σημειώνοντας 14 πόντους (4/9δ, 2/4τρ). Εμφανώς απογοητευμένος από την ήττα, λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο EuroLeague, εξηγώντας το τι συνέβη στο ματς, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται αγνώριστοι στο δεύτερο ημίχρονο.

-Έρικ, πως εξηγείς την ήττα από την Γαλατάσαραϊ; Πάθατε ένα μπλακ-άουτ στο δεύτερο ημίχρονο...

"Ήμασταν απαράδεκτοι στο δεύτερο ημίχρονο. Τα πήγαμε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος, αλλά όταν επιστρέψαμε από τα αποδυτήρια, δεν είχαμε την ίδια ένταση στο παιχνίδι μας. Κάπως χαλαρώσαμε, δεν είχαμε το ίδιο πάθος στο παιχνίδι μας. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, αν και έβαλαν αρκετά μεγάλα σουτ, ενώ και στην επίθεση χάσαμε αρκετά σουτ και δεν συνεργαστήκαμε όπως θα θέλαμε στο παιχνίδι του μισού γηπέδου. Ήμασταν αγνώριστοι στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαμε την ίδια ενέργεια, δεν μπορέσαμε να τρέξουμε και παρά το γεγονός πως πήραμε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, δεν καταφέραμε να τα αξιοποιήσουμε".

-Θεωρείς πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στο παιχνίδι σας ήταν η άμυνα, καθώς δεχτήκατε 45 πόντους στο δεύτερο μέρος ή η αστοχία σας την επίθεση, καθώς σημειώσατε μόλις 2/20 τρίποντα;

"Το πρόβλημα μας ήταν ξεκάθαρα στην άμυνα. Υπήρξαν φάσεις που δεχόμασταν πόντους σε κάθε επίθεση από τον αντίπαλο. Και όταν μαζεύεις συνεχώς την μπάλα από το διχτάκι, αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο, δεν μπορείς να κινηθείς στο τρανζίσιον. Δεν τρέξαμε στο δεύτερο μέρος και αυτό μας κόστισε. Παράλληλα, τους αφήσαμε να σημειώσουν αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και τους δώσαμε την δυνατότητα να μας απειλήσουν και να μας δημιουργήσουν πρόβλημα με αρκετά μπασίματα. Έκαναν πολλά ντράιβ. Χάσαμε την ισορροπία μας στην άμυνα, δεν διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα μας, μας βγήκε ένας εκνευρισμός, ειδικά από την στιγμή που δεν μας έμπαιναν τα σουτ, μετά μας έφτασαν στο σκορ και... καταρρεύσαμε".

Γκριν: "Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο"

-Ποιο είναι το μάθημα που πήρατε από αυτή την αναπάντεχη ήττα από την Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ;

"Το μάθημα είναι πως με όση διαφορά και αν ξεφύγεις στο σκορ, ό,τι προβάδισμα και αν πάρεις, οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στο πλάνο σου μέχρι το τέλος. Ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύεσαι και να χαλαρώνεις. Ίσως νιώσαμε πως θα παίρναμε εύκολα την νίκη όταν ξεφύγαμε στο σκορ και αυτό το πληρώσαμε. Είναι ένα μάθημα πως ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο σου, αλλά και πως πρέπει να παίζεις με την ίδια ένταση για 40 λεπτά. Διαθέτουμε μία εξαιρετική ομάδα, κάνουμε μία καλή σεζόν μέχρι στιγμής, αλλά και οι αντίπαλοι μας, ακόμη και αν βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, παίζουν στην EuroLeague. Και αυτό σημαίνει πως δεν είναι τυχαίες ομάδες. Έχουν ταλέντο, ποιότητα και υψηλό επίπεδο, οπότε απαγορεύεται να υποτιμάς τον οποιονδήποτε αντίπαλο, γιατί θα το πληρώσεις".

-Θεωρείς πάντως πως αυτή η ήττα δεν θα πρέπει να υποβαθμίσει την εξαιρετική σας πορεία μέσα στην σεζόν;

"Η κάθε ήττα σε στεναχωρεί και σε ενοχλεί. Όλα τα παιδιά είμαστε αρκετά απογοητευμένοι και στεναχωρημένοι ύστερα από αυτή την ήττα. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε να περάσει έτσι απλά, δίχως να δώσουμε σημασία στο γιατί χάσαμε. Παραμένουμε μέσα στους στόχους μας, έχουμε προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Σίγουρα, πάντως, αυτή η ήττα δεν μπορεί να καταστρέψει την εξαιρετική σεζόν που κάνουμε. Έχουμε σημειώσει 7 εκτός έδρας νίκες, έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές καλές εμφανίσεις, έχουμε σημειώσει μεγάλες νίκες, είμαστε στην 3η θέση της κατάταξης και βρισκόμαστε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια, να επιστρέψουμε στις νίκες και να γίνει μία ήττα που θα ξεχαστεί".

-Έρχεται εβδομάδα με δύο παιχνίδια στην EuroLeague. Πρώτα με τον Αστέρα στο Βελιγράδι και μετά με την Ρεάλ στο ΣΕΦ. Θέλετε σε αυτά τα ματς να εξασφαλίσετε το πλεονέκτημα έδρας;

"Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε δύο εξαιρετικές ομάδες, οι οποίες βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη. Είναι σκληροτράχηλες ομάδες, αλλά το ίδιο είμαστε και εμείς. Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια, απέναντι σε ανταγωνιστικούς αντιπάλους, όπως είναι ο Αστέρας και η Ρεάλ. Όλοι έχουμε κίνητρο να αντιδράσουμε ύστερα από την ήττα με την Γαλατάσαραϊ. Από την στιγμή που μπήκαμε στα playoffs, στόχος μας είναι η κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Βρισκόμαστε μία-δύο ήττες μακριά από το να το καταφέρουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το κάνουμε πράξη. Οι ήττες σε "ξυπνούν" και αυτή η ήττα-σοκ, όχι μόνο σε προσγειώνει, αλλά σου δημιουργεί και κίνητρο να αντιδράσεις".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ