EUROLEAGUE

Γκριν: "Έχουμε θυμώσει"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Έρικ Γκριν στάθηκε στα 18 λάθη, αλλά και στην κακή επίθεση του Ολυμπιακού που έφερε την ήττα. Τόνισε πως όλοι στον Ολυμπιακό έχουν θυμώσει και επεσήμανε πως η ομάδα είναι αποφασισμένη να αντιδράσει.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Αμπντί Ιπεκτσί, με την Εφές να κερδίζει τον Ολυμπιακό (64-60) και να κάνει το 2-1 στην σειρά, ο Έρικ Γκριν μίλησε στο EuroLeague Greece. Στάθηκε στα 18 λάθη που έκανε η ομάδα του, επεσήμανε πως οι Πειραιώτες είχαν επιθετικό πρόβλημα, τόνισε πως άπαντες έχουν θυμώσει από την ήττα και υπογράμμισε πως οι "ερυθρόλευκοι" είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν.

-Έρικ, με καθαρό μυαλό τώρα, μετά το τέλος του αγώνα, τι θεωρείς πως έφταιξε και γνωρίσατε την ήττα στο τρίτο ματς της σειράς από την Εφές;

"Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Κάναμε πολλά λάθη. Δεν γίνεται να κερδίσεις ένα ματς όταν το τελειώνεις μετρώντας 18 λάθη. Μας κόστισαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε ρυθμό. Η Εφές είναι μία εξαιρετική ομάδα, έχουν αρκετούς αθλητικούς παίκτες, ξέρουν να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο και τιμώρησαν αρκετά από τα λάθη μας.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό για εμάς. Βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμη και με 17 πόντους, αλλά στην τελευταία περίοδο βρήκαμε το κουράγιο και την δύναμη να γυρίσουμε το ματς, να φτάσουμε στον πόντο και να διεκδικήσουμε την νίκη, με τους Σπανούλη και Παπαπέτρου να βάζουν μεγάλα σουτ. Στο τέλος, χάσαμε στις λεπτομέρειες. Ένα κρίσιμο χαμένο ριμπάουντ στην άμυνα με το οποίο σκόραραν, το σουτ του Ντάνστον και η Εφές έφτασε στην νίκη. Δεν ήμασταν τυχεροί στο τέλος".

-Είναι σπάνιο φαινόμενο στην EuroLeague για μία ομάδα να γυρίσει την σειρά από 2-1. Πιστεύεις πως σαν ομάδα έχετε τις δυνατότητες, αλλά και την ποιότητα, να τα καταφέρετε; Νιώθετε πίεση;

"Δεν νιώθουμε πίεση. Είμαστε στεναχωρημένοι που χάσαμε, που δεν παίξαμε το καλό μπάσκετ που θα μπορούσαμε να παίξουμε, αλλά τίποτα δεν τέλειωσε. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη παιχνίδι. Είναι σαν τελικός για εμάς, καθώς δεν υπάρχει αύριο, αλλά παραμένουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία αν χάσουμε, δεν θα υπάρξει αύριο, αλλά μπορούμε να νικήσουμε την Εφές και να πάμε την σειρά σε πέμπτο ματς στην έδρα μας. Έχουμε την ποιότητα, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τους παίκτες, αλλά και τις προσωπικότητες για να τα καταφέρουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε. Έχουμε όλοι μας μεγάλο κίνητρο για να πάμε στο Final Four".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / ANADOLU EFES - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Τι θα πρέπει να αλλάξετε και να διορθώσετε, για να κάνετε το break στην Κωνσταντινούπολη;

"Καταρχάς θα πρέπει να βελτιώσουμε τον συσχετισμό μας στον τομέα ασίστ/λάθη. Δώσαμε 16 ασίστ και κάναμε 18 λάθη. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι όταν αλλά και περισσότερο προσεκτικοί στις αποφάσεις που παίρνουμε. Πλέον, κάθε λάθος πληρώνετε σε αυτό το σημείο, σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεση μας, πετύχαμε μόλις 10 πόντους στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ήμασταν κάπως στατικοί και πρέπει να γίνουμε περισσότερο επιθετικοί, κυκλοφορώντας περισσότερο την μπάλα.. Το πρόβλημα ήταν πως δεν είχαμε καλά ποσοστά στην επίθεση. Πρέπει να βελτιωθούμε στο κομμάτι του σκορ για να έχουμε ελπίδες για break στο τέταρτο ματς. Η άμυνα μας δεν ήταν κακή, τα πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι".

-Υπάρχει το κίνητρο να αντιδράσετε και να μην τελειώσει έτσι άδοξα η σεζόν; Τι είπατε στα αποδυτήρια;

"Οπωσδήποτε! Κάναμε μία εξαιρετική προσπάθεια σε ολόκληρη την σεζόν. Τερματίσαμε στην τρίτη θέση, πήραμε το πλεονέκτημα έδρας και θα είναι κρίμα να χάσουμε την πρόκριση στο Final Four. Όλα τα παιδιά έχουμε θυμώσει, έχουμε τσαντιστεί και θέλουμε να αντιδράσουμε. Αυτή η ομάδα έχει μαχητικό πνεύμα. Όλοι έχουμε το κίνητρο και την μεγάλη επιθυμία να πάμε στο Final Four.

Πρέπει όμως πρώτα να κάνουμε το 2-2 και μετά με την δύναμη του κόσμου μας, να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο πέμπτο ματς της σειράς. Αυτό που είπαμε είναι πως τίποτα δεν τέλειωσε, πως αν παίξουμε σαν Ολυμπιακός μπορούμε να μείνουμε ζωντανοί και να πάρουμε την πρόκριση. Στόχος μας να πάμε την σειρά σε πέμπτο ματς. Θα τα δώσουμε όλα στο τέταρτο ματς, θα δώσουμε και την καρδιά μας, για να τα καταφέρουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ