EUROLEAGUE

Γιανγκ: "Η ομάδα με χρειάζεται με Εφές και είμαι έτοιμος"

Γιανγκ: "Η ομάδα με χρειάζεται με Εφές και είμαι έτοιμος"

Η αθλητικότητα της Αναντολού Εφές κάνει τον Ολυμπιακό να έχει σε μεγάλη ανάγκη τον Πάτρικ Γιανγκ και ο Αμερικανός σέντερ είναι έτοιμος να κάνει το βήμα μπροστά.

Στον Ολυμπιακό χαμογελούν με την καλή αγωνιστική κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος κόντρα στην Κύμη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 πόντους (8/10δ) και 6 ριμπάουντ, βγάζοντας τεράστια αποθέματα ενέργειας σε άμυνα και επίθεση. Ο Αμερικανός σέντερ άρχισε να δείχνει και πάλι τα... δόντια του, αλλά το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι να τον έχουν σε "beast mode" στα κρίσιμα παιχνίδια των playoffs κόντρα στην Αναντολού Εφές, η οποία ξεχωρίζει για την αθλητικότητα της, αλλά και για την στόχευση της να παίζει μπάσκετ σε υψηλές ταχύτητες.

Η αθλητικότητα (ταχύτητα, αλτικότητα, δύναμη) της Αναντολού Εφές οφείλεται κυρίως στον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος είναι ο δεύτερος καλύτερος επιθετικός ριμπάουντερ της EuroLeague (10.7 πόντοι, 56.5% δίποντα, 6.4 ριμπάουντ, 2.8 επιθετικά, 1.1 μπλοκ), στον εξαιρετικό πάουερ-φόργουορντ της, ο οποίος παίζει με άνεση και στο "5" όποτε χρειαστεί, Ντέρικ Μπράουν (9ος στο συνολικό ranking των παικτών στην EuroLeague) που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν φέτος (13π, 52.8% δίποντα, 5.8 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1 κλέψιμο), στον τρίτο ριμπάουντερ της διοργάνωσης, Τάιλερ Χάνεϊκατ, που παίζει κυρίως στο "3", αλλά και στο "4" (9π, 7.1 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1.1 κλεψίματα, 0.9 μπλοκ), αλλά και στον σμολ-φόργουορντ Ντεσόν Τόμας (7.8 πόντους) ο οποίος αρέσκεται να ποστάρει, μπορώντας να παίξει και στο "4". Με εξαίρεση τον Ντάνστον, όλοι οι προαναφερόμενοι μπορούν να σουτάρουν από μακριά.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τον αθλητικό Τούρκο σμολ-φόργουορντ, Τσεντί Οσμάν, με τον "δαιμόνιο" πλέι-μέικερ, Τόμας Ερτέλ, τον κορυφαίο δημιουργό στην φετινή διοργάνωση (5.8 ασίστ μέσο όρο), να κάνει καταπληκτική δουλειά στην οργάνωση, αξιοποιώντας τους ψηλούς του τόσο σε καταστάσεις αιφνιδιασμού στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και στο παιχνίδι του μισού γηπέδου. Για να κοντράρουν στα ίσα οι Πειραιώτες την αθλητικότητα της Εφές, κυρίως στην άμυνα, χρειάζονται τον Πάτρικ Γιανγκ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αξιοποιώντας τα αθλητικά του προσόντα και την σκληράδα του σε άμυνα και επίθεση.Ο Πάτρικ Γιανγκ, μιλώντας στο EuroLeague τόνισε πως είναι έτοιμος να κάνει το βήμα μπροστά, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό.

Η συνέντευξη με τον Πάτρικ Γιανγκ στο EuroLeague Greece:

Γιανγκ: "Η ομάδα με χρειάζεται με Εφές και είμαι έτοιμος"

-Πάτρικ, πραγματοποίησες εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Κύμη (16π, 8/10δ, 6ρ) και δείχνεις σε καλή κατάσταση, σε μία περίοδο που η ομάδα σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, καθώς η Αναντολού Εφές ξεχωρίζει για την αθλητικότητα της μέσα στην ρακέτα. Είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα μπροστά;

"Ναι, είμαι έτοιμος να κάνω το βήμα μπροστά κόντρα στην Εφές. Νιώθω σε καλή κατάσταση, έχω ξεπεράσει τους τραυματισμούς μου, έχω δουλέψει αρκετά σκληρά το τελευταίο διάστημα, τόσο στο γυμναστήριο, όσο και μέσα στο γήπεδο μαζί με την ομάδα. Θέλω να μπω μέσα στο παρκέ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Μπαίνουμε σε ρυθμούς playoffs και θα πρέπει όχι μόνο εγώ, αλλά και όλα τα παιδιά στην ομάδα, να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, πνευματικά, αγωνιστικά και σωματικά. Είμαστε έτοιμοι να πάμε σε... πόλεμο για να γράψουμε ιστορία.

Ξέρω πως η ομάδα κόντρα στην Εφές με χρειάζεται ακόμη περισσότερο, γιατί όντως ο αντίπαλος μας έχει αρκετούς παίκτες που διαθέτουν αθλητικότητα, όπως οι Ντάνστον, Μπράουν, Χάνεϊκατ και Τόμας, οπότε πρέπει να παρουσιαστώ δυνατός και σκληρός για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση. Είμαι έτοιμος να κάνω το βήμα μπροστά και να δώσω το κάτι παραπάνω. Έχω μεγάλο κίνητρο να αποδείξω το τι μπορώ να προσφέρω, αλλά και κίνητρο να φτάσω μαζί με τον Ολυμπιακό στο Final Four. Ξέρω πως τους προηγούμενους μήνες δεν ήμουν αυτός που ήθελα και μπορούσα να είμαι, αλλά τώρα, που μπήκαμε στα playoffs, είναι μία ευκαιρία για εμένα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα παιχνίδια με την Εφές".

-Πως εξηγείς το γεγονός πως δεν ήσουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τους προηγούμενους μήνες; Υπήρχε φόβος μετά τον τραυματισμό σου;

"Δεν σκέφτομαι τον τραυματισμό μου, ούτε με ανησυχεί πλέον το γόνατο μου, ούτε έχω φόβο και αυτό είναι κάτι που θέλω να το ξεκαθαρίσω. Παίζω με αυτοπεποίθηση, νιώθω υγιής και αισθάνομαι καλά το σώμα μου. Όμως, ξέρεις, όταν επιστρέφεις από έναν τόσο σοβαρό χειρουργείο, έχοντας και μία επίσης μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση, είναι δύσκολο με το που επιστρέψεις να γίνεις αυτός που ήσουν. Θέλει λίγο χρόνο για να παίξεις και πάλι μπάσκετ στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Όταν επιστρέφεις να παίξεις μπάσκετ μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, ψυχικά έχεις μία τόσο μεγάλη διάθεση να αγωνιστείς και να κάνεις αυτά που έκανες, να προσφέρεις, αλλά το σώμα σου θέλει λίγο χρόνο για να ανταποκριθεί και πάλι στην αγωνιστική δράση. Διότι όταν δοκιμάζεις να παίξεις πάλι, αρχικά αισθάνεσαι κάποιους μικρούς πόνους σε διάφορα σημεία του κορμιού σου, ανησυχείς λίγο και προσπαθείς να πολεμήσεις και να βγεις νικητής τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και σε αυτό της αποθεραπείας και της προπόνησης.

Νιώθω καλύτερα, έχω αρχίσει να λειτουργώ καλύτερα μέσα στην ομάδα με τους συμπαίκτες μου, όσο περνάει ο καιρός βελτιώνομαι, γίνομαι πιο χρήσιμος, αλλά συνεχίζω να δουλεύω σκληρά ώστε να γίνω ακόμη καλύτερος. Δουλεύω αρκετά ώστε να γίνω και πάλι δυνατός όπως ήμουν, δουλεύω ώστε να αποκτήσω και πάλι την διάρκεια και την καλή φυσική κατάσταση που πρέπει να έχω, δουλεύω την ταχύτητα μου, αλλά και στο πως να λειτουργώ στην επίθεση. Βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και θεωρώ πως είμαι στον σωστό δρόμο για να γίνω αυτός που θέλω και μπορώ να είμαι".

Γιανγκ: "Η ομάδα με χρειάζεται με Εφές και είμαι έτοιμος"

-Είστε σχεδόν η ίδια ομάδα με πέρσι, αλλά φέτος όχι μόνο περάσετε στα playoffs, αλλά θα αγωνιστείτε και στα προημιτελικά έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Τι άλλαξε φέτος και τα καταφέρατε; Γιατί πέρσι μείνατε εκτός "8άδας"...

"Πέρσι η σεζόν ήταν αποτυχημένη για εμάς στην Ευρώπη. Δεν καταφέραμε να λάβουμε μέρος ούτε στα playoffs και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωσε όλους. Φέτος, λοιπόν, αυτό που είδα και στους συμπαίκτες μου, αλλά και στους προπονητές μου, είναι πως πεισμώσαμε και παρουσιαστήκαμε περισσότερο αποφασιστικοί για να επιστρέψουμε ψηλά στην EuroLeague. Θέλαμε φέτος να αντιδράσουμε και να απαντήσουμε σαν ομάδα, να δείξουμε την ποιότητα μας.

Υπήρχαν όμως λόγοι που δεν τα καταφέραμε πέρσι. Αντιμετωπίσαμε αρκετούς τραυματισμούς, χάσαμε αρκετούς παίκτες και αυτό επηρέασε τον ρυθμό μας. 'Έγιναν ορισμένες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και αυτό νομίζω πως επηρέασε κάπως τις ισορροπίες, την χημεία και τους ρόλους. Επίσης, κάναμε και κάποιες ήττες σε ματς που θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει, όπως απέναντι στην Ζάλγκιρις και κόντρα στην Μπάμπεργκ. Όλα αυτά μας επηρέασαν στο TOP-16, αποκλειστήκαμε και απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας, αλλά και τον κόσμο μας.

Όλα τα παιδιά στεναχωρήθηκαν με αυτό που έγινε πέρσι, μας ενόχλησε και φέτος όλοι θέλαμε να αντιδράσουμε. Όταν ξεκίνησε η σεζόν, θυμάμαι πως ο κόουτς μας έλεγε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα, μας τόνιζε πως το παιχνίδι μας πρέπει να ξεκινά από την άμυνα και ήθελε να γίνουμε η καλύτερη αμυντική ομάδα στην EuroLeague, βγάζοντας ξανά σκληράδα στο παιχνίδι μας. Ο κόουτς ασχολείται με τον κάθε παίκτη και τον ωθεί πάντα να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, να φτάνει στα όρια του".

-Ποια είναι η άποψη σου για την Αναντολού Εφές; Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να την νικήσει τρεις φορές και να πάρει την πρόκριση για το Final Four;

"Καταρχάς θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα έδρας και να μην το σπαταλήσουμε. Δουλέψουμε σκληρά σε ολόκληρη την σεζόν για να το κατακτήσουμε και πρέπει να υπερασπιστούμε το γήπεδο μας. Η Εφές είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα, που της αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, ποντάρει στην ταχύτητα και είναι μία από τις πιο αθλητικές ομάδες της EuroLeague. Έχουν αρκετούς παίκτες με αθλητικότητα, ειδικά μέσα στην ρακέτα με τους παίκτες που προανέφερα (Ντάνστον, Μπράουν, Χάνεϊκατ, Τόμας) και θα πρέπει να παρουσιαστούμε εξίσου σκληροί για να τους σταματήσουμε.

Έχουν αρκετούς παίκτες που σουτάρουν, ακόμη και οι ψηλοί τους, οπότε πρέπει να τους προσέξουμε. Νομίζω πως πολλά θα κριθούν από την αμυντική μας συμπεριφορά. Αν παίξουμε την καλή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε, αν τους πιέσουμε όπως ξέρουμε να κάνουμε και τους βγάλουμε εκτός ρυθμούς, τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα για εμάς. Η Εφές είναι μία επικίνδυνη ομάδα, διαθέτει ταλέντο και έχει τον σεβασμό μας. Στην περιφέρεια έχουν και δύο αρκετά καλούς παίκτες, όπως τους Γκρέιντζερ και Ερτέλ και θα πρέπει να τους περιορίσουμε".

-Εξασφαλίσατε το πλεονέκτημα έδρας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο να κατακτήσετε το τρόπαιο στην Ελλάδα για μία ακόμη σεζόν, αλλά και να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στα Final Four;

"O φετινός στόχος της ομάδας ήταν το triple-crown. Δεν το κρύβω, αυτός ήταν ο στόχος μας και πάντα αυτός είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα με τεράστια παράδοση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία, έχει κατακτήσει τίτλους και η θέση της είναι πάντα στην κορυφή. Μας πίκρανε και μας απογοήτευσε το γεγονός πως αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο. Χάσαμε την πρόκριση στο γήπεδο μας και αυτό μας ενόχλησε. Μακάρι να είχαμε πάρει αυτόν τον τίτλο, γιατί τον θέλαμε όλοι στην ομάδα.

Όμως, οι δύο τίτλοι που έχουμε μπροστά μας είναι περισσότερο σημαντικοί. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλο κίνητρο να διακριθούμε. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα για τρίτη σερί σεζόν, αλλά και να επιστρέψει η ομάδα στα Final Four. Όταν πας εκεί, όλα γίνονται. Πρώτα όμως, θα πρέπει να περάσουμε την Εφές, η οποία είναι μία επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να την προσέξουμε για να τα καταφέρουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ