EUROLEAGUE

"Δύσκολο να σταματήσεις τον Σπανούλη"

"Δύσκολο να σταματήσεις τον Σπανούλη"

Λίγες ώρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό ο αρχηγός της Νίζνι, Σεμέν Αντόνοφ, μιλάει στο Euroleague Greece και υποκλίνεται στον "V-Span", ενώ μοιράζεται τα όνειρα του και τις εντυπώσεις του από το κορυφαίο επίπεδο

Το 2010 ήταν χρονολογία σταθμός για την καριέρα του Σεμέν Αντόνοφ, ο οποίος πήρε την απόφαση να πει "ναι" στην πρόταση που του είχε καταθέσει η Νίζνι, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας. Από εκείνη τη σεζόν πέρασαν 4 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα ο 25χρονος φόργουορντ ευτύχισε να δει την καριέρα του να απογειώνεται μαζί με την ομάδα του Νόβγκοροντ. Από την Α2 Ρωσίας στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δεν είναι και... μικρή η απόσταση. Δεν συμφωνείτε;

Το απόγευμα της Πέμπτης (18.30) ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του την μέχρι πρότινος άσημη, Νίζνι κι ο αρχηγός των Ρώσων, Σεμέν Αντόνοφ μίλησε στο Euroleague Greece για τους στόχους της ομάδας του στο ΤΟΡ 16, αναφέρθηκε στα όνειρα που κάνει, ενώ μοιράστηκε τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει στην πρώτη του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ο 25χρονος φόργουορντ, όπως είναι φυσικό δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους", ενώ υποκλίθηκε στον Βασίλη Σπανούλη που είναι " η καρδιά κι η ψυχή του Ολυμπιακού"!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρώσου φόργουορντ

Στην αρχή κανείς δεν περίμενε να σας δει στο ΤΟΡ 16, εσείς το πιστεύατε;

" Φυσικά και δεν περιμέναμε ότι θα γίνονταν όλα αυτά. Όλοι έλεγαν ότι εμείς κι η Σάσαρι θα είμαστε εκτός συνέχειας, καθώς ήμασταν οι δύο πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες της Euroleague. Τελικά αποδείξαμε σε όλους ότι έκαναν λάθος. Το συναίσθημα της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό, ειδικά από τη στιγμή που το τελευταίο ματς στον όμιλο το δώσαμε στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας".

Και τώρα που τα καταφέρατε να βρίσκεστε στο TOP 16 τι θέλετε;

" Ο στόχος μας είναι να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Όλοι μας παίρνουν σοβαρά πλέον και κανείς δεν σκέφτεται ότι είμαστε πρωτοεμφανιζόμενοι. Μέχρι τώρα έχουμε κερδίσει την Αρμάνι Μιλάνο και την Αναντολού Εφές, ενώ βρεθήκαμε πολύ κοντά στη νίκη κόντρα σε ΤΣΚΑ και Λαμποράλ Κούτσα".

"Δύσκολο να σταματήσεις τον Σπανούλη"

"Κάθε αγώνας είναι μια μεγάλη μάχη"

Παρότι πρώτη φορά στην Euroleague ο κόουτς Μπάγκατσκις δείχνει να σε εμπιστεύεται, καθώς είσαι ο μόνος παίκτης που έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα ματς της Νίζνι. Πώς νιώθεις γι αυτό;

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που ξεκινάω στους πρώτους πέντε σε κάθε αγώνα. Εκτιμώ πάρα πολύ την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ σε κάθε αγώνα ώστε να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει”.

Ως πρωτάρης στην διοργάνωση, μπορείς να μας μιλήσεις για την μέχρι τώρα εμπειρία σου στην Euroleague;

Όπως είπατε αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στην Euroleague οπότε είναι φυσικό σε πολλές περιπτώσεις να μου λείπουν οι εμπειρίες και η συνέπεια. Παρ' όλα αυτά σε κάθε παιχνίδι αισθάνομαι να γίνομαι όλο και καλύτερος γιατί κάθε αγώνας σε αυτή τη διοργάνωση είναι μία μεγάλη μάχη. Δεν υπάρχει εύκολο ματς και κάθε φορά καλείσαι να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους των καλύτερων”.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι στο μέλλον;

Το όνειρο μου είναι να κερδίσω το τρόπαιο της Euroleague και να προσπαθήσω να βρεθώ στο NBA, όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά και να έχω τον παράγοντα τύχη στο πλευρό μου. Όπως και να έχει, αισθάνομαι ήδη πάρα πολύ περήφανος που κατάφερα μαζί με την Νίζνι Νοβγκόροντ να βρεθώ από την δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας στην Euroleague”.

"Δύσκολο να σταματήσεις τον Σπανούλη"

"Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό"

Αύριο (12/2) η Νίζνι φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι αυτό το παιχνίδι;

" Θα δώσουμε τα πάντα απέναντι στον Ολυμπιακό. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές τα τελευταία 3 χρόνια. Στην ομάδα υπάρχει ο Σπανούλης που είναι η καρδιά κι η ψυχή του Ολυμπιακού και είναι δύσκολο για κάθε ομάδα της Ευρώπης να τον σταματήσει".

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να κερδίσετε τον Ολυμπιακό;

Το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να μην φοβηθούμε τον Ολυμπιακό. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Στηρίζουμε πολλά στους φιλάθλους μας και περιμένουμε να έρθουν να μας στηρίξουν σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι”.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ