EUROLEAGUE

Αυτός είναι ο Μάικ Τζέιμς

Αυτός είναι ο Μάικ Τζέιμς
INTIME SPORTS

Ο προπονητής που ανακάλυψε τον Μάικ Τζέιμς και τον έφερε στον Κολοσσό, ο Μιχάλης Κουταλιανός, μιλάει στο Euroleague Greece και αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού του Αμερικάνου που... απειλεί την άμυνα του Ολυμπιακού την Παρασκευή κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια.

Σε λίγες ημέρες ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Λαμποράλ Κούτσα και θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών. Οι "ερυθρόλευκοι" θα βρουν απέναντι τους κι έναν παλιό γνώριμο και... όχι δεν αναφερόμαστε στον Γιάννη Μπουρούση. Ένας από τους "πονοκέφαλους" που θα κληθεί να βρει αντίδοτο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μετά την άκρως πετυχημένη πορεία του στον Κολοσσό έχει βρει πλέον στέγη στη Βασκωνία.

Το Euroleague Greece ζήτησε από τον κόουτς Μιχάλη Κουταλιανό να σκιαγραφήσει τον παίκτη, τον οποίο ανακάλυψε πέρσι το καλοκαίρι στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας δίνοντας του την ευκαιρία για το πρώτο μεγάλο άλμα της καριέρας του. Ο νυν τεχνικός του Αίολου Αστακού αναφέρεται στα δυνατά στοιχεία του Τζέιμς, στα... τρωτά σημεία του παιχνιδιού του αλλά και στον τρόπο που ανακάλυψε ένα μικρό διαμάντι ανάμεσα σε μία κατηγορία με σαφώς υποβαθμισμένο επίπεδο.

Όταν ακούτε το όνομα Μάικ Τζέιμς τι είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό;

" Αναμφίβολα είναι σημαντικό να βλέπεις έναν παίκτη που τον έφερες σε μία ομάδα της δυναμικής του Κολοσσού να μεγαλώνει και να ανδρώνεται σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Μόνο χαρά νιώθω στο άκουσμα του ονόματος του. Εμείς οι προπονητές βοηθάμε στην εξέλιξη ενός παίκτη αν κι αυτός δουλεύει σκληρά κι αξίζει να φτάσει ψηλά. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής για κάθε παίκτη μου που τον βλέπω να προοδεύει νιώθω την ίδια χαρά".

Αυτός είναι ο Μάικ Τζέιμς
INTIME SPORTS

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού του ήταν αυτά που σας τράβηξαν το ενδιαφέρον;

" Τα στοιχεία που ζητούσαμε ήταν συγκεκριμένα στον Κολοσσό. Θέλαμε έναν ηγέτη στην θέση του πλέι μέικερ που να μπορεί να σκοράρει και να οργανώνει. Ο Μάικ είχε αυτά τα στοιχεία, όμως είχε κι άλλα που ανακαλύψαμε μέσα από το βίντεο. Ήταν ένας παίκτης συνεπής στις αμυντικές του υποχρεώσεις και γενικά είχε μία ταχύτητα στο παιχνίδι του. Δύο σημαντικά στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει ήταν η εκρηκτικότητα και η αλτικότητα του, καθώς μπορούσε να τελειώσει φάσεις με κάρφωμα ακόμα και ανάμεσα σε ψηλούς.

Μπορεί να ερχόταν από την τρίτη τη τάξει κατηγορία της Ιταλίας που είναι δύο επίπεδα πιο κάτω από το δικό μας πρωτάθλημα, όμως τα στοιχεία που έδειχνε μας εντυπωσίασαν. Δεν σταθήκαμε στο επίπεδο των αντιπάλων του αλλά σε αυτά που μπορούσε να κάνει αυτός κι έτσι αποφασίσαμε να αποκτηθεί".

Ποια είναι τα αδύναμα σημεία του παιχνιδιού του;

" Αναμφίβολα το παιχνίδι του μακριά από τη μπάλα. Πρέπει να βελτιώσει όταν δεν έχει τη μπάλα στα χέρια πως θα καταφέρει να είναι πιο χρήσιμος για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα χρειάζεται περισσότερη προσήλωση και συγκέντρωση στην άμυνα γιατί σε αυτό το επίπεδο που παίζει δεν χωράνε λάθη. Όλες οι ομάδες όταν βρουν το αδύνατο σημείο επιλέγουν να χτυπάνε εκεί, οπότε θα πρέπει να ανέβει επίπεδο αμυντικά. Εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα των επιλογών του στο διάβασμα του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι όσα περισσότερα παιχνίδια παίρνει σε αυτό το επίπεδο τόσο πιο πολύ θα διαβάζει αποτελεσματικότερα το ματς και θα αναγνωρίζει κάποιες καταστάσεις".

Αυτός είναι ο Μάικ Τζέιμς
INTIME SPORTS

Σαν χαρακτήρα πως θα τον περιγράφατε;

" Είναι ένα πολύ σοβαρό και συνετό παιδί. Είναι παίκτης ομάδας και δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική του προβολή κάτι που είναι πολύ σπάνιο για έναν παίκτη με τα δικά του χαρίσματα. Δεν έχει τουπέ και είναι σωστός συμπαίκτης μέσα στα αποδυτήρια. Γενικότερα πρόκειται για ένα καλό παιδί που του αρέσει η προπόνηση και έχει τη θέληση να βελτιώνεται, καθώς "διψάει" να μαθαίνει. Μόνο θετικά έχω να πω για τον χαρακτήρα του".

Υπάρχει κάποια ιστορία που θυμάστε από την κοινή πορεία σας στον Κολοσσό;

" Η ιστορία έχει να κάνει με τότε που τον ανακαλύψαμε κι όχι από τη συνεργασία μας στον Κολοσσό. Όταν μου τον πρότεινε ο Έλληνας ατζέντης του, ο Αλέξης Κατσαρός, ήταν βράδυ περίπου στις 2 τα ξημερώματα. Μου είχε στείλει το βίντεο και κάποια παιχνίδια του. Μετά από μισή ώρα τον πήρα τηλέφωνο και του λέω "μάλλον κάποιο λάθος έχει κάνει. Αυτόν τον Τζέιμς αλλού ήθελες να τον στείλεις και τον έστειλες σε εμένα. Εμείς ξέρεις πόσα λεφτά διαθέτουμε. Εκτός αν έχει κάποιο πρόβλημα με το χαρακτήρα του γι αυτό μου τον στέλνεις". Εκείνος αφού γέλασε μου απάντησε ότι δεν είχε κάνει λάθος και πως εγγυάται προσωπικά για τον χαρακτήρα του. Τελικά δικαιωθήκαμε κι οι δύο. Ευτυχώς το βίντεο είχε φτάσει σε εμένα όχι κατά λάθος".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ