EUROLEAGUE

Όλα ρευστά δύο στροφές πριν το τέλος

Όλα ρευστά δύο στροφές πριν το τέλος

Μικρός ή μεγάλος χαμός. Αυτό επικρατεί στους ομίλους της Euroleague δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Δείτε τα καλά και τα κακά σενάρια για τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις άλλες ομάδες που παίζουν για πρωτιά ή πρόκριση.

Το μεγαλύτερο μπέρδεμα παρατηρείται στον Α' Όμιλο εκεί όπου όλα είναι ανοιχτά, εκτός ίσως της πρωτιάς της Φενέρ που φαίνετεαι καπαρωμένη. Όλα όμως είναι ρευστά. Το ίδιο ισχύει και στους άλλους ομίλους, όπως αυτόν του Παναθηναϊκού, που έχει στο χέρι του την 3η θέση, αλλά αν στραβοπατήσει με τη Ζιελόνα Γκόρα κινδυνεύει να μείνει ακόμη και έξω.

Διαβάστε αναλυτικά πως έχουν τα δεδομένα για τις θέσεις, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, καθώς είναι ορατή η "καραμπόλα" που θα φέρει πολλές καλές ομάδες μαζεμένες στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Top-16, με το σενάριο για εμφύλιο να είναι ανοιχτό.

A' Όμιλος

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 6-2

Κίμκι 4-4

Μπάγερν 4-4

Ερ. Αστέρας 4-4

---

Ρεάλ 3-5

Στρασβούργο 3-5

Επόμενα παιχνίδια:

Φενέρμπαχτσε-Ερ. Αστέρας
Στρασμπούργκ-Κίμκι
Μπάγερν-Ρεάλ

Κίμκι-Φενέρμπαχτσε
Ρεάλ-Στρασμπούργκ
Ερ. Αστέρας-Μπάγερν

Η Φενέρμπαχτσε έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά, καθώς θα χρειαστεί πολλαπλούς συνδυασμούς και ένα δικό της 0/2 για να εκθρονιστεί από την κορυφή. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες μπορούν να μείνουν εκτός. Η Κίμκι έχει ως όπλο τις δύο νίκες με τη Ρεάλ και τη μεγάλη διαφορά με Στρασμπούργκ και Ερυθρό Αστέρα, αλλά υπολείπεται της Μπάγερν από την οποία έχει χάσει δύο φορές. Η Μπάγερν αν κερδίσει την επόμενη αγωνιστική και χάσουν Κίμκι και Ερυθρός Αστέρας έχει προκριθεί ότι και να γίνει την άλλη αγωνιστική.

Η Ρεάλ από την άλλη περνάει με μια νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων (πχ ο Ερ. Αστέρας να κάνει 0/2) και είναι σίγουρα στην επόμενη φάση αν κάνει το δύο στα δύο, καθώς μια εκ των Μπάγερν και Ερυθρού Αστέρα θα κάνει το πολύ μια νίκη, αφού έχουν να παίξουν μεταξύ τους.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά σ' αυτό το γκρουπ, που είναι και το πιο αμφίρροπο. Φαίνεται όμως ότι θα οδηγηθούμε σε "τελικό¨ στο Βελιγράδι την τελευταία αγωνιστική με τη Μπάγερν και τον Ερυθρό Αστέρα να παίζουν για μια θέση στους "16", αν θεωρήσουμε ότι οι Γάλλοι έχουν το πιο δύσκολο πρόγραμμα και ενδεχομένως να μείνουν εκτός αν ηττηθούν εντός έδρας την ερχόμενη βδομάδα από την Κίμκι.



Β' Όμιλος

Ολυμπιακός 7-1

Λαμποράλ 5-3

Εφές 4-4

Τσεντεβίτα 4-4

---

Μιλάνο 2-6

Λιμόζ 2-6

Τα επόμενα παιχνίδια

Λιμόζ-Ολυμπιακός
Εφές-Λαμποράλ
Τσεντεβίτα-Μιλάνο

Ολυμπιακός-Εφές
Λαμποράλ-Τσεντεβίτα
Μιλάνο-Λιμόζ

Ο Ολυμπιακός έχει αγκαλιάσει την πρώτη θέση. Θέλει μια νίκη, ή να μην κερδίσουν δύο ματς οι Βάσκοι. Ακόμη κι έτσι όμως στην ισοβαθμία (έχουν κερδίσει και οι δύο με 7 πόντους), έχει ένα αβαντάζ αυτή τη στιγμή 26 πόντων. Θα πρέπει δηλαδή να χάσει με διαφορά, ή η ομάδα του Περάσοβιτς να κερδίσει κάποιο ματς με πολλούς πόντους, για να έχουν πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα και η Λαμποράλ είναι περασμένη στους "16". Το ίδιο και η Εφές που έχει κερδίσει δύο φορές τόσο το Μιλάνο, όσο και τη Λιμόζ. Η Τσεντεβίτα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση βολεύεται με πολλούς συνδυασμούς. Έχει δύο νίκες διαφορά από τους διώκτες. Έχει προίκα το +9 της Ιταλίας και έχει καλύτερη διαφορά από τη Λιμόζ. Οπότε το μόνο σενάριο για να μείνει εκτός είναι να χάσει με 10 πόντους διαφορά από το Μιλάνο, οι Ιταλοί να κερδίσουν και τη Λιμόζ και εκείνη να χάσει την τελευταία αγωνιστική στη Βιτόρια.

Η Εφές με τους Κροάτες μοιράζονται τις νίκες (κέρδισαν μάλιστα με ακριβώς το ίδιο σκορ, το 81-75), οπότε όλα θα κριθούν στη διαφορά πόντων. Εκτός αν μια από τις δύο ομάδες κάνει παραπάνω νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Κι εδώ όμως όλα είναι ανοιχτά, με πολλά σενάρια να τρέχουν.



Γ' Όμιλος

Μπαρτσελόνα 6-2

Λοκομοτίβ 6-2

Παναθηναϊκός 4-4

Ζαλγκίρις 4-4
---

Ζιέλονα Γκόρα 2-6

Καρσίγιακα 2-6

Τα ματς που απομένουν


Καρσίγιακα-Λοκομοτίβ
Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις
Παναθηναϊκός-Ζιελόνα Γκόρα

Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός
Λοκομοτίβ-Μπαρτσελόνα
Ζιελόνα Γκόρα-Καρσίγιακα

Ο Παναθηναϊκός θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση του με νίκη απέναντι στη Ζιελόνα Γκόρα. Ακόμη κι αν χάσει όμως έχει την τύχη στα χέρια του, καθώς θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο Κάουνας, ή αν ελπίζει σε ήττα των Πολωνών την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Καρσίγιακα (εντός έδρας). Από εκεί και πέρα λόγω της διαφοράς των 35 πόντων στο ΟΑΚΑ απέναντι στους Λιθουανούς, έχει το πάνω χέρι και για την 3η θέση που είναι το ταβάνι του. Αν κερδίσει την Ζιελόνα Γκόρα θα φτάσει τις 5 νίκες, οπότε αν η Ζαλγκίρις χάσει την επόμενη βδομάδα στη Βαρκελώνη (που είναι και το λογικό) τότε θα είναι σίγουρα 3ος, ότι κι αν γίνει στο Κάουνας.

Κατά τα άλλα η πρωτιά του ομίλου θα κριθεί στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο Κράσνονταρ. Ότι και αν κάνουν οι δύο ομάδες την επόμενη αγωνιστική. Η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει με 3 πόντους το πρώτο ματς, οπότε ακόμη και στο σενάριο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να χάσει στην Σμύρνη, θα χρειαστεί νίκη με διαφορά 4 πόντων για να σκαρφαλώσει στην κορυφή του γκρουπ.

Η Καρσίγιακα δεν μπορεί να βγάλει ούτε τη Ζαλγκίρις, ούτε τον Παναθηναϊκό και έχει αποχαιρετήσει.

Δ' Όμιλος

ΤΣΣΚΑ 7-1

Μάλαγα 6-2

Μπάμπεργκ 5-3

Νταρουσάφακα 4-4
---

Μακάμπι 2-6

Σάσαρι 0-8

Τα ματς που απομένουν

Μακάμπι-Μπάμπεργκ
Σάσαρι-Μάλαγα
ΤΣΣΚΑ-Νταρουσάφακα

Νταρουσάφακα-Μακάμπι
Μπάμπεργκ-Σάσαρι
Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ

Η πρωτιά του γκρουπ παίζεται ακόμα. Αν η ΤΣΣΚΑ κερδίσει εντός την Νταρουσάφακα και η Μάλαγα χάσει στη Σαρδηνία τότε οι Ρώσοι είναι σίγουρα πρώτοι. Από εκεί και πέρα αν η Μάλαγα κερδίσει τη Σάσαρι εκτός έδρας, ότι και να γίνει η πρωτιά θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ανδαλουσία. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Πλάθα είχε κερδίσει στη Μόσχα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Ισπανοί στη χειρότερη περίπτωση είναι σίγουρα 3οι. Η Μπάμπεργκ, εξάλλου, παραμονεύει. Οι Γερμανοί έχουν ρεκόρ 5-3 και κρατούν στα χέρια τους τη διαφορά πόντων, καθώς κέρδισαν με 20 μέσα στο γήπεδο τους και έχασαν στη Μάλαγα με 5. Οπότε αν η Μπάμπεργκ κάνει μια νίκη παραπάνω από την Ουνικάχα τερματίζει 2η.

Από εκεί και πέρα η υπόθεση πρόκριση είναι λίγο πιο απλή. Η Νταρουσάφακα το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κερδίσει ένα από τα δύο ματς, ή ακόμη στη χειρότερη περίπτωση να υπερασπισθεί τη διαφορά των 11 πόντων με την οποία είχε κερδίσει στο Τελ Αβίβ. Για την Μακάμπι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να κερδίσει την Μπάμπεργκ και να πάρει διπλό (με διαφορά) στην Κωνσταντινούπολη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ