EUROLEAGUE

Euroleague σε... beast mode

Euroleague σε... beast mode

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος κάνει τον απολογισμό της 2ης αγωνιστικής, ξεχωρίζεις τις ομάδες και τους παίκτες που είναι στα πάνω τους και προετοιμάζει το έδαφος για την πρώτη διπλή αγωνιστική της χρονιάς.

Μετά από δύο αγωνιστικές, δύο αλλαγές προπονητών, πολλών ντέρμπι και αρκετών εκπλήξεων η Euroleague πατάει "BEAST MODE" . Είστε έτοιμοι για μια βδομάδα γεμάτη παιχνίδια; Οι 16 ομάδες ρίχνονται στην αρένα για την πρώτη "διπλή" αγωνιστική , που σημαίνει ότι θα αγωνιστούν δύο φορές (εντός και εκτός) μέσα σε 48 ώρες. Κάτι σαν play offs δηλαδή, πριν καλά καλά τελειώσει ο Οκτώβρης.

Previously on Euroleague...

Αν την πρώτη αγωνιστική επιβεβαιώθηκε κάτι οι ομάδες που κράτησαν τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητική είχαν ένα αβαντάζ και ταυτόχρονα ένα καλύτερο ξεκίνημα, τη δεύτερη πήραμε και άλλο μάθημα. Η νέα Euroleague θέλει γερά νεύρα. Τα πολλά παιχνίδια, θα φέρουν και πολλές ήττες και αυτό είναι αίσθημα πρωτόγνωρο για τις περισσότερες από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι μαθημένες σε τέτοιες συνθήκες. Κάτι που είδαμε εμπράκτως με την αποχώρηση (κιόλας) δύο προπονητών: του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκού και του Ερέζ Έντελσταϊν από τη Μακάμπι.

Επίσης μάθαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Αν εξαιρέσουμε την εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Έφες, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν κλειστά. Το Μπαρτσελόνα-Φενέρ κρίθηκε στον πόντο (72-73), όπως και το Νταρουσάφακα-Μιλάνο (80-81), ενώ το Γαλατάσαραϊ-Ερυθρός Αστέρας στο δίποντο (83-85). Το ματς Μπάμπεργκ-Ούνιξ είχε τελική διαφορά ενός τριπόντου (89-86) το ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκό 4 πόντων (81-77), ενώ το Ζαλγκίρις-Μπασκόνια 5 (78-73).

Τι να περιμένουμε οπότε; Ακόμη περισσότερα ντέρμπι. Σε όλα τα γήπεδα. Στη νέα Euroleague τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Αν κοιτάξουμε τη μεγαλύτερη εικόνα θα διαπιστώσουμε αυτό που αναμέναμε: ότι οι ομάδες θα περάσουν δύσκολα και στα εγχώρια πρωταθλήματα, όπου επίσης θα δούμε αρκετές εκπλήξεις. Παράδειγμα η δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού στη Λευκάδα. Τα πολλά παιχνίδια σημαίνουν και πολλά ταξίδια. Και τα πολλά ταξίδια σημαίνουν και μεγάλη κούραση. Και η μεγάλη κούραση θα φέρει γκέλες. Απλό.

Στα πάνω τους...

Ρεάλ Μαδρίτης (2-0)

Euroleague σε... beast mode

Οι Μαδριλένοι μετά την άνετη νίκη επί του Ολυμπιακού επικράτησαν εκτός έδρας της Μακάμπι και πλέον έχουν 2 νίκες. Δεν θεωρούνται άδικα η πιο καυτή ομάδα στην Ευρώπη.

Φενέρμπαχτσε (2-0)

Euroleague σε... beast mode

Πρέπει να μιλήσουμε και πάλι για την αξία των "διπλών"; Η Φενέρ, λοιπόν, ήταν η θριαμβεύτρια της αγωνιστικής καθώς πήρε εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα, ένα αποτέλεσμα που δεν θα κάνουν πολλές άλλες ομάδες, ακόμη και από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Μιλάνο (2-0)

Euroleague σε... beast mode

Ποιος να περίμενε τέτοιο καλό ξεκίνημα από τους Μιλανέζους; Κέρδισαν την πρώτη αγωνιστική τη Μακάμπι και τη δεύτερη πήραν ένα πολύτιμη διπλό απέναντι στην Νταρουσάφακα, που έχει μπήκε στη διοργάνωση με βλέψεις. Και μάλιστα μιλάμε για μια καθαρή νίκη, καθώς οι Ιταλοί βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Στα κάτω τους...

Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-2)

Euroleague σε... beast mode

Η Μακάμπι βρίσκεται σε low-point για αυτό και προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Το κακό για την "ομάδα του λαού" είναι ότι φέτος είχε μεγαλύτερες βλέψεις και πλέον τα αρνητικά αποτελέσματα λειτουργούν συσσωρευτικά, λόγω της περσινής κακής σεζόν.

Γαλατάσαραϊ (0-2)

Euroleague σε... beast mode

Πολύ κακό ξεκίνημα για την ομάδα του Αταμάν, που ξεκίνησε με δύο εντός έδρας αναμετρήσεις και δύο ήττες. Οι Τούρκοι έχασαν με μεγάλη διαφορά από την ΤΣΣΚΑ και εν συνεχεία ηττήθηκαν από τον Ερυθρό Αστέρα, μια ομάδα που παραδοσιακά κάνει λίγες νίκες μακριά από το Βελιγράδι.

Οι παίκτες που έλαμψαν

Euroleague σε... beast mode

Βασίλης Σπανούλης: Ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε μια σπουδαία εμφάνιση,

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

(8 πόντοι και 7 ασίστ), στο οποίο σκόραρε ή δημιούργησε το 85% των πόντων της ομάδας του. Περιττό να γραφτεί ότι οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες νίκες της τελευταίας 6ετίας.

Euroleague σε... beast mode

Νίκος Ζήσης : Ο 33χρονος γκαρντ ζήλεψε τη δόξα του κουμπάρου του και πραγματοποίησε και αυτός μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του: είχε 16 πόντους (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές) και 12 ασίστ, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρώτη φετινή νίκη της Μπάμπεργκ.

Euroleague σε... beast mode

Σέρχιο Γιουλ : Είναι τόσο καλός που λάμπει ακόμη και σε παιχνίδι που έχει 0/8 τρίποντα. Ο Ισπανός γκαρντ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της διοργάνωσης και αυτό βγαίνει και στο παρκέ. Στο Τελ Αβίβ αν και άστοχος κατάφερε να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη με 14 πόντους και 11 ασίστ!

Euroleague σε... beast mode

Μάρκο Σιμόνοβιτς : Μυθική εμφάνιση και ρεκόρ καριέρας για τον έμπειρο διεθνή Σέρβο. Στην Κωνσταντινούπολη πήρε την κατάσταση στα χέρια του με 23 πόντους (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/3 βολές). Το δικό του ξέσπασμα έδωσε στους Σέρβους το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Euroleague σε... beast mode

Κώστας Σλούκας: Άλλος ένας Έλληνας γκαρντ που έλαμψε την δεύτερη αγωνιστική. Ο διεθνής γκαρντ της Φενέρ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (15 πόντοι) και ο πρώτος πασέρ (4 ασίστ). Συν του ότι ήταν αυτος που σταμάτησε τον Ταϊρίς Ράις στην κρίσιμη τελευταία άμυνα, κρίνοντας επί της ουσίας το "διπλό" της ομάδας του στη Βαρκελώνη.

Όχι, Fantasy δεν δίνουμε...

Οι προβλέψεις της προηγούμενης βδομάδες (Παππάς, Κλάιμπουρν, Ραντούλιτσα, Ουίμς) αποδείχτηκαν στην καλύτερη μέτριες και στην χειρότερη κακές, οπότε ως ένδειξη αυτοτιμωρίας η στήλη δεν κάνει προτάσεις.

Τι θα δούμε...

Αρχικά θα δούμε την πρώτη βδομάδα με δύο αγωνιστικές. Και αυτό θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων τις επόμενες τέσσερις ημέρες:

Ολυμπιακός: Μιλάνο (εντός), Μπασκόνια (εκτός)

Παναθηναϊκός: Μπάμπεργκ (εκτός), Ερυθρός Αστέρας (εντός)

ΤΣΣΚΑ: Εφές (εκτός), Καζάν (εντός)

Μπαρτσελόνα: Ερυθρός Αστέρας (εκτός), Μπάμπεργκ (εντός)

Ρεάλ: Μπασκόνια (εντός), Μιλάνο (εκτός)

Φενέρ: Ζαλγκίρις (εντός), Γαλατάσαραϊ (εκτός)

Μπασκόνια: Ρεάλ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

Ζαλγκίρις: Φενέρ (εκτός), Μακάμπι (εντός)

Γαλατάσαραϊ: Μακάμπι (εκτός), Φενέρ (εντός)

Ερυθρός Αστέρας: Μπαρτσελόνα (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)

Μακάμπι: Γαλατάσαραϊ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός)

Μπάμπεργκ: Παναθηναϊκός (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός).

Τι βλέπουμε; Ότι δεν υπάρχει εύκολο πρόγραμμα. Όλες οι ομάδες θα δώσουν ένα παιχνίδι μέσα και ένα παιχνίδι έξω, σε διάστημα μάξιμουμ 48 ωρών. Για να δούμε τι θα δούμε. Η Μπασκόνια θα λέγαμε ότι έχει το "πρόγραμμα φωτιά" (Ρεάλ εκτός και Ολυμπιακό εντός), ενώ ενδιαφέρον θα έχει και ο νέος Παναθηναϊκός, που θα παραταχθεί με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο του στο ματς με τη Μπάμπεργκ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ