EUROLEAGUE

Ένας γύρος από όλα

Ένας γύρος από όλα

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος κάνει τον απολογισμό του πρώτου γύρου και εξετάζει το πρόγραμμα των ομάδων. Ποιοι είναι οι "τελικοί", ποιες ομάδες έχουν το προβάδισμα και ποιες έμειναν πίσω; Μια πρώτη προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του γρίφου για δυνατούς λύτες που ακούει στο όνομα Top-16 της Euroleague.

Το να αποκωδικοποιήσει κανείς την κατάσταση στο Top-16 μόνο εύκολη δεν είναι. Ειδικά από τη στιγμή που τα πάντα σ' αυτή τη διοργάνωση είναι ρευστά και μπορούν να αλλάξουν από βδομάδα σε βδομάδα. Δεδομένης της διακοπής και της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου βγαίνουν ορισμένα συμπεράσματα, έστω κι αν κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν πρώιμα.

Κι αυτό γιατί για τις περισσότερες ομάδες υπάρχει ένα μεγάλο "ναι" και ένα μικρότερο "μεν αλλά" το οποίο αποτυπώνει τις καλές τους νίκες, αλλά και τα στραβοπατήματα που προσθέτουν αμφιβολία ως προς την τελική τους κατάταξη. Πριν τα δούμε όμως αναλυτικά, ας υπογραμμίσουμε τρία γενικά συμπεράσματα.

1) Η Φενέρ παίζει σε μια κατηγορία μόνη της. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα (7-0), με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ να συνοδεύεται από 2 ήττες (Λοκομοτίβ, ΤΣΣΚΑ, Λαμποράλ). Αν μη τι άλλο είναι η μοναδική ομάδα που θεωρείται "περασμένη" από τώρα και η μοναδική που έχει τόσο ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας.

2) Τον τίτλο του "πρωταθλητή πρώτου γύρου", ωστόσο, τον παίρνει η Λαμποράλ Κούτσα. Σ' έναν όμιλο-φωτιά στον οποίο τα βλέμματα είχαν πέσει σε ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Κίμκι, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έκανε δυναμικό ντεμαράζ και κατέληξε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση και με ρεκόρ 5-2. Έχει μάλιστα ένα ευνοϊκό πρόγραμμα που της επιτρέπει να αισιοδοξεί ακόμη και για το πλεονέκτημα έδρας!

3) Οι μοναδικές ομάδες που έχουν αποδεχθεί λίγο ως πολύ τη μοίρα τους είναι η Ζαλγκίρις (1-6), η Νταρουσάφακα (1-6) και η Τσεντεβίτα (2-5), που πολύ δύσκολα θα διεκδικήσουν πρόκριση, ενώ πολύ κοντά σ' αυτή την κατηγορία βρίσκεται και η Μάλαγα που έχει ρεκόρ 2-5 και έχει χάσει ήδη στο γήπεδο της από την Εφές και την Λοκομοτίβ Κουμπάν, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα βρει τις νίκες που ψάχνει.

4) Επιβεβαιώνεται ο νόμος των διπλών , για τον οποίο είχε γίνει λόγος πριν την έναρξη του Top-16. Αυτός αναφέρει ότι η κατάταξη των ομάδων συμβαδίζει με τις εκτός έδρας νίκες τους. Με άλλα λόγια η ομάδα που έκανε τα περισσότερα διπλά καταλήγει πρώτη και ακολουθούν αντίστοιχα οι άλλες αναλογικά με το πόσες φορές κέρδισαν μακριά από το γήπεδο τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και φέτος, έστω κι αν στον όμιλο του Ολυμπιακού πρέπει να μπει υποσημείωση καθώς έγιναν αλλαγές στα προγράμματα και έτσι ομάδες όπως η Ρεάλ και η Κίμκι έχουν δώσει ως τώρα μόνο δύο ματς μακριά από το γήπεδο τους.

Η κατάταξη στους ομίλους

Ε' Όμιλος

Ρεκόρ

ΣΤ' Όμιλος

Ρεκόρ

Φενέρμπαχτσε

7-0

Λαμποράλ

5-2

Λοκομοτίβ

5-2

ΤΣΣΚΑ

5-2

Ερ. Αστέρας

4-3

Ρεάλ

4-3

Παναθηναϊκός

4-3

Κίμκι

4-3

Εφές

3-4

Μπάμπεργκ

3-4

Τσεντεβίτα

2-5

Ολυμπιακός

3-4

Μάλαγα

2-5

Μπαρτσελόνα

3-4

Νταρουσάφακα

1-6

Ζαλγκίρις

1-6

Η κατάταξη σύμφωνα με τα "διπλά"

Ε' Όμιλος

Ρεκόρ

ΣΤ' Όμιλος

Ρεκόρ

Φενέρμπαχτσε

3 (3)

Λαμποράλ

3 (4)

Λοκομοτίβ

2 (4)

ΤΣΣΚΑ

1 (3)

Ερ. Αστέρας

1 (3)

Ρεάλ

1 (2)

Παναθηναϊκός

1 (3)

Κίμκι

0 (2)

Εφές

1 (4)

Μπάμπεργκ

1 (4)

Τσεντεβίτα

1 (3)

Ολυμπιακός

1 (4)

Μάλαγα

0 (3)

Μπαρτσελόνα

1 (4)

Νταρουσάφακα

0 (4)

Ζαλγκίρις

0 (4)

Βλέπουμε επομένως ότι η κατάταξη είναι η ίδια, αν εξαιρέσουμε μόνο τη θέση της Κίμκι. Μόνο που η ομάδα της Μόσχας έχει δώσει 5 παιχνίδια εντός έδρας ως τώρα (και έχει κερδίσει τα 4).

5) Πολλά μπορούν να αλλάξουν, καθώς υπάρχουν στη μέση οι τραυματισμοί, οι επιστροφές, αλλά και οι προσθήκες που θα γίνουν. Όπως για παράδειγμα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό.

Πως έχει όμως ως τώρα η κατάσταση;

Ο Όμιλος του Παναθηναϊκού

Τέσσερις ομάδες για τρεις θέσεις (Λοκομοτίβ, Ερ. Αστέρας, Εφές, Παναθηναϊκός). Τέσσερις ομάδες όμως που παράλληλα παλεύουν και για το πλεονέκτημα έδρας, σε έναν όμιλο που είναι επίσης ρευστός και απρόβλεπτος. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν έχει το πάνω χέρι, μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα που έχει να επιδείξει τη δύναμη της έδρας και το "διπλό" στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει κι αυτός βατό πρόγραμμα με τέσσερα εντός έδρας ματς, ψάχνοντας ακόμη το μεγάλο διπλό που θα του αυξήσει τις ελπίδες για τη 2η θέση.

Προσωπική πρόβλεψη; Οι "πράσινοι" χρειάζονται το διπλό στο Βελιγράδι (ή το 2/2 στα πρώτα ματς με Φενέρ και Μάλαγα) για να χτυπήσουν το πλεονέκτημα. Μετά το ματς με την Εφές ωστόσο έχουν εδραιώσει την πλεονεκτική τους θέση για πρόκριση.

Ένας γύρος από όλα

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (7-0)

Νίκησε: Παναθηναϊκό (εντός), Ερ. Αστέρας (εκτός), Λοκομοτίβ (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός), Εφές (εκτός), Μάλαγα (εντός)

Έχασε: Από κανέναν

Θα παίξει: Παναθηναϊκό (εκτός), Ερ. Αστέρα (εντός), Λοκομοτίβ (εκτός), Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εκτός), Εφές (εντός), Μάλαγα (εκτός)

Ναι... Είναι αήττητη έχει 7-0 και έχει κάνει τη μισή δουλειά.

Μεν αλλά... Έχει να παίξει σε δύο δύσκολες έδρας (ΟΑΚΑ, Κράσνονταρ) και στη Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική, που όλα θα έχουν κριθεί. Έχει καθαρίσει από τώρα. Δύσκολα θα μπλέξει σε ότι αφορά την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας. Τις αρκούν οι εντός έδρας νίκες για να τα καταφέρει.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (5-2)

Νίκησε: Τσεντεβίτα (εκτός), Εφές (εντός), Παναθηναϊκό (εντός), Ερ. Αστέρα (εκτός), Μάλαγα (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός)

Έχασε: Φενέρμπαχτσε (εκτός), Ερ. Αστέρα (εκτός)

Θα παίξει: Τσεντεβίτα (εντός), Εφές (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Ερ. Αστέρα (εντός), Μάλαγα (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός)

Ναι... Έχει προβάδισμα καθώς δεν έχει κάνει κακή ήττα, έχοντας βγάλει μάλιστα δύσκολο πρόγραμμα. Είναι σημαντικό ότι έχει διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα της. Στον 2ο γύρο έχει τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια. Θα παίξει με την Φενέρ (εντός) και την Νταρουσάφακα (εκτός) σε καλό σημείο, καθώς αμφότερες ενδεχομένως να είναι αδιάφορες. Αν πάρει μόνο τα εντός (χωρίς τη Φενέρ) περνάει. Αν κερδίσει τη Φενέρ ή κάνει και ένα ακόμη διπλό τότε θα έχει στα χέρια της το πλεονέκτημα έδρας.

Μεν αλλά... Έχει χάσει με διαφορά στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα που ενδεχομένως να είναι και ο βασικός της αντίπαλος για το πλεονέκτημα έδρας.

Ένας γύρος από όλα

Ερυθρός Αστέρας (4-3)

Νίκησε: Παναθηναϊκό (εκτός), Μάλαγα (εντός), Λοκομοτίβ (εντός), Τσεντεβίτα (εντός)

Έχασε: Εφές (εκτός), Φενέρ (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός)

Θα παίξει: Εφές (εντός), Φενέρ (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Μάλαγα (εκτός), Λοκομοτίβ (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Τσεντεβίτα (εκτός).

Ναι... Έχει κάνει ένα πολύ καλό διπλό στο ΟΑΚΑ κι αν διπλώσει τις νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό δύσκολα θα μείνει εκτός. Ειδικά αν κερδίσει εντός έδρας την Εφές. Είναι επίσης θετικό ότι παίζει πολύ καλά, ειδικά στην έδρα της. Αλλά και εκτός έδρας (πχ στην Κωνσταντινούπολη) έχασε ενώ προηγουμένως κέρδιζε σε όλο το παιχνίδι.

Μεν αλλά... Έχασε από την Νταρουσάφακα. Και αν μη τι άλλο οι δύο τούρκικες θα είναι ρυθμιστές. Το ποια ομάδα θα κερδίσει δηλαδή την Φενέρ και το ποια ομάδα θα χάσει από την Νταρουσάφακα θα κρίνει πολλά. Έχει τα δύσκολα παιχνίδια στην αρχή του γύρου. Σ' αυτά παίζει όλη τη χρονιά. Αυτό βέβαια διαβάζεται και αλλιώς, διότι αν πάρει τις νίκες που θέλει (πχ διπλώσει τις νίκες με τη Λοκομοτίβ) θα παίξει στο τέλος με τις δύο τελευταίες και αδιάφορες ομάδες του γκρουπ.

Παναθηναϊκός (4-3)

Νίκησε: Μάλαγα (εντός), Νταρουσάφακα (εντός), Τσεντεβίτα (εκτός), Εφές (εντός)

Έχασε: Φενέρ (εκτός), Ερ. Αστέρα (εντός), Λοκομοτίβ Κουμπάν (εκτός)

Θα παίξει: Φενέρ (εντός), Μάλαγα (εκτός), Ερ. Αστέρα (εκτός), Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός), Εφές (εκτός)

Ναι... Είναι σημαντικό ότι έβγαλε έναν δύσκολο πρώτο γύρο (χωρίς να παίξει μάλιστα καλά) με θετικό ρεκόρ. Είναι θετικό επίσης ότι έχει την Νταρουσάφακα εκτός τόσο βαθιά στο πρόγραμμα. Αν πάρει τις δύο εντός έδρας νίκες (Λόκο, Τσεντεβίτα) θα ψάξει άλλες δύο νίκες σε τέσσερα παιχνίδια με Φενέρ (μέσα), Ερ. Αστέρα, Μάλαγα, Εφές (εκτός) για να περάσει σίγουρα, φτάνοντας τον μαγικό αριθμό "8".

Μεν αλλά... Αν δεν κάνει τη ρελάνς και ηττηθεί για δεύτερη φορά από τον Ερυθρό Αστέρα θα μειονεκτεί στην ισοβαθμία. Είναι επίσης κακό ότι έχει χάσει με 9 πόντους από τη Λοκομοτίβ και έχει κερδίσει μόνο 5 πόντους την Εφές. Και στα δύο ματς η διαφορά βάσει του αγώνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Αν δεν κερδίσει ένα από τα δύο πρώτα ματς του ομίλου, τότε ο κλοιός θα στενέψει.

Εφές (3-4)

Νίκησε: Ερ. Αστέρα (εντός), Νταρουσάφακα (εντός), Μάλαγα (εκτός)

Έχασε: Λοκομοτίβ (εκτός),Τσεντεβίτα (εκτός), Φενέρ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός)

Θα παίξει: Ερ. Αστέρα (εκτός), Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός), Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός), Μάλαγα (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός)

Ναι... Έχει το καλύτερο πρόγραμμα με τέσσερα βατά εντός έδρας παιχνίδια, συν του ότι έχει κερδίσει στη Μάλαγα. Έχει ως βασικό αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και θα πάρει ανάσα αν δει την Ουνικάχα να κερδίζει τους "πράσινους". Αν θέλει ωστόσο το πλεονέκτημα έδρας θα πρέπει να ψάξει δύο ακόμη τουλάχιστον νίκες εκτός έδρας.

Μεν αλλά... Έχασε από την Τσεντεβίτα, μια έδρα που πέρασε και η Λοκομοτίβ Κουμπάν και ο Παναθηναϊκός. Θα έχει μεγάλη σημασία για αυτούς το πως θα ξεκινήσουν τον γύρο, έχοντας δύο πολύ δύσκολα ματς (Βελιγράδι και εντός έδρας με την Κουμπάν).

Ένας γύρος από όλα

Μάλαγα (2-5)

Νίκησε: Νταρουσάφακα (εντός), Τσεντεβίτα (εντός)

Έχασε: Παναθηναϊκό (εκτός), Ερ. Αστέρα (εκτός), Εφές (εντός), Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός), Φενέρ (εκτός)

Θα παίξει: Νταρουσάφακα (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Τσεντεβίτα (εκτός), Ερ. Αστέρα (εντός), Εφές (εκτός), Λοκομοτίβ (εκτός), Φενέρ (εντός)

Ναι... Έχει τη Φενέρ τελευταία αγωνιστική που ενδεχομένως να τη βρει αδιάφορη, κάνοντας μια νίκη που δεν έκανε για παράδειγμα ο Ερ. Αστέρα και η Εφές. Το να κάνει το 3/3 εντός έδρας είναι μονόδρομος, αλλά προφανώς δεν της αρκεί. Για αυτό και το ματς της 8ης αγωνιστικής με τη Νταρουσάφακα είναι κομβικό. Αλλιώς δεν βγαίνουν τα κουκιά.

Μεν αλλά... Την πλήγωσαν οι ήττες από Παναθηναϊκό στο σουτ (όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχε κάνει διπλό στο ΟΑΚΑ) κι οι συνεχόμενες γκέλες με Εφές και Λοκομοτίβ. Συν του ότι υπάρχει και ο άγραφος νόμος που θέλει την απόδοση της Μάλαγα παραδοσιακά να φθίνει όσο κυλάει η σεζόν.

Τσεντεβίτα (2-5)

Νίκησε: Νταρουσάφακα (εκτός), Εφές (εντός)

Έχασε: Λοκομοτίβ (εντός), Μάλαγα (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Ερ. Αστέρα (εκτός)

Θα παίξει: Λοκομοτίβ (εκτός), Νταρουσάφακα (εντός), Μάλαγα (εντός), Εφές (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ερ. Αστέρας (εντός)

Ναι... Έχει τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία είναι βατά. Η νίκη επί της Εφές της δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με τη Μάλαγα.

Μεν αλλά... Η ήττα από τον Παναθηναϊκό την έχει καθορίσει ως τώρα. Συν του ότι έχει χάσει και με διαφορά (23 πόντοι) από τη Μάλαγα. Στον πρώτο γύρο είχε φανεί σκληρή στα εκτός έδρας ματς, κάτι που δεν έδειξε τώρα. Αν δεν βρει την χαμένη της ταυτότητα μακριά από το Ζάγκρεμπ δεν θα διεκδικήσει πρόκριση.

Νταρουσάφακα (1-6)

Νίκησε: Ερ. Αστέρα (εντός)

Έχασε: Μάλαγα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός), Εφές (εκτός), Φενέρ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Λοκομοτίβ Κουμπάν (εκτός)

Θα παίξει: Μάλαγα (εντός), Τσεντεβίτα (εκτός), Εφές (εντός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Ερ. Αστέρας (εκτός), Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός)

Ναι... Δεν υπάρχουν πολλά θετικά για τη Νταρουσάφακα που έχει μείνει πίσω, με μόλις μια νίκη. Το ότι έκανε μερικά καλά παιχνίδια, αλλά εντέλει έχασε (πχ στο ΟΑΚΑ και με τη Φενέρ) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Μεν αλλά... Θα παίξει το ρόλο του ρυθμιστή.

Ο όμιλος του Ολυμπιακού

Η Λαμποράλ βρίσκεται στην καλύτερη θέση έχοντας ήδη τρεις εκτός έδρας νίκες. Η ΤΣΣΚΑ ποντάρει στο νόμο της Μόσχας και η Μπάμπεργκ στο καλό της πρόγραμμα. Σε δυσμενή θέση βρίσκονται Κίμκι και Ρεάλ που έχουν δύσκολα ματς μπροστά τους (5/7 εκτός έδρας), ενώ ο Ολυμπιακός έχει τέσσερα ματς στο ΣΕΦ, κουβαλάει σαν φυλακτό το διπλό στη Βιτόρια και ψάχνει το καλό διπλό που θα τον φέρει ξανά σε θέση ισχύος. Όσο για τη Μπαρτσελόνα; Κανείς δεν πρέπει να την ξεγράψει, καθώς έχει τα ματς για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Σ' αυτό το γκρουπ η Λαμποράλ και η ΤΣΣΚΑ έχουν το πάνω χέρι για το αβαντάζ, αλλά η υπόθεση πρόκριση σηκώνει πολύ κουβέντα. Όλοι έχουν πάρει μέρος στο χορό, πλην της Ζαλγκίρις που έμεινε πίσω.

Προσωπική πρόβλεψη; Η Κίμκι θα μείνει αργά ή γρήγορα εκτός μάχης. Η Ρεάλ όμως; Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει μια ομάδα που είναι ικανή για το καλύτερο (αλλά και για το χειρότερο). Το πόσο μακριά θα φτάσει ο Ολυμπιακός θα εξαρτηθεί από τους "τελικούς" του (Βαρκελώνη, μέσα με Λαμποράλ, έξω με Μπάμπεργκ), αλλά και από τα αποτελέσματα της Μπαρτσελόνα/Μπάμπεργκ που έχουν καλύτερο πρόγραμμα απ' αυτόν.

Ένας γύρος από όλα

Λαμποράλ Κούτσα (5-2)

Νίκησε: Ζαλγκίρις (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Ρεάλ, (εκτός), Μπάμπεργκ (εντός)

Έχασε: Ολυμπιακός (εντός), Κίμκι (εκτός).

Θα παίξει: Ζαλγκίρις (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Κίμκι (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Ρεάλ (εντός), Μπάμπεργκ (εκτός)

Ναι... Έχει κάνει τρεις εκτός έδρας νίκες και έχει ένα καλό πρόγραμμα στο 2ο γύρο. Ειδικά τα διπλά σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη μπορούν να αποδειχτούν καθοριστικά. Είναι σημαντικό ότι έχει και τη Μπάμπεργκ εκτός έδρας τελευταία αγωνιστική και μπορεί να την πετύχει αδιάφορη. Το πολύ θετικό είναι ότι έχει τέσσερις σερί νίκες και μάλιστα μεγάλες! Αν διπλώσει τις νίκες με τις ισπανικές ομάδες δεν γίνεται να μείνει εκτός...

Μεν αλλά... Έχει χάσει εντός έδρας από τον Ολυμπιακό. Αν είχε πάρει και αυτό το παιχνίδι τώρα θα ήταν σίγουρη για τους "8" και μάλιστα με πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι μπορεί να έχει 2 ήττες από τον Ολυμπιακό ίσως να αποδειχτεί καθοριστικό για το τελικό της πλασάρισμα. Έστω κι αν έχει καλό πρόγραμμα (τέσσερα εντός έδρας ματς) που τις δίνουν τη δυνατότητα αν διατηρήσει αλώβητο το γήπεδο της να τερματίσει πιο ψηλά από τους Πειραιώτες, από τους οποίους απέχει ήδη δύο νίκες.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (5-2)

Νίκησε: Ρεάλ (εντός), Μπαρτσελόνα (εντός), Μπάμπεργκ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Ολυμπιακό (εντός)

Έχασε: Κίμκι (εκτός), Λαμποράλ (εκτός)

Θα παίξει: Κίμκι (εντός), Ρεάλ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Λαμποράλ (εντός), Μπάμπεργκ (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός), Ολυμπιακό (εκτός)

Ναι... Έχει 4/4 εντός έδρας και μάλιστα με καλές διαφορές. Έχει βατά ματς στη Μόσχα και με τις 8 αυτές νίκες είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Αν κερδίσει ένα ματς στην Ισπανία αυτόματα παίρνει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Το ότι δεν έχει κάνει "κακή" ήττα είναι το μεγάλο της συν σε σχέση με τη Λαμποράλ.

Μεν αλλά... Από την άλλη δεν έχει κάνει την πολύ μεγάλη νίκη. Ειδικά εκτός έδρας.

Ρεάλ (4-3)

Νίκησε: Μπάμπεργκ (εντός), Ζαλγκίρις (εντός), Ολυμπιακό (εντός), Κίμκι (εκτός)

Έχασε: ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Λαμποράλ (εντός)

Θα παίξει: Μπάμπεργκ (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Μπαρτσελόνα (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός), Λαμποράλ (εκτός), Κίμκι (εντός)

Ναι... Έκανε μεγάλο διπλό στη Μόσχα που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό. Από την άλλη έχει δείξει ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει όταν πρέπει να κερδίσει. Κέρδισε δύσκολα τη Μπάμπεργκ και τη Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη και το γεγονός ότι δεν έχει παίξει καλά, αλλά βρίσκεται στο 4-3 είναι θετικό.

Μεν αλλά... Έχει δύο μόνο εντός έδρας ματς στο πρόγραμμα. Και το ένα είναι με την ΤΣΣΚΑ. Δύσκολο να μην πληρώσει τις γκέλες με Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ. Για παράδειγμα θα δώσει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια (Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό, Λαμποράλ), που δεν αποτελεί και το όνειρο της κάθε ομάδας.

Ένας γύρος από όλα

Κίμκι (4-3)

Νίκησε: ΤΣΣΚΑ (εντός), Λαμποράλ (εντός), Μπάμπεργκ (εντός), Ζαλγκίρις (εντός)

Έχασε: Μπαρτσελόνα (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός), Ρεάλ (εντός)

Θα παίξει: ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Λαμποράλ (εκτός), Μπάμπεργκ (εκτός), Ζαλγκίρις (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Ρεάλ (εκτός)

Ναι... Έχει δείξει ότι στην έδρα της μπορεί να κερδίζει. Και το έχει κάνει μάλιστα παίρνοντας διαφορές. Το ματς με τον Ολυμπιακό στη Μόσχα ενδεχομένως να είναι καθοριστικό. Όπως και η τριπλέτα των συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων με Λαμποράλ και τις δύο βατές έδρας (Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις). Εκεί θα κριθούν όλα. Χωρίς να κερδίσει μακριά από τη Μόσχα, ωστόσο, δεν...

Μεν αλλά... Η μοίρα της είναι ανάλογη με αυτή της Ρεάλ, έχοντας δώσει πέντε εντός έδρας ματς στα εφτά πρώτα παιχνίδια. Απλά σε σχέση με τους Μαδριλένους έχει μία μόνο απώλεια (από τους ίδιους), ενώ δεν έχει κάνει κάποιο μεγάλο διπλό. Για την ακρίβεια δεν έχει κάνει κανένα διπλό. Έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και το χειρότερο είναι ότι με τις τελευταίες της εμφανίσεις δεν πείθει.

Μπάμπεργκ (3-4)

Νίκησε: Ζαλγκίρις (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Μπαρτελόνα (εντός)

Έχασε: Ρεάλ (εκτός), Κίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Λαμποράλ (εκτός).

Θα παίξει: Ρεάλ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Κίμκι (εντός), ΤΣΣΚΑ (εντός) Μπαρτσελόνα (εκτός), Λαμποράλ (εντός)

Ναι... Έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, καθώς στα πρώτα εφτά ματς έδωσε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι δεν έχει κάνει κακή ήττα στο γήπεδο της, ενώ παράλληλα κουβαλά σαν φυλακτό το "διπλό" στο ΣΕΦ, που έχει αλλάξει όλες τις ισορροπίες στον όμιλο. Αν διατηρήσει το αήττητο της έδρας θα έχει μεγάλο αβαντάζ.

Μεν αλλά... Ξεκινάει με πρόγραμμα φωτιά. Θα είναι σημαντικό αποτέλεσμα για αυτή το διπλό στο Κάουνας. Στα τρία τελευταία ματς έχασε με κατεβασμένα τα χέρια.

Ολυμπιακός (3-4)

Νίκησε: Μπαρτσελόνα (εντός), Λαμποράλ (εκτός), Κίμκι (εντός)

Έχασε: Μπάμπεργκ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός), Ρεάλ (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός)

Θα παίξει: Μπαρτελόνα (εκτός), Λαμποράλ (εντός), Μπάμπεργκ (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός), Ρεάλ (εντός), Κίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός)

Ναι... Είναι μεγάλο συν το γεγονός ότι έχει κερδίσει τη Λαμποράλ εκτός έδρας. Είναι επίσης θετικό ότι έχει τέσσερα ματς στο γήπεδο του. Τα ματς με Λαμποράλ (εντός), Μπάμπεργκ (εκτός) και Κίμκι (εκτός) μοιάζουν με τελικούς.

Μεν αλλά... Καμία άλλη ομάδα δεν κουβαλά ήττες όπως αυτή από τη Μπάμπεργκ (μέσα) και τη Ζαλγκίρις (έξω). Αυτά τον έχουν αφήσει τόσο πίσω. Είναι επίσης μείον η μεγάλη διαφορά του πρώτου αγώνα με τη Ρεάλ. Θα χρειαστεί να κάνει εκτός έδρας νίκη για να ρεφάρει.

Ένας γύρος από όλα

Μπαρτσελόνα (3-4)

Νίκησε: Κίμκι (εντός), Ρεάλ (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός)

Έχασε: Ολυμπιακό (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Λαμποράλ (εντός), Μπάμπεργκ (εκτός)

Θα παίξει: Ολυμπιακό (εντός), Κίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Ρεάλ (εντός), Λαμποράλ (εκτός), Μπάμπεργκ (εντός), Ζαλγκίρις (εκτός).

Ναι... Έχει ίσως το καλύτερο πρόγραμμα (μαζί με τη Μπάμπεργκ), αν και φαίνεται ότι το παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό είναι "τελικό". Αν χάσει δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει στη συνέχεια. Στα συν το γεγονός ότι παίζει στο τέλος με τη Ζαλγκίρις εκτός, όταν θα είναι 100% αδιάφορη. Το όπλο της σε περίπτωση ισοβαθμιών είναι το "διπλό" στη Μαδρίτη, μια πολύ καλή νίκη ως τώρα.

Μεν αλλά... Δεν πείθει με την απόδοση της, συν του ότι έχασε και τον Λαβάλ με τραυματισμό. Από εκεί και πέρα έχει μία μόνο γκέλα (από Λαμποράλ), αλλά από την άλλη δείχνει αδύναμη εκτός έδρας. Αν δεν κάνει το απόλυτο εντός (4/4) και κερδίσει στο Κάουνας, δύσκολα θα ξεπεράσει τις εφτά νίκες, αν κρίνουμε από το τωρινή της εκτός έδρας πρόσωπο.

Ζαλγκίρις (1-6)

Νίκησε: Ολυμπιακό (εντός)

Έχασε: Λαμποράλ (εντός), Μπάμπεργκ (εκτός), Ρεάλ (εκτός), Κίμκι (εκτός), ΤΣΣΚΑ (εντός), Μπαρτσελόνα (εκτός)

Θα παίξει: Λαμποράλ (εκτός), Μπάμπεργκ (εντός), Ρεάλ (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Κίμκι (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός)

Ναι... Έχει κάνει μια πολύ καλή νίκη με τον Ολυμπιακό και έχει τέσσερα εντός έδρας ματς ακόμη. Παράλληλα έχει χτυπήσει τα δύο τελευταία ματς που έχει δώσει μακριά από το γήπεδο της σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Μεν αλλά... Έχει μείνει πίσω σε έναν όμιλο που δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα δεδομένο. Είναι σχεδόν αδύνατο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον τίτλο του ρυθμιστή. Όποιος χάσει από τη Ζαλγκίρις θα έχει πρόβλημα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ