EUROLEAGUE

"Χτίζει" αυτό που έλειπε!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την τεράστια θέληση του Παναθηναϊκού Superfoods να κάνει το βήμα παραπάνω και την θετική αύρα του Τσάβι Πασκουάλ

Toνικηφόρο σερί του "τριφυλλιού" συνεχίζεται και αυτό το οποίο μένει είναι ένα βήμα στο Καζάν την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος, στηνEuroLeague. Να κλείσει δηλαδή ο Δεκέμβριος μόνο με νίκες και ο Παναθηναϊκός να επικεντρωθεί στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ αλλά με διαφορετικό "αέρα" αφού ήδη θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Το σημαντικό για την ομάδα του "τριφυλλιού" είναι πως σε κάθε παιχνίδι παίρνει κι ένα μάθημα ακόμα και σε βραδιές όπως αυτή κόντρα στη Μπασκόνια όπου όλα πηγαίνουν στραβά, με την απόδοση να είναι κακή. Με εξαίρεση το σημείο όπου ο Κρις Σίνγκλετον έκανε τα πάντα και ίσως να παραπλάνησε την ομάδα, οι "πράσινοι" παρασύρθηκαν στον ρυθμό των Βάσκων. Χωρίς δημιουργία, καθαρό μυαλό και άσχημα ποσοστά, με αποκορύφωμα τις 12 χαμένες βολές, κάτι το οποίο δεν είναι τόσο παράλογο αν αναλογιστούμε τα δύο ματς μέσα σε λίγες ώρες αλλά δεν διαγράφει την κακή εικόνα κατά διαστήματα.

Και όμως εκεί που όλα έδειχναν να στραβώνουν βγήκε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμα μία νίκη από το μακρινό… παρελθόν. Τέτοια αποτελέσματα παίρνουν οι ομάδες που στοχεύουν να φτάσουν μακριά και η θέληση στους "πράσινους" να κάνουν το βήμα παραπάνω είναι τεράστια. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που να έχει στραβώσει παιχνίδι στο ΟΑΚΑ σε κακή βραδιά απέναντι σε καλή ομάδα και οι "πράσινοι" να πετυχαίνουν τον στόχο τους. Έτσι "χτίζεται" ο χαρακτήρας για τις κρίσιμες αναμετρήσεις που έρχονται.

Το σημαντικό σε μια τέτοια απαιτητική διοργάνωση είναι να παίρνεις τ’ αποτελέσματα που πρέπει εκτός με ομάδες που δεν διεκδικούν τίποτα και στα εντός πάση θυσία να φτάνεις στον στόχο σου, χωρίς να παρασύρεσαι από την πίεση όταν τα ματς δεν τελειώνουν με μεγάλες διαφορές. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την παρουσία του Νικ Καλάθη ο οποίος βγαίνει μπροστά όταν χρειάζεται, με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά την εικόνα του Μάικ Τζέιμς ο οποίος αποδεικνύει για ποιους λόγους αποκτήθηκε.

Αίσθημα υπεροχής με Πασκουάλ

Έχουν περάσει πολλές ώρες από το ματς με τη Μπασκόνια, οπότε πολλές αναλύσεις πάνω στην τακτική χάνουν το νόημα τους. Ας σταθούμε λοιπόν, σε αυτό το οποίο μένει. Μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για την επιμονή του Τσάβι Πασκουάλ σε πρόσωπα και σχήματα όπως και στο γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν αρνείται να ρισκάρει στη διάρκεια των αγώνων, πέρα από τις ειδικές καταστάσεις, ωστόσο γίνεται ξεκάθαρο πως δίνει ένα αίσθημα υπεροχής στην ομάδα. Μια θετική αύρα που δεν επιτρέπει στους παίκτες του να μην παλέψουν μέχρι το τέλος. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε τις αντιδράσεις όλων των παικτών στη διάρκεια των τελευταίων αγώνων. Εικόνα που είχαμε πολύ καιρό να δούμε και αυτό δείχνει πως υπάρχει μεγάλη "δίψα" απ’ όλους να γίνει το μεγάλο βήμα τη φετινή σεζόν. Σίγουρα είναι νωρίς για μεγάλα λόγια, παρόλα αυτά, οι μικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που σε βάζουν στον σωστό δρόμο ακόμα και όταν έρχονται άσχημες βραδιές.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στον Αλεσάντρο Τζεντίλε ο οποίος σήμερα θα κάνει και την πρώτη του κανονική προπόνηση και κόντρα στο Ρέθυμνο το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι, ο Ιταλός φόργουορντ να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ώστε οι «πράσινοι» να έχουν ακόμα μία λύση για το ΣΕΦ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ