EUROLEAGUE

Τώρα μετράει κέρδη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÓÔÏËÇÓ ÂÁÃÃÅËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÓÔÏËÇÓ ÂÁÃÃÅËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα βήματα προόδου του Παναθηναϊκού Superfoods, την επιμονή του Τσάβι Πασκουάλ που δικαιώθηκε και το "κλειδί" για τον σταθερό ρυθμό

Η εικόνα που παρουσίασαν οι "πράσινοι" απέναντι στην Μπαρτσελόνα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, οπότε το ματς με τη Γαλατάσαραϊ είχε ιδιαίτερη σημασία πέρα φυσικά από το μεγάλο ζητούμενο που ήταν η νίκη. Σαφώς και η εύκολη επικράτηση δεν σημαίνει πως όλα είναι τελεία, ωστόσο δίνει μια γεύση για την εικόνα που επιδιώκουν να παρουσιάζουν οι "πράσινοι" χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Αυτή τη βραδιά ο Παναθηναϊκός δικαιούται όχι μόνο να μετρήσει αλλά και να κρατήσει τα κέρδη του, πριν μπει σε μία σειρά αναμετρήσεων μέσα στο Δεκέμβρη όπου το "πρέπει" θα είναι τεράστιο. Για να ξεκινήσουμε από το αγωνιστικό, όλα κρίθηκαν από την επιμονή του Τσάβι Πάσκουλ στην πιο αθλητική του πεντάδα (Καλάθης, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ, Φελντέιν και Νίκολς), όταν οι "πράσινοι" τα έβρισκαν σκούρα στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η συνέχεια έγινε απλή αφού η Γαλατά ήταν ανήμπορη ν’ αντιδράσει αφού οι "πράσινοι" είχαν πάρει φόρα για τα καλά. Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν απολαυστικός κι έκανε την άμυνα απροσπέλαστη, με αποκορύφωμα τα κλεψίματα πάνω στους γκαρντ των φιλοξενούμενων. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Νικ Καλάθης είχε προλάβει να βάλει το δικό του λιθαράκι (ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο), όπως έπρεπε και στη συνέχεια πήρε ανάσες από τον Πασκουάλ καθώς μετά από καιρό βρήκε την ευκαιρία να τον κρατήσει στον πάγκο αφού η διαφορά είχε ανοίξει.

Ο ρυθμός που δεν έπεσε ποτέ

Στα κέρδη ο Καταλανός τεχνικός μπορεί να υπολογίζει την απόδοση του Μάικ Τζέιμς, στο δεύτερο μέρος όταν μπήκε στο κλίμα της αναμέτρησης αλλά φυσικά και του Κένι Γκάμπριελ. Όταν ο Τζέιμς είναι συγκεντρωμένος η ομάδα θ’ αποδίδει όπως πρέπει αφού είναι εκείνος που παίρνει τη σκυτάλη από τον Καλάθη στη θέση του πόιντ γκαρντ. Όσο για τον Αμερικανό φόργουορντ χρειάζεται παιχνίδια και αυτοπεποίθηση οπότε βρήκε μια καλή ευκαιρία για να... ξεμπουκώσει.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι Γκιστ, κάτι το οποίο έχουμε τονίσει, ωστόσο είναι καλύτερος με την μπάλα στα χέρια και επιθετικά. Το κυριότερο απ’ όλα αυτά και πέρα από την ατομική απόδοση των παικτών, αυτό το οποίο κρατούν στο τεχνικό επιτελείο των "πράσινων" ήταν το γεγονός πως ο ρυθμός δεν έπεσε όταν ξεκίνησε το ροτέισον από τον Πασκουάλ μετά το 28’ κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε δημιουργήσει μια σημαντική διαφορά. Αυτό είναι το "κλειδί" για την ομάδα του "τριφυλλιού" αφού όλοι οι παίκτες που πάτησαν στη συνέχεια το παρκέ διατήρησαν την ένταση σε υψηλά επίπεδα.

Συνέχισαν να βγάζουν ενέργεια στην άμυνα κι έδωσαν λύσεις στην επίθεση κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα. Είναι μεγαλύτερο κέρδος τη δεδομένη στιγμή αν συνυπολογίσουμε πως η Γαλατά είχε απουσίες και φυσικά δεν είναι το απόλυτο κριτήριο, ώστε να ξεκινήσουν τα μεγάλα λόγια. Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει τα βήματα προόδου αυτό το διάστημα, όπου οι "πράσινοι" δεν θα έχουν ταξίδια και την τον χρόνο να δουλέψουν όλοι μαζί στο ΟΑΚΑ.

Είπαμε, ο Δεκέμβριος είναι κρίσιμος και δεν χωρούν απώλειες, ειδικά μέσα στο «σπίτι», ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσει τα δύο "διπλά" στην EuroLeague, σε Μιλάνο και Καζάν. Το απόλυτο στην διοργάνωση μέσα σε αυτό τον μήνα είναι ο στόχος και το πρώτο βήμα έγινε. Πάμε λοιπόν, για τα επόμενα τέσσερα περιμένοντας και βελτίωση στην εικόνα πάνω στο παρκέ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ