EUROLEAGUE

Τρελός, αλλά ωραίος… τρελός

Τρελός, αλλά ωραίος… τρελός

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από την Κωνσταντινούπολη για τον… βομβαρδισμό του Παναθηναϊκού Supefoods στο "Αμπντί Ιπεκτσί" και την μεγάλη κίνηση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το "πρέπει" ήταν τεράστιο και οι "πράσινοι" ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι το κέρδος από την βραδιά κόντρα στη Γαλατάσαραϊ όπου η ομάδα του "τριφυλλιού" κατάφερε να πατήσει γερά στην υπόθεση πρόκριση καιπλέον… κοιτάει με διαφορετική ματιά τη συνέχεια τηςEuroLeague, ώστε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Φυσικά και δεν έλειψαν τα λάθη γι’ ακόμα μία αναμέτρηση αλλά έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στη διοργάνωση, σημασία έχει το αποτέλεσμα και σε κάθε βήμα, ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι καλύτερος.

Στο "Αμπντί Ιπεκτσί" οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ "τρελάθηκαν" κι εκτέλεσαν τους Τούρκους από τα 6.75. Για την ακρίβεια η Γαλατά άφησε τα σουτ των "πράσινων" (άλλωστε είναι η ομάδα που το κάνει πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη στηνEuroLeague) και εκείνοι την τιμώρησαν με 16/31 τρίποντα. Από τη στιγμή που η μηχανή πήρε μπροστά δεν μπορούσε να σταματήσει παρά τα κενά διαστήματα και τον τρελό ρυθμό που επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιστρέψουν.

Πρόβλημα ξανά ήταν το ξεκίνημα του αγώνα αλλά στη συνέχεια ο Πασκουάλ βρήκε τους παίκτες για ν’ αλλάξουν τον ρυθμό, μετά την είσοδο των Νίκου Παππά, Κέι Σι Ρίβερς και Μάικ Τζέιμς. Εκεί η ομάδα του "τριφυλλιού" επέβαλλε την τάξη καθώς ο Τζέιμς ήταν ασταμάτητος ενώ ο Παππάς συνέχισε αυτό το οποίο κάνει με μεγάλη συνέπεια στις τελευταίες αναμετρήσεις. Έδωσε ενέργεια στην άμυνα και δημιούργησε όταν χρειαζόταν για να… πατήσει γκάζι ο Παναθηναϊκός. Στα σημαντικά και η άνοδος του Καλάθη που έδωσε λύσεις στη δημιουργία αλλά και το γεγονός πως οι "πράσινοι" όταν χρειάστηκαν βρήκαν και άλλον πρωταγωνιστή αφού ο Τζέιμς Φελντέιν μετά από αρκετά παιχνίδια είχε πολύ καλή παρουσία. Mαζί και ο Μπουρούσης καθώς έχει δώσει το κάτι παραπάνω στα κρίσιμα σημεία στις δύο πλευρές του γηπέδου. Αυτό το οποίο δεν άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα ματς είναι η απόδοση του Αλεσάντρο Τζεντίλε ο οποίος ξεκίνησε πάλι το παιχνίδι νωθρά, με αποτέλεσμα να παραμείνει στον πάγκο.

Όσο περνούσε η ώρα η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πλήρωνε το γεγονός πως έπειτα από κακές επιλογές στην επίθεση, έχανε την ισορροπία του στην άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γαλατά κατά διαστήματα. Όταν ξεκίνησαν να μπαίνουν τα σουτ, όλα άλλαξαν. Υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να διορθωθούν μέσα στο ματς αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει αλλά πλέον έχει γίνει ξεκάθαρος ο τρόπος που θα πορευθούν οι "πράσινοι". Όσο βρίσκει όλο και περισσότερους παίκτες να συνεισφέρουν τόσο το καλύτερο σε μία ομάδα που αναζητά την χημεία της.

Δεν έμεινε στα λόγια ο Παναθηναϊκός

Πέρα από την μεγάλης σημασίας επικράτηση στην Πόλη, με διαφορά η καλύτερη στιγμή χθες (3/2) ήταν η ανακοίνωση για τον τόπο διεξαγωγής του τελικού στο Κύπελλο ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Κόντρα σε όσα έχουμε συνηθίσει να ζούμε στην Ελλάδα, οι "πράσινοι" συναίνεσαν να πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση στο "NickGalis Hall", χωρίς να νοιαστούν αν αυτή η απόφαση θα δυσκολέψει την αποστολή τους για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Έδωσαν τη λύση και απέδειξαν πως μεγάλη ομάδα δεν λέγεσαι μόνο από τις νίκες πάνω στο παρκέ και τους τίτλους αλλά με την παρουσία σε όλα τα επίπεδα. Το κυριότερο απ’ όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε μόνο στα λόγια και από την αρχή στήριξε την επιθυμία του, ο τελικός να γίνει στη Βόρεια Ελλάδα. Ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν ομαλά και αυτή η κίνηση ν’ αποτελέσει παράδειγμα για τη συνεχεία…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ