EUROLEAGUE

Τρέξε πριν καείς!

Τρέξε πριν καείς!
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα 15 λεπτά που δεν αρκούν, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού και τον Ντιλέινι που ξέρει να κρίνει τα ματς.

Είναι αλήθεια ότι πριν από το ματς κανείς δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει φαβορί τον Παναθηναϊκό και πως θα μπορούσε άλλωστε, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Λοκομοτίβ που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν και έδειξε στο παρκέ πως είναι καλύτερη τη δεδομένη στιγμή. Βγάζοντας ενέργεια για 15 λεπτά δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα στο επίπεδο της Euroleague και ειδικά απέναντι σε ομάδες με ποιοτικά ρόστερ όπως αυτή που βρήκαν απέναντί τους οι «πράσινοι».

Και ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση το ματς κόντρα στην Ζαλγκίρις, δεν έχει βγάλει ενέργεια σε πολύ περισσότερα λεπτά, δείχνοντας τις αδυναμίες του ή και τις ελλείψεις του, προσπαθώντας φυσικά να διαχειριστεί όλα του τα προβλήματα. Η ομάδα του «τριφυλλιού», έχει δημιουργηθεί για να φτάσει ψηλά αλλά για την ώρα δείχνει ξεκάθαρα τα κενά της και όσο δεν καλύπτονται θα έχει θέμα, απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε απέναντι στη Λοκομοτίβ και καλείται να λύσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς τώρα που είναι νωρίς στη σεζόν.

Χωρίς σημείο αναφοράς στην επίθεση και καλύτερο παίκτη τον Φελντέιν που βρήκε πόντους από ατομικές προσπάθειες δεν μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω. Από κει και έπειτα ο Παναθηναϊκός πήρε το μήνυμα για τη συνέχεια και από τα σφυρίγματα των διαιτητών που σε κάποιες φάσεις σφύριζαν με διαφορετικά κριτήρια.

Τώρα πρέπει να τρέξει κόντρα σε όλους και πάνω απ’ όλα στον δικό του εαυτό. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα το γεγονός πως από τη στιγμή που… ξύπνησε ο Μάλκολμ Ντιλέινι από τους «πράσινους» δεν υπήρξε καμία αντίδραση, παρασύρθηκαν από τα σφυρίγματα των διαιτητών κι έχασαν την ουσία, με συνέπεια στο τέλος να ηττηθούν από μία καλύτερη ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μια άμυνα ρε παιδιά

Στο πιο σημαντικό του παιχνίδι έως τώρα στη Euroleague και απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νωθρά στην άμυνα και άφησε τους Ρώσους να δημιουργούν ανενόχλητοι έχοντας 7 ασίστ στο τέλος της πρώτης περιόδου, χτυπώντας σε όλες τις αδυναμίες των «πράσινων» που δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν. Ακόμα και τα τρίποντα που δεχόταν από τις γωνίες ήταν από την ανισορροπία που είχε η άμυνα και οφείλεται στο γεγονός πως πέρα από τον Γκιστ, κανείς από τους υπόλοιπους ψηλούς δεν μπορούσε να καλύψει στις συνεργασίες της Λοκομοτίβ.

Γι’ αυτό άλλωστε η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει από νωρίς αφού οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό ούτε στην επίθεση. Οι Ρώσοι επέλεξαν να ρισκάρουν τα σουτ του Νικ Καλάθη με τον Κίριλο Φεσένκο να μένει μέσα στη ρακέτα και την ομάδα του «τριφυλλιού» να μη βρίσκει στόχο από τα 6.75. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε καθώς η άμυνα έγινε πιο επιθετική, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη. Μάλιστα, παρότι δεν είχε ρυθμό επιθετικά, μέσα από την άμυνα τους οι «πράσινοι» χρειάστηκαν ένα καλό τρίλεπτο για να μειώσουν. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως στο δεύτερο δεκάλεπτο δέχτηκαν πόντους (12) μόνο από τα 6.75, χωρίς να επιτρέπουν καμία εύκολη πάσα.

Ο Ντιλέινι το τέλειωσε

Ο ρυθμός της αναμέτρησης άλλαξε μόλις βρήκε ρυθμό ο Ντιλέινι. Ο Καλάθης χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Αμερικανός γκαρντ της Λοκομοτίβ ξεκίνησε να οργιάζει αφού ο Φελντέιν δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Αποτέλεσμα ήταν ο Ντιλέινι να πετύχει 20 πόντους σε πέντε λεπτά κι ενώ μέχρι πριν από το ματς είχε 18,6 κατά μέσο όρο. Από τη στιγμή που οι Ρώσοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους, οι «πράσινοι» αναζητούσαν τον τρόπο να μείνουν κοντά. Κάποιες από τις λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών τους αποσυντόνισαν και ασχολήθηκαν με αυτές περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Αυτό είχε ως συνέπεια οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται ν’ ανασυνταχθεί και να κερδίσει εκτός έδρας την Καρσίγιακα. Έχει πάρει το μάθημα του και ξέρει τον τρόπο, ώστε ν’ αντιδράσει χωρίς ν’ αδικεί τον εαυτό του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ