EUROLEAGUE

Τόσα φέρνει ο Καλάθης

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από την Κωνσταντινούπολη για το τρελό βράδυ του Νικ και τα έξι βήματα για το μεγάλο "διπλό"

Για την μοναδική παράσταση του Νικ Καλάθη στον "Sinan Erdem" θα έχετε διαβάσει πολλά από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση . Σε τέτοιες στιγμές όμως, ότι και να πεις, όσα και να γράψεις είναι λίγα. Απλά βλέπεις την εικόνα και αποθεώνεις τον πρωταγωνιστή αλλά και την παρέα του που τα έβγαλε πέρα σε ένα δύσκολο πρόγραμμα , φυσικά έχοντας και αδυναμίες αλλά με περισσότερο χρόνο ηρεμίας για να τις δουλέψει.

Πριν σταθούμε σε όσα έγιναν κόντρα στην Αναντολού Εφές, ας το πάμε λίγο ανάποδα από το κλίμα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις αμοιβές του Καλάθη. Πόσα παίρνει και αν τ’ αξίζει δηλαδή. Τέτοιες βραδιές, ωστόσο δίνουν την καλύτερη ασίστ για την απάντηση: Τόσα φέρνει ο Καλάθης στον Παναθηναϊκό. Πέρα από τα ρεκόρ που έσπασαν, ο διεθνής γκαρντ σημείωσε τους 13 από τους 15 πόντους (οι άλλοι δύο από τον Ρίβερς) του "τριφυλλιού" στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. Και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Οι "πράσινοι" πήγαν να… βγάλουν τα μάτια τους, ακόμα και να ηττηθούν από τρίποντο του Ντάνστον αλλά στο τέλος το αφεντικό ήταν ο Καλάθης ο οποίος αγωνίστηκε 35:54’’! Δικαιολογημένα μπορούμε να σταθούμε σε όσα έκανε επιθετικά, όμως ήταν συγκλονιστικός και στ’ αμυντικά του καθήκοντα χωρίς να προσπαθεί να κερδίσει δυνάμεις. Κυνηγούσε τον Έρικ ΜακΚόλουμ παντού και στις αλλαγές παρότι με ψηλότερο αντίπαλο όπως για παράδειγμα ο Ντάνστον, βγήκε νικητής οδηγώντας σε λάθος τους γηπεδούχους. Στο ξεκίνημα της σεζόν φλερτάρει συνεχώς με το triple double, είναι συνεπής στα καθήκοντα του, έχοντας τον ηγετικό ρόλο και όταν χρειάστηκε βγήκε και αυτός μπροστά. Με την εικόνα που δείχνει όμως, συνολικά η κουβέντα για τα χρήματα έχει αρχίσει να χάνει το νόημα της αφού πλέον δεν υπάρχει αντίλογος.

Τα βήματα της επικράτησης

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΠΠΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΠΠΑΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Από κει και πέρα, πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Νίκου Παππά, κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο Τσάβι Πασκουάλ μετά το τέλος του αγώνα , καθώς κατάφερε στο τελευταίο κομμάτι να δώσει ώθηση στους "πράσινους". Πολλές μάχες σε άμυνα και επίθεση, αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να σκοράρει, ωστόσο έβαλε το "λιθαράκι" όταν το χρειάστηκε η ομάδα του. Μπήκε στο παρκέ όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο -7 και με τα φάουλ που κέρδισε φάνηκε να γίνεται πράξη η εντολή του Πασκουάλ, ώστε οι παίκτες να γίνουν πιο επιθετικοί. Για να δούμε όμως επιγραμματικά όσα συνέβησαν κόντρα στην Εφές:

Ο Καλάθης σημείωσε πολλά προσωπικά καλάθια με προσπάθειες ένας εναντίον ενός. Ένιωθε καλά από το ξεκίνημα και αυτό φάνηκε στην πορεία. Στο κρίσιμο σημείο ακόμα κι ο Κέι Σι Ρίβερς δίστασε να πάρει το μεγάλο σουτ, έδειξε εμπιστοσύνη στον συμπαίκτη του, για να τελειώσει τη δουλειά. Τα τέσσερα φάουλ του Κρις Σίνγκλετον ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Αμερικανός φόργουορντ επέστρεψε στα τελευταία έξι λεπτά και το διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μην κοστίσεις στους "πράσινους".

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Ίαν Βουγιούκα στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ, κυρίως όμως στην τελευταία περίοδο, όπου έβγαλε καλές άμυνες κι έδωσε λύσεις επιθετικά. Σαν έκτο στοιχείο μπορούμε να υπογραμμίσουμε το αμυντικό τρανζίσιον που λειτούργησε ιδανικά μετά το χαμένο λέι απ του Καλάθη αν αναλογιστούμε τι είχε συμβεί πριν από μερικές ημέρες στη Βιτόρια σε ανάλογη περίπτωση.

Σε όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την συνέπεια που δείχνει ο Τζέιμς Γκιστ, όχι μόνο επιθετικά καθώς γι’ ακόμα ένα ματς ήταν "παρών" σε κάθε αλλαγή στην άμυνα με αποκορύφωμα την καθοριστική τάπα πάνω στον ΜακΚόλουμ και βέβαια την παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο που με την ενέργεια του κερδίζει με το "σπαθί" του τον χρόνο του, ξεκινώντας μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια.

Αγωνιστικά, αυτή η επικράτηση δεν αλλάζει πολλά αφού ο Πασκουάλ έχει σημειώσει κομμάτια που θέλουν βελτίωση και αμυντικά λάθη τα οποία έγιναν, όμως μια τέτοια νίκη ο Παναθηναϊκός την χρειαζόταν πολύ καιρό. Πλέον μαθαίνει στα "διπλά", έχοντας βγάλει μάλιστα ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με 5-3 και τώρα περιμένει την Ρεάλ Μαδρίτης, με ξεκάθαρη την ευκαιρία να μείνει ψηλά στην κατάταξη, συνεχίζοντας την δουλειά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ