EUROLEAGUE

Το "σπίτι" και τα μάτια του

Το "σπίτι" και τα μάτια του

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον καλό βαθμό του Παναθηναϊκού Superfoods στην Πόλη, τις "παγίδες" ενόψει ΤΣΣΚΑ και τα κόντρα σφυρίγματα

Η καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, σε γενικές γραμμές, δεν χάλασε ούτε στην Πόλη και αυτό ήταν το μεγάλο ζητούμενο πριν από την αναμέτρηση με την Φενέρ.

Φυσικά, οι "πράσινοι" ήθελαν να φύγουν με το "διπλό", ώστε να δείξουν πώς μπορούν να τα καταφέρουν το ίδιο και μακριά από το ΟΑΚΑ αλλά όπως και να το κάνουμε ένα βήμα μπροστά το έκαναν. Και αυτά τα βήματα γίνονται πλέον εμφανή αν ανατρέξουμε στα τελευταία παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες στην Ulker Sports Arena, κάτι το οποίο πιστώνεται ο Πασκουάλ.

Από δω και πέρα όμως, μετρούν τ' αποτελέσματα οπότε η ομάδα του "τριφυλλιού" δεν έχει το περιθώριο να σταθεί για πολύ σε όσα έγιναν την 18η αγωνιστική της EuroLeague . Το μυαλό όλων πρέπει να είναι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του και να παραμείνει για τα καλά μέσα στην τετράδα. Σίγουρα είναι νωρίς για σενάρια, ωστόσο είναι διαφορετικό να ορίζουν την τύχη τους και σε αυτό θα έχουν το πάνω χέρι προσέχοντας το "σπίτι" τους, σαν τα μάτια τους.

Το "σπίτι" και τα μάτια του

με το φάουλ του Βέσελι στον Παππά , για φάση της βραδιάς.

Δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την "παγίδα" λοιπόν μένοντας σε όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη και να κοιτάξει την επόμενη. Όλα αρχίζουν από την αρχή και ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πώς αλλάζει για τα καλά όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ το οποίο θα είναι κατάμεστο κόντρα στους Ρώσους.

ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ

Για να μείνει όρθιος ο Παναθηναϊκός στην Πόλη, έπρεπε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό και να πάρει ώθηση από την άμυνα του. Σε αυτούς τους δύο τομείς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πήραν καλό βαθμό και αυτή η εικόνα τους έδωσε τη δυνατότητα να μείνουν μέσα στο παιχνίδι, μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο μέρος οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Τζέισον Τόμπσον ο οποίος κατάφερνε να παίρνει το πλεονέκτημα από τις αλλαγές στην άμυνα του "τριφυλλιού", δημιουργώντας προβλήματα. Την ίδια στιγμή που επιθετικά οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν ν' απειλήσουν από τα 6.75 αφού ο δρόμος προς το καλάθι γινόταν πιο δύσκολος όταν η Φενέρ επέλεγε να έχει ψηλά κορμιά στη ρακέτα της.

Το "σπίτι" και τα μάτια του

με τον Κρις Σίνγκλετον , ο οποίος ήταν εξαιρετικός και μέσα σε όλες τις μάχες, ενώ στο διάστημα που χρειάστηκε να βοηθήσει ο Ίαν Βουγιούκας το έκανε.

Το τρίτο δεκάλεπτο θύμισε τις καλές στιγμές του φετινού Παναθηναϊκού. Με τριπλή αλλαγή στην άμυνα οι "πράσινοι" περιόρισαν τα "miss match" από ένα σημείο κι έπειτα, ωστόσο στην τελευταίο περίοδο, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό και την συγκέντρωση, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς. Ειδικά τα κρίσιμα επιθετικά που πήρε η Φενέρ στα κρίσιμα σημεία ήταν "μαχαιριές" αφού προέρχονταν έπειτα από καλές άμυνες που έβγαζαν οι παίκτες του "τριφυλλιού".

Και όμως ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά, το πάλεψε χωρίς να έχει την ευστοχία του Κέι Σι Ρίβερς και σωστές λύσεις όταν το είχε ανάγκη σε συνδυασμό με τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις. Κρατάει όμως την εξαιρετική του εικόνα σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς για να τελειώσει με ιδανικό τρόπο την διπλή αγωνιστική απέναντι σε δύο ομάδες που στοχεύουν να είναι μέσα στην πρώτη τετράδα…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ