EUROLEAGUE

Στην Πόλη χωρίς τον "Ζοτς"!

Στην Πόλη χωρίς τον "Ζοτς"!

O Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ευκαιρία του Παναθηναϊκού Superfoods να επιστρέψει στα Final 4 με τη δύναμη του ΟΑΚΑ αφήνοντας έξω τον αγαπημένο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο έφτασε η ομάδα του «τριφυλλιού» στο τέλος της κανονικής περιόδου στηEuroLeague, άνοιξε για τα καλά την όρεξη και αυτό που μένει πλέον είναι να μπει το… κερασάκι στην Πόλη. Ο Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε ν’ αλλάξει το μυαλό των «πράσινων» και από τη στιγμή που «άστραψε και βρόντηξε» στο Κάουνας όλα έγιναν πιο απλά στις κρίσιμες αγωνιστικές οι οποίες ακολούθησαν. Η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ έβαλε το «λιθαράκι» που χρειαζόταν, ώστε ο Παναθηναϊκός να βγάλει στο παρκέ την ποιότητα του και να τον φέρει ένα βήμα πριν από τοFinal4.

Εκεί δηλαδή, που έχει να βρεθεί από το 2012, στην ίδια πόλη. Και πώς τα φέρνει έτσι η ζωή; Τελευταία εμπόδιο για τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού στην φετινήEuroLeague θα είναι ο προπονητής ο οποίος οδήγησε το «τριφύλλι» στο τελευταίοFinal4, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η Φενέρμπαχτσε που φέτος παίζει τα ρέστα της για να διεκδικήσει τον τίτλο μέσα στο «σπίτι» της. Δεν μένει κάτι άλλο, ώστε να γίνει κατανοητό πως αυτή η μάχη θα συγκεντρώσει πάνω της τα περισσότερα βλέμματα για πολλούς λόγους.

Από το καλοκαίρι του 2012 λοιπόν, όπου οι δρόμοι του «τριφυλλιού» με τον Ζοτς χώρισαν, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερνε να φτάσει μέχρι τις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Τώρα έχει μπροστά του, τη μεγάλη του ευκαιρία. Να το πετύχει απέναντι στον προπονητή με τον οποίο κατέκτησε τους πέντε ευρωπαϊκούς του τίτλους, κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, την «οικοδέσποινα» Φενέρ και να γυρίσει για τα καλά τη σελίδα του, να μπει στη νέα εποχή επιστρέφοντας στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, κάτι που το έλειψε τα προηγούμενα χρόνια.

Με λίγα λόγια να επιστρέψει στοFinal4 αυτή τη φορά χωρίς τον Σέρβο τεχνικό. Είναι δεδομένο πως αυτή η διασταύρωση σταplayoffsείναι η πιο δύσκολη, όπως και το γεγονός ότι οι στιγμές θα είναι έντονες στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Αλλά εδώ που φτάσαμε οι συναισθηματισμοί σταματούν στο πρώτο τζάμπολ της σειράς. Η αγάπη δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί ούτε να διαγραφεί έτσι απλά, ωστόσο τώρα ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια μεγάλη μάχη και πρέπει να την κερδίσει για πολλούς λόγους. Άλλωστε αυτό θα επιδιώξει και η αντίπαλη πλευρά σε αναμετρήσεις όπου το λάθος δεν συγχωρείται καθώς πρώτη φορά μετά το διαζύγιο τους δεν θα διεκδικήσουν μια απλή νίκη αλλά μία πρόκριση σεFinal4.

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟ ΟΑΚΑ

Οι «πράσινοι» μπαίνουν σταplayoffsέχοντας 14 νίκες στο ΟΑΚΑ και μόλις μία ήττα. Αναμφίβολα μέχρι τώρα το «σπίτι» τους είναι το μεγάλο τους όπλο και με αυτό θα πορευτούν στην δύσκολη σειρά απέναντι στους Τούρκους. Η προϊστορία είναι με το μέρος τους αλλά εδώ που φτάσαμε κάθε βραδιά θα είναι και τελικός, όπου πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και το «διάβασμα», πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Οι έδρες από μόνες τους δεν δίνουν τις νίκες και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έτοιμος να δείξει στην πράξη πόσο το θέλει. Για να μην γελιόμαστε υπάρχει τεράστια δίψα στην ομάδα, προκειμένου να φτάσει στην Πόλη αλλά για τοFinal4 κι εκεί να διεκδικήσει το καλύτερο. Αγωνιστικά η Φενέρ τη δεδομένη στιγμή δεν είναι στην καλύτερή κατάσταση, μένει να δούμε αν ο Ομπράντοβιτς καταφέρει να την αλλάξει τώρα που οι Τούρκοι βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η… μονομαχία του «τριφυλλιού» με τον Ζοτς σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον αφού πρώτη μετά το 2012 οι δύο πλευρές διεκδικούν κάτι σημαντικό αλλά αυτό δεν διαγράφει την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Πασκουάλ μέχρι τώρα. Πάντα αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και ο Καταλανός τεχνικός κατάφερε να κάνει μια ομάδα που έχει κίνητρο και παλεύει για να πετύχει. Έδωσε ρόλους και όταν χρειάστηκε οι παίκτες του έκαναν τα πάντα, ώστε να έρθει αυτό το πλεονέκτημα έδρας, με πρώτο τον Νίκο Παππά και στη συνέχεια έβαλαν την «σφραγίδα» τους οι Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς. Τώρα ήρθε η ώρα, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να το εξαργυρώσει απέναντι στον αγαπημένο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και να συνεχίσει να γράφει την ευρωπαϊκή ιστορία του ανάμεσα στους κορυφαίους από εκεί που έχει μείνει.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ