OPINIONS

Στην ανηφόρα… δαγκώνεις

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods ,ο οποίος χαλάρωσε στο κρίσιμο σημείο και την πάτησε από τις "παλιοσειρές" της Ρεάλ Μαδρίτης. Μία ευκαιρία θα έχει, αρκεί να την εκμεταλλευτεί…

Το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε αλλά η σειρά έχει ακόμα δρόμο για τον Παναθηναϊκό που… πέταξε όσα δημιούργησε στο πρώτο ματς των playoffs. Ήταν σίγουρο πώς τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για τους "πράσινους" κι όσο περνούσε η ώρα γινόταν αντιληπτό απ’ όλους, χωρίς όμως να βρίσκεται η λύση.

Το "ναυάγιο" στα ριμπάουντ και οι πολλές χαμένες μπάλες έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους, ν' αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να διατηρήσουν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Σε αυτό προσθέστε το θέμα των επαφών, στις οποίες οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν παραπάνω από ανθεκτικοί, την ώρα που οι διαιτητές έδειξαν διάθεση να σφυρίξουν τα πάντα.

Όπως το σημείο με την αποβολή του Τζέιμς Γκιστ στο πιο κρίσιμο σημείο, με την αυστηρότητα να εξαντλείται και να βάζει ακόμα ένα εμπόδιο στο βήμα της αντεπίθεσης. Από κει και πέρα, ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεφε, με αποκορύφωμα το σερί του στην τελευταία περίοδο, η Ρεάλ φαινόταν πιο ψύχραιμη έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στις δύο ρακέτες.

Από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν τους 89 πόντους στην επίθεση, οι παίκτες του Πασκουάλ θα έπρεπε ν’ αναζητήσουν ένα… θαύμα για να τα καταφέρουν, ωστόσο ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, κάτι το οποίο πρέπει να καταλάβουν πρώτα οι παίκτες. Είναι δεδομένο πώς την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, ο Παναθηναϊκός θα έχει τις ευκαιρίες του, ώστε να κάνει το… break αρκεί να είναι έτοιμος να το εκμεταλλευτεί. Να το πιστέψει και να παλέψει…

ΤΙΜΙΟΣ Ο ΠΕΪΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ...

Ο αρχικός του στόχος πάντως, για να παλέψει στο δεύτερο ματς δεν στέφθηκε με επιτυχία. Όσοι περίμεναν εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με το πρώτο επιβεβαιώθηκαν. Η Ρεάλ προσπάθησε ν’ αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Οι χαμένες μάχες στα ριμπάουντ «πλήγωσαν» τους «πράσινους», ωστόσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν απαντήσεις με τον Έιντριαν Πέιν να κλέβει την παράσταση επιθετικά αλλά να έχει τα γνωστά αμυντικά κενά.

Στην ανηφόρα… δαγκώνεις

να επιστρατευτεί ο Φελίπε Ρέγες .

Κι όμως, έκανε τη διαφορά μαζί με τους Κάρολ και Φερνάντεθ. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο περιορισμός του Λούκα Ντόντσιτς, δεν έπιασε τόπο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Σλοβένος γκαρντ ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο μέρος (σ.σ.: στο τελευταίο δίλεπτο βέβαια ήταν... Δημήτρης Διαμαντίδης, κάνοντας τα πάντα σωστά) και ο Λάσο εμπιστεύτηκε τις παλιοσειρές της ομάδας που γνωρίζουν καλά από τέτοια παιχνίδια. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά την απόδοσή του καθώς ανάλαβε δράση ο Μάικ Τζέιμς κι εν συνεχεία ο Νικ Καλάθης αλλά μέχρι εκεί.

Το σερί 7-0 που έφερε το ματς στα ίσια δεν ήταν αρκετό, ώστε ν' αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης αφού κάπου εκεί στέρεψαν και οι λύσεις για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Πασκουάλ επέλεξε να μην αλλάξει την τακτική του που τον έφερε ως εδώ και η Ρεάλ πήγε το ματς στα μέτρα της. Η ενέργεια του "τριφυλλιού" δεν είχε διάρκεια, αλλά όλα πρέπει να τ' αφήσει πίσω.

Ο πόλεμος έχει συνέχεια ωστόσο είναι η αλήθεια πώς οι "πράσινοι" πρέπει να παρουσιάσουν περισσότερα πράγματα, για να έχουν τύχη απέναντι σε μία ομάδα η οποία έμαθε να ζει με τα προβλήματα της και όπως αποδείχτηκε έχει τον τρόπο να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ