EUROLEAGUE

Ρέστα και λάθη

Ρέστα και λάθη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα καλά και τα άσχημα του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι και τους παραπάνω από έναν λόγους για νίκη κόντρα στην Λοκομοτίβ.

Μία μέρα μετά την χαμένη μάχη στο Βελιγράδι, ουσιαστικά δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα στην προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός, ώστε να βρεθεί στο Τορ 16 της Euroleague.

Οι «πράσινοι», έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στον όμιλο κρατούν την τύχη στα χέρια τους για να πάρουν το πλεονέκτημα στα πλέι οφ, ωστόσο αν δεν φανούν προσεκτικοί μπορεί και να την πατήσουν, με δεδομένο πως χάνουν την ισοβαθμία με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη εβδομάδα θα παίξει τα ρέστα του στο ΟΑΚΑ για να πάει με πλεονέκτημα στην επόμενη φάση και όπως γίνεται αντιληπτό όλα θα κριθούν στην αναμέτρηση με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που βρίσκεται μία νίκη πάνω από τους «πράσινους κι έχει μια διαφορά εννέα πόντων από το ματς.

Παρόλα αυτά η ομάδα του «τριφυλλιού» έχει ηττηθεί τρεις φορές από την Λοκομοτίβ φέτος και αυτό από μόνο του δίνει ένα κίνητρο στους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία για να κάνουν πράξη τον στόχο τους. Η υπόθεση πλεονέκτημα λοιπόν, είναι ανοικτή για τους «πράσινους» οι οποίοι στο πιο δύσκολο ματς που έδωσαν μετά τις προσθήκες του Φεβρουαρίου, ηττήθηκαν, βλέποντας μόνο τον Έλιοτ Ουίλιαμς να ξεχωρίζει.

Η απογείωση και η πτώση

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι «πράσινοι» έβγαλαν ενέργεια παίζοντας εξαιρετική άμυνα και είχαν απαντήσεις στο… ξύλο, μπροστά μέσα σε μια κολασμένη ατμόσφαιρα, παρότι οι γηπεδούχοι πήγαιναν με ευκολία στις βολές. Από τη δεύτερη περίοδο η ομάδα του «τριφυλλιού» άρχισε να βγάζει προβλήματα του παρελθόντος και με 1/11 τρίπ. δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει με αποκορύφωμα βέβαια, το τρίτο δεκάλεπτο.

Εκεί, ο Παναθηναϊκός ήταν αγνώριστος, υποτονικός χωρίς κίνηση και μονοδιάστατος αναζητώντας λύσεις πότε με πικ εν ρολ και πότε περνώντας τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι είχαν βρει δαιμονιώδη ρυθμό με τους «πράσινους» να παρακολουθούν χωρίς καμία αντίδραση ούτε από τον πάγκο για να σταματήσει εγκαίρως η κατηφόρα. Πέρα από την αστοχία, δεν είχε ούτε δημιουργία σε ένα κακό βράδυ για Διαμαντίδη, Καλάθη και συνέχισε την κακή αντιμετώπιση στα πικ εν ρολ του Κίνσεϊ, με συνέπεια να κάνει επιμέρους σκορ 25-11 ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκοντας ξανά ψυχολογία με τον κόσμο να μπαίνει στο παιχνίδι.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός δεν το άφησε, πήγε να το γυρίσει συνέχισε να έχει λίγες λύσεις και να μην είναι αποφασιστικός κυρίως επιθετικά μέχρι την αφύπνιση του Έλιοτ Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός που ήταν εκτός κλίματος στο πρώτο κομμάτι, πήρε τα πάνω του και πηγαίνοντας σε πολλές επιθέσεις ένας εναντίον ενός, κράτησε τους «πράσινους» όρθιους ως το τέλος μέχρι να κάνει το πέμπτο του φάουλ αλλά έμοιαζε μόνος πάνω στο παρκέ χωρίς κάποιον συμπαραστάτη επιθετικά. Οι Σέρβοι είχαν πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα και καλύτερη διαχείριση από τον πάγκο. Ακόμα και στην τελευταία άμυνα η ομάδα του «τριφυλλιού» δεν είχε γρήγορη αντίδραση για να κάνει φάουλ κάτι που έκανε αργά ενώ δέχτηκε και καλάθι.

Για πρώτη φορά επίσης, ο Παναθηναϊκός είχε αρνητικό πρόσημο στη σχέση ασίστ/λάθη και επι της ουσίας δεν μπόρεσε να γίνει το αφεντικό σε μια δύσκολη έδρα φτάνοντας στη δεύτερη ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. Δείχνει βελτίωση, έβαλε τους νέους παίκτες στο κλίμα των δύσκολων αναμετρήσεων αλλά είναι στιγμές που έχει κενά και αργές αντιδράσεις. Παρόλα η εικόνα γίνεται καλύτερη αν αναλογιστούμε πως πρέπει παράλληλα να ενσωματωθούν και οι παίκτες που αποκτήθηκαν πρόσφατα.

Όσο για το Χάντερ, έδειξε θετικά στοιχεία κόντρα στους Σέρβους. Είναι εκρηκτικός, βγάζει ενέργεια στο παρκέ και με αυτόν οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα στο παρκέ αμυντικά. Είτε να βγει επιθετικά στο πικ εν ρολ είτε σε αλλαγές, ωστόσο θέλει τον χρόνο του για να μάθει τους αυτοματισμούς. Πλέον το ματς με την Λοκομοτίβ είναι «κλειδί», αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει το πλεονέκτημα και κρατάει την κατάσταση στα χέρια του για να κάνει αυτό που πρέπει, βάζοντας τέλος στα λάθη που έγιναν στο Βελιγράδι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ