OPINIONS

Προσοχή: Απασφάλισε!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Ίαν Βουγιούκα, που έβαλε πλάτη εκεί που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός Superfoods, και τον Μάικ Τζέιμς οποίος πήρε από το χέρι τους "πράσινους".

Αστοχία, παιδικά λάθη που ήταν περισσότερα από τις ασίστ κι ένα βράδυ χωρίς πολλές λύσεις για τον Παναθηναϊκό. Κι όμως οι "πράσινοι" πήραν αυτό που ήθελαν και συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους, με δύο νίκες εκτός έδρας μάλιστα.

Με τον Τζέιμς Γκιστ να μην είναι σε καλή κατάσταση μετά από καιρό, η ομάδα του "τριφυλλιού" αναζητούσε τους παίκτες που θα τραβήξουν το… κουπί σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε πάση θυσία τη νίκη, ώστε να ελπίζει για παρουσία στα playoffs.

Ο Μάικ Τζέιμς φρόντισε να τους "κόψει" τα όνειρα με μία εκπληκτική εμφάνιση . Ο Αμερικανός… απασφάλισε για τα καλά και κράτησε τον Παναθηναϊκό από την αρχή μέχρι το τέλος. Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς είχε έναν σημαντικό συμπαραστάτη. Τον Ίαν Βουγιούκα!

Ο διεθνής σέντερ μπορεί να μην έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, όταν όμως χρειάστηκε έδειξε ετοιμοπόλεμος. Πέρα από τις σκέψεις για πλεονέκτημα πάντως, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει πράγματα να διορθώσει, ωστόσο το σημαντικό είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει μπει ξανά σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων, έχει ψυχολογία και συνεχίζει.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ

Μετά την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε μία καλή εμφάνιση και απέναντι στη Μακάμπι. Και η αλήθεια είναι πώς στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έδειξαν συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο τους, προκειμένου να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να παίξουν στον δικό τους ρυθμό. Η γρήγορη αλλαγή του Γκιστ με τον Βουγιούκα, ισορρόπησε την κατάσταση και οι "πράσινοι" κατάφεραν να βάλουν "φρένο τη Μακάμπι.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι σταθερές που είχε η ομάδα του "τριφυλλιού" δεν υπήρχαν όπως επίσης και η συγκέντρωση, ωστόσο κάποιες λύσεις του Μάικ Τζέιμς βοήθησαν τους "πράσινους" να μειώσουν στο τέλος της δεύτερης περιόδου.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΪΜΣ

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να γίνει πιο σκληρός, ώστε ν’ ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και βρήκε την πεντάδα που τον βοήθησε σε αυτό. Ο Τζέιμς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και βγήκε μπροστά για να επιστρέψει η ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης αλλά σε αυτό το διάστημα αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Ίαν Βουγιούκα που έδωσε πολλές μάχες , σε μία βραδιά που ο Γκιστ δεν ήταν στα καλύτερά του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έγινε το αφεντικό στο παρκέ και κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα χωρίς όμως να παίρνει το κάτι παραπάνω, προκειμένου να έχει το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου. Παρόλα αυτά όμως, είχε καλύψει το χαμένο έδαφος και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να παλέψει (με Τζέιμς, Παππά, Ρίβερς, Σίνγκλετον και Γκιστ). Σε αυτό το κομμάτι του έλειπε ένα σημείο αναφοράς στη ρακέτα και σε συνδυασμό με την κακή απόδοση του Γκιστ, ο Πασκουάλ έριξε στο παρκέ ξανά τον Βουγιούκα, ώστε να περάσει η μπάλα κοντά στο καλάθι όπως κι έγινε.

Το ζητούμενο όμως, ήταν να μπουν και τα μακρινά σουτ, τη στιγμή που ο Κει Σι Ρίβερς δεν έβρισκε στόχο παρά την επιμονή του Πασκουάλ να του δώσει χρόνο. Στο κρίσιμο σημείο όμως, ο Καταλανός τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει τρεις γκαρντ (Καλάθης, Τζέιμς, Παππά), οι "πράσινοι" πήραν το προβάδισμα δύο λεπτά πριν από το τέλος και ήθελαν το κάτι παραπάνω για να πετύχουν το στόχο τους.

Παρότι τα λάθη δεν έλειψαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Τζέιμς είχε άλλη άποψη κι έβαλε έναν όμορφο επίλογο ενόψει της συνέχειας. Πλέον η ομάδα του "τριφυλλιού", το μόνο πού μπορεί να σκέφτεται είναι να είναι έτοιμοι όταν θα κρίνεται το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ