EUROLEAGUE

Πάρ' το, μην… αυτοκτονείς

Πάρ' το, μην… αυτοκτονείς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού Superfoods στο "Αμπντί Ιπεκτσί", το πρόβλημα με τα ριμπάουντ και τα… 14 λεπτά χωρίς μοντάζ.

Η αλήθεια είναι πως οι ώρες στην Κωνσταντινούπολη πριν από το τζάμπολ στο "Αμπντί Ιπεκτσί" περνούσαν με ιδιαίτερη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε φροντίσει να βάλει στην… πρίζα τους παίκτες του που έφτασαν μια ανάσα από ακόμα ένα σημαντικό "διπλό" μετά από εκείνο στο Μπάμπεργκ.

Το αποτέλεσμα φυσικά είναι αυτό το οποίο μετράει κι επί της ουσίας οι "πράσινοι" έχασαν μια σημαντική ευκαιρία για να δουν διαφορετικά τη συνέχεια της διοργάνωσης παρότι είναι ακόμα νωρίς. Δεν χάνονται και απλά απέδειξαν πως είναι μια ομάδα που δύσκολα θα παραδίνεται.

Το αξιοσημείωτο μετά απ’ όσα έγιναν στην Πόλη, είναι πως είδαμε ένα ματς που όπως πήγαινε έλεγες κάτι θα γίνει και στο τέλος θα το πάρει ο Παναθηναϊκός, ακόμα και μετά το κακό του τρίτο δεκάλεπτο. Έχασε ευκαιρίες να το τελειώσει τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην πρώτη παράταση. Μέχρι το τότε δηλαδή που για 14 λεπτά οι γηπεδούχοι παρέμεναν χωρίς φάουλ σα να ήταν προπόνηση, σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι και σε κάθε φάση γίνονταν πραγματικές μάχες!

Aκόμα και στη φάση του Ρίβερς που ισοφάρισε το ματς στην κανονική διάρκεια φαίνεται να υπάρχει φάουλ αλλά τίποτα. Κι όμως οι "πράσινοι" αντί να φύγουν με ακόμα ένα "διπλό"… αυτοκτόνησαν. Οι κακές επιλογές από έναν σημείο κι έπειτα, στοίχησαν, ωστόσο γι’ ακόμα ένα βράδυ αυτό που πλήγωσε τους "πράσινους" ήταν τα χαμένα ριμπάουντ. Οι Τούρκοι τελείωσαν το ματς με 15 επιθετικά , ωστόσο μέχρι τότε με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να καλύψουν τα πολλά λάθη και φυσικά δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να τρέξει.

Ιδανικό ξεκίνημα, η ίδια… πληγή

Αποφασισμένος να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός και το καλό του διάβασμα είχε το ανάλογο αποτέλεσμα. Οι "πράσινοι" πήγαν το ματς στον δικό τους ρυθμό. Προσπαθούσαν να τρέξουν μετά το ριμπάουντ όταν τους δινόταν η ευκαιρία και με τις αλλαγές στην άμυνα οδηγούσαν σε λάθος τους παίκτες της Αναντολού Εφές που έμοιαζε… μπερδεμένη περιμένοντας τις σκέψεις του Τόμας Ερτέλ.

Παρόλα αυτά η ομάδα του "τριφυλλιού" δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα 11 λάθη της Αναντολού Εφές και ο λόγος ήταν τα 7 χαμένα ριμπάουντ, μια… πληγή που δεν έκλεισε το πρώτο μέρος για τον Παναθηναϊκό. Σε γενικές γραμμές όμως, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν όσα έπρεπε και τα ροτέισον δεν δημιούργησαν πρόβλημα αφού όταν επιχείρησε η Εφές να επιστρέψει, ήταν εκεί ο Νίκος Παππάς για να δώσει τις δικές του επιθετικές, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Το καλό πρώτο μέρος δεν συνεχίστηκε. Η χαλαρότητα του "τριφυλλιού" έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να επιστρέψει στο ματς κι επί της ουσίας να το φέρει στα μέτρα της. Παρόλα αυτά oι παίκτες του Πασκουάλ, δεν έχαναν στιγμή την ψυχραιμία τους, με τον Νικ Καλάθη να φτάνει με άνεση σε ακόμα ένα νταμπλ-νταμπλ, συνέχισαν τη μάχη που δινόταν σε κάθε φάση από το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Στην κανονική διάρκεια είχε την τύχη να το τελειώσει, δεν το έκανε και στην παράταση κατάφερε να δώσει ξανά ψυχολογία στους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στον Μπράιντ Ντάνστον με κακή αντιμετώπιση στα πικ εν ρολ. Το γύρισε ξανά και παλικαρίσια, ωστόσο στη δεύτερη παράταση παρότι δεν είχε καλές επιλογές, εκτέλεσε σωστά αλλά χωρίς αποτέλεσμα κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια ν’ ανοίξει η διαφορά. Με τις όποιες δυνάμεις είχε προσπάθησε να το γυρίσει αλλά όταν γίνεται λάθος σε αιφνιδιασμό και φάση δύο εναντίον ενός δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω. Δεν σου έχουν μείνει και δυνάμεις για να το κάνεις. Όπως και να έχει χάθηκε μεγάλη ευκαιρία αλλά πλέον μεγαλύτερη σημασία έχει η αναμέτρηση με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Τέτοιες αναμετρήσεις δεν δικαιούσαι να τις χάσεις αν θες να είσαι μέσα στις πρώτες θέσεις. Άλλωστε οι επόμενες ημέρες ενδεχομένως να έχουν εξέλιξη στο θέμα της προσθήκης του πόιντ γκαρντ με τον Μάρκο Πόποβιτς να είναι στο προσκήνιο , οπότε οι "πράσινοι" θ’ αποκτήσουν ακόμα μια λύση εκεί που χρειάζονται ενίσχυση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ