EUROLEAGUE

Παντού ένας Γκιστ!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - UNICAJA MALAGA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - UNICAJA MALAGA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου αποθεώνει τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού Superfoods που έχει το βάρος στο 5 και το... κρύο αίμα του ''τριφυλλιού'' όταν έρχονται τα δύσκολα.

Για να το πάρουμε ανάποδα αφού ο Παναθηναϊκός φύλαγε το καλύτερο για το τέλος κόντρα στη Μάλαγα, αξίζει να σταθούμε στην αντίδραση που δείχνουν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ όταν φτάνουν στα δύσκολα. Η συνέπεια του Νίκου Παππά να δίνει τις απαραίτητες λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο και η άνοδος του Νικ Καλάθη, έβαλαν τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων που σε μεγάλο βαθμό είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Ο παίκτης όμως που πήρε από την αρχή πάνω του όλο το βάρος ήταν ο Τζέιμς Γκιστ καθώς μπήκε έτοιμος για μάχη.

Ήταν παντού σε άμυνα κι επίθεση φτάνοντας στο νταμπλ-νταμπλ παίρνοντας το μεγαλύτερο βάρος στη θέση "5" αφού αγωνίστηκε 35 λεπτά και για έκτο συνεχόμενο ματς είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Όπως και να το κάνουμε πάντα απέναντι στη Μάλαγα δεν μπορούμε να μη σκεφτόμαστε τον Δεκέμβριο του 2012, όταν η ομάδα της Ανδαλουσίας συναίνεσε στην ανταλλαγή του Άντι Πανκο με τον Γκιστ, ώστε ο Αμερικανός να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί κάποιος Ισπανός θα το έχει μετανιώσει για την επιλογή του Ρέπεσα...

Είναι ο μήνας του φυσικά αλλά αυτό που μετράει είναι πως ανήκει στην ομάδα του "τριφυλλιού" και είναι ο πιο σταθερός αυτή την περίοδο έχοντας αφήσει για τα καλά πίσω τις δυσκολίες που πέρασε. Από κει και πέρα, με επτά νίκες όλα πάνε στον σωστό δρόμο από άποψη αποτελεσμάτων για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του καθώς είναι πολύ σημαντικό να έρχονται νίκες ακόμα και όταν οι "πράσινοι" δεν παίζουν καλά. Σαφώς και το πρόγραμμα βοηθάει να βάλει και άλλα πράγματα και να σταθεροποιηθεί, ξεκινώντας πρώτα από την αναμέτρηση που έρχεται με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ

Οι τάσεις του "τριφυλλιού" να πέσει στην... παγίδα της Μάλαγα φάνηκαν από νωρίς, παρά το γεγονός πως η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική στην πρώτη περίοδο. Το ζητούμενο για τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν να είναι εύστοχοι και να βρουν λύσεις απέναντι στην πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων. Με αλλαγές στα σκριν και καλό αμυντικόtransitionοι παίκτες του Πλάθα έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους που απαντούσαν μόνο με τον Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελούσε σημείο αναφοράς στην επίθεση, είτε παίζοντας με πλάτη, είτε με πρόσωπο και φυσικά ολοκληρώνοντας αποτελεσματικά τις πικ εν' ρολ συνεργασίες με τον Νικ Καλάθη. Με τον Κρις Σίνγκλετον εκτός κλίματος οι γηπεδούχοι αναζητούσαν τον παίκτη που θα στεκόταν στο πλευρό του Γκιστ αλλά πέρα από ένα μικρό ξέσπασμα του Κέι Σι Ρίβερς αναγκάστηκε να κυνηγάει στο σκορ.

Το γεγονός ότι ο Πασκουάλ στο πρώτο μέρος είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του τα λέει όλα καθώς αναζητούσε το κατάλληλο σχήμα, ώστε να επιβάλλει τον ρυθμό του, απέναντι στη Μάλαγα η οποία ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι μία ομάδα που παίζει με ενέργεια σε όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Παντού ένας Γκιστ!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ - ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ "ΨΥΧΡΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ"

Όπως συνηθίζει στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε για τα καλά την ένταση στην άμυνα και από κει κατάφερε να τρέξει, με τον Νικ Καλάθη να δίνει λύσεις, κάτι που είχαν ανάγκη οι γηπεδούχοι. Σε αντίθεση με τον ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Πασκουάλ προτίμησε να ρίξει στη μάχη από νωρίς τον Θανάση Αντετοκούνμπο (αντί του Ντένμον) αναζητώντας και τη δική του ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Η καλή εικόνα που παρουσίασε σε επτά λεπτά της τρίτης περιόδου πήγε... περίπατο αφού επέτρεψε στη Μάλαγα να επανέλθει και να μείνει κοντά στο σκορ.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει την επαναφορά λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου ήταν ένα "καμπανάκι" για τους παίκτες του Πασκουάλ, καθώς είχαν είχαν χάσει για τα καλά τη συγκέντρωση τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βρήκε την ψυχραιμία του και δεν έπεσε στην "παγίδα" του Σουάρεθ που προσπαθούσε να εκνευρίσει τους παίκτες του "τριφυλλιού".

Αυτό που έλειπε ήταν η συνέπεια στην επίθεση και όταν χρειάστηκε να ξεκολλήσει, εκεί ήταν ο Νίκος Παππάς με δέκα πόντους στο τελευταία δεκάλεπτο, ο Κέι Σί Ρίβερς και ο Νικ Καλάθης να βάζει την “σφραγίδα” του, με ακόμα ένα νταμπλ-νταμπλ!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ