EUROLEAGUE

Παίζει τα ρέστα του στη Βιτόρια

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ευκαιρία που έχει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός Superfoods στη Βιτόρια, διαγράφοντας τις εκτός έδρας αναμετρήσεις που προηγήθηκαν.

Στη χώρα των Βάσκων, λοιπόν. Εκεί ο οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να περάσουν την επόμενη μεγάλη δοκιμασία κι επί της ουσίας θα φανεί αν μπορούν να πάρουν το κάτι παραπάνω τη δεδομένη στιγμή. Από την ίδια αφετηρία όπως κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια διαδικασία, ώστε να είναι έτοιμος όταν χρειαστεί για το μεγάλο βήμα, εκείνο το οποίο οδηγεί στοFinal4, με σαφώς διαφορετικές συνθήκες φέτος και περισσότερες λύσεις για να το πετύχει. Για να μη φτάνουμε όμως, τόσο μακριά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά αφού ο δρόμος για την Πόλη για την ώρα είναι μακρύς και δύσκολος.

Μετά από… καραμπόλα και συγκεκριμένα την ήττα της Φενέρ από την αδιάφορη Μακάμπι , η ομάδα του "τριφυλλιού" μπήκε ξανά στο κόλπο για την είσοδο στην τετράδα που δίνει το πλεονέκτημα σταplayoffs. Αρκεί βέβαια, να εκμεταλλευτεί το δύσκολο πρόγραμμα το οποίο έχουν οι Τούρκοι και να κλείσει με νίκες την κανονική περίοδο της EuroLeague, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο, ωστόσο οφείλει να διεκδικήσει με αξιώσεις τις πιθανότητες που του αναλογούν.

Ας μη γελιόμαστε όμως, πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για λόγια καθώς για να διεκδικήσει με αξιώσεις το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να νικήσει μακριά από το ΟΑΚΑ, ξεχνώντας τι έχει προηγηθεί στη διάρκεια της σεζόν. Και συγκεκριμένα τις κακές εμφανίσεις που στοίχησαν στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς. Μέσα σε λίγες ώρες από την αναμέτρηση με την Αρμάνι, οι "πράσινοι" θα ταξιδέψουν για τη Βιτόρια, όπου σε έναν πρόωρο τελικό θ’ αντιμετωπίσουν τη Μπασκόνια η οποία έχει κι εκείνη πολλές πιθανότητες για το πλεονέκτημα, οπότε η αποστολή δυσκολεύει περισσότερο.

Άλλωστε, τίποτα δεν δίνεται απλόχερα σε αυτή τη διοργάνωση, κάτι το οποίο σημαίνει πως σε 40 λεπτά στην "FernandoBuesaArena" ο Παναθηναϊκός θα παίξει τα… ρέστα του, προκειμένου να δούμε στην πράξη αν είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Χωρίς μεγάλες εκτός έδρας νίκες δεν γίνεται να βάζει ψηλά τον πήχη μόνο στη θεωρία, κάτι το οποίο γνωρίζει ο Τσάβι Πασκουάλ και τώρα είναι η καλύτερη στιγμή, ώστε να δείξουν οι "πράσινοι" πως βρίσκονται σε τροχιά για μεγάλα πράγματα στη συνέχεια.

Από την… αγγαρεία στη μάχη

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROKINISSI SPORTS

Δεδομένων των συνθηκών, η αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο ήταν στιγμές που θύμιζε αναμέτρηση πρωταθλήματος και ήταν αναμενόμενο να χαθεί η συγκέντρωση για τους "πράσινους" καθώς έμοιαζε περισσότερο με… αγγαρεία. Λάθος θα μπορούσε να πει κάνεις αφού από τη στιγμή που δόθηκε η ευκαιρία ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε ν’ αφήσει το πόδι από το γκάζι και να τελειώσει το ματς με μεγαλύτερη διαφορά.

Πλέον έχει μικρή σημασία τι έγινε και το σημαντικό είναι πως είδε τον Νικ Καλάθη ν’ ανεβαίνει επιθετικά, παρά τα έξι λάθη, με δεδομένο πως θα χρειαστεί στο κρίσιμο μονοπάτι που μπαίνουν οι "πράσινοι", αλλά και την άμυνα του να είναι σε καλό επίπεδο γι’ ακόμα ένα βράδυ. Το μυαλό ήδη στριφογυρίζει στη Βιτόρια εκεί όπου ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Μάικ Τζέιμς έζησαν πολύ όμορφες στιγμές πέρσι και θα συναντήσουν πολλούς φίλους. Σ’ ένα γήπεδο που δεν θέλει πολύ να… κατηφορίσει ο Παναθηναϊκός καλείται να παλέψει, ώστε να δείξει πως θέλει και αξίζει να είναι μέσα στους κορυφαίους της σεζόν.Απέναντι σε μία ομάδα που πετυχαίνει 81,5 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 73,7, έχοντας αρκετούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ