EUROLEAGUE

Όχι άλλο μαρτύριο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την 10η εκτός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods στη EuroLeague, το πάθημα που δεν γίνεται μάθημα και για όσους δεν εμφανίστηκαν στο Κάουνας.

Σα να μην πέρασε μια μέρα λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το Κάουνας χωρίς να έχει πετύχει τον στόχο του , όπως άλλωστε έχει συμβεί στις περισσότερες εκτός έδρας αναμετρήσεις της φετινής EuroLeague.

Toπρόβλημα τη δεδομένη στιγμή είναι πως το πάθημα δεν γίνεται μάθημα για την ομάδα του "τριφυλλιού" που παραδόθηκε στην μαχητικότητα, τη διάθεση και το κίνητρο των παικτών της Ζαλγκίρις. Όλα αυτά παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στο πρώτο μέρος έκαναν το τέλειο αμυντικά παιχνίδι. Αρκεί να παρατηρήσουμε πως είχαν δεχτεί μόλις 11 πόντους σε 18 λεπτά και με τον Νίκο Παππά οδηγό κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι, παρότι επί της ουσίας οι "πράσινοι" δεν βρήκαν ποτέ επιθετικό ρυθμό. Με αλλαγές στην άμυνα, υποχρέωσαν τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε βιαστικές και κακές επιλογές.

Το… καμπανάκι χτύπησε στο τρίτο δεκάλεπτο και στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν σε ρόλο κομπάρσου πάνω στο παρκέ. Πλήρης κατάρρευση και βέβαια όχι μόνο στην άμυνα όπου δέχθηκε 30 πόντους (Και ενώ είχε δεχτεί 34 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου). Χωρίς πειθαρχία στο παιχνίδι κι επιθέσεις χωρίς κυκλοφορία της μπάλας. Ο Μάικ Τζέιμς εκτός κλίματος στον χρόνο που έμεινε μέσα, ο Νικ Καλάθης δεν βοηθούσε και ο Παναθηναϊκός πήγε να παλέψει χωρίς καθαρό πόιντ γκαρντ.

Χωρίς δύο από τους βασικούς του παίκτες αφού το μυαλό τους δεν ήταν εκεί και μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο επιστράτευσε στο "1" τον Παππά, αναζητώντας μία άλλη λύση για να "ξυπνήσει" η ομάδα. Εκεί που το κλίμα άρχισε να στραβώνει για τα καλά ήρθαν και τα συνεχόμενα λάθη από τον Κρις Σίνγκλετον στο κρίσιμο σημείο της τελευταίας περιόδου, πετώντας στα… σκουπίδια τις επιθετικές λύσεις που είχε δώσει μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα. Αποκορύφωμα για την κατηφόρα της ομάδας του "τριφυλλιού" σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης, η επίθεση των 2,5’’ όπου ο Πασκουάλ τη σχεδιάζει γι’ αρκετά λεπτά και τελικά η μπάλα έμεινε στα χέρια του Αμερικανού σέντερ χωρίς να εκτελέσει.

Τώρα σφίγγουν τα λουριά

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση αφού δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκό δείχνει να έχει τον έλεγχο και στο τέλος φεύγει με άδεια χέρια. Σε σημείο μάλιστα, που οι "πράσινοι" δεν πίστευαν ότι έχει εξελιχθεί ακόμα μία αναμέτρηση με τον ίδιο τρόπο. Μετά από ακόμα έναν στραβοπάτημα, τα περιθώρια για λάθος στις αναμετρήσεις που απομένουν είναι στενά και με δεδομένο πως οι "πράσινοι" έχουν δύσκολο πρόγραμμα, σημαίνει πως δεν είναι οι μόνοι που καθορίζουν την τύχη τους στην κατάταξη. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει να κερδίζει εκτός έδρας αλλά πρώτα να βελτιώσει το παιχνίδι του επιθετικά.

Τα σκαμπανεβάσματα δύσκολα θ’ αποφευχθούν καθώς οι μέρες προπόνησης είναι λίγες με τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά πλέον πρέπει να κατανοήσουν και οι παίκτες τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ θ’ αλλάξει πολλά, πέρα από την ψυχολογία στην ομάδα. Ο Αμερικανός μπορεί να προσφέρει το παραπάνω στην άμυνα και θα προσθέσει το πικ εν ρολ παιχνίδι στους "πράσινους", ώστε να συνεργαστεί σε αυτό το κομμάτι με τον Νικ Καλάθη. Στις αναμετρήσεις που έρχονται θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα φανεί σε τι κατάσταση βρίσκεται καθώς θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, οπότε πρέπει να βοηθηθεί και από τους υπόλοιπους για να έχει την εικόνα που είχαμε συνηθίσει πριν τραυματιστεί. Τα δύσκολα είναι μπροστά για τον Τσάβι Πασκουάλ, σε μία περίοδο όπου τα πειράματα τελειώνουν και τώρα ήρθε ώρα για τους παίκτες ν’ αποδείξουν αν μπορούν να πετύχουν τη φετινή σεζόν, βάζοντας την ομάδα πάνω απ’ όλους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ