EUROLEAGUE

Ομάδα με αρχές και ρόλους

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τα αισιόδοξα μηνύματα που έστειλε ο Παναθηναϊκός Superfoods από την επιβλητική εμφάνιση στο Μιλάνο και τον "τελικό" με τη Μπασκόνια.

Το 2016 πλησιάζει στο τέλος του και οι "πράσινοι" δείχνουν σε κάθε ματς πως πλέον η πορεία τους είναι ανοδική. Το ζητούμενο για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν να βρει σταθερότητα και επιτέλους να καταφέρει να πάρει κάτι απ’ όλους τους παίκτες.

Για την ακρίβεια ο καθένας να ξέρει τι πρέπει να κάνει στο παρκέ και όλοι να είναι ευχαριστημένοι βάζοντας πάνω απ’ όλα την ομάδα. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει η σεζόν είναι μεγάλη, όλοι είναι απαραίτητοι και η ομάδα του «τριφυλλιού», έχει την πολυτέλεια να διαθέτει αρκετούς παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές.

Το σημαντικό στο Μιλάνο λοιπόν, είναι πως ο Παναθηναϊκός πήρε κάτι απ’ όλους και όλα τα παραπάνω, μας τα έκανε ξεκάθαρα η εικόνα της δεύτερης περιόδου όπου οι "πράσινοι" με Τζέιμς, Μπουρούση, Παππά, Ρίβερς και Φώτση έβαλαν τις βάσεις για να γίνει εύκολο το έργο, μετά το επιμέρους 24-8. Πολλοί θα πείτε πως δεν είναι κριτήριο όσα έγιναν κόντρα στην Αρμάνι αφού πρόκειται για… θίασο, ωστόσο σε αυτές τις αναμετρήσεις είναι που ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείχνει σε όλη την διάρκεια την κυριαρχία του και την διαφορά επιπέδου. Να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης. Μην ξεχνάμε πως μέχρι πρότινος οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν ακόμα και στα εύκολα παιχνίδια, μακριά από το ΟΑΚΑ, όμως στην εποχή του Τσάβι Πασκουάλ αυτό δείχνει ν’ αλλάζει. Τα βήματα προόδου φαίνονται, πάνω απ’ όλα όμως, γίνεται ομάδα κάτι το οποίο το αποδεικνύουν πλέον οι αντιδράσεις των παικτών.

Ο Τζέιμς που ήθελε και ο "τελικός"

Η παρουσία του Νικ Καλάθη ήταν γι’ ακόμα ένα ματς εξαιρετική και μάλιστα σε κάτι λιγότερα από 23 λεπτά, φρόντισε να κάνει απλά πράγματα προσφέροντας τόσο επιθετικά όσο και την δημιουργία. Το σημαντικό όμως, ήταν πως η ομάδα του "τριφυλλιού" είδε για πρώτη φορά τον Μάικ Τζέιμς να παίζει όπως ακριβώς σχεδίαζαν οι "πράσινοι" το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αφήσει την περίοδο που ψαχνόταν μετά τον τραυματισμό του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Σίγουρα, είναι στιγμές που ακόμα το παρακάνει αλλά σε ματς με μεγάλη διαφορά όπως με την Αρμάνι, δεν κοστίζουν ενώ είναι ξεκάθαρο πως στην καλή του βραδιά ανεβάζει ταχύτητα όλο το σύνολο με την ενέργεια του. Όπως γίνεται αντιληπτό η εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός θα κάνει πιο εύκολη και την προσαρμογή του Αλεσάντρο Τζεντίλε στην ομάδα. Θα καταλάβει και ο Ιταλός σε τι σύνολο μπαίνει, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος για την προσαρμογή του.

Για την ενσωμάτωση του Τζεντίλε πάντως, θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα μετά το ντεμπούτο του στη Stoiximan.gr Basket League. Αυτό το οποίο προέχει για την ώρα είναι μόνο η αναμέτρηση με την Μπασκόνια την Παρασκευή (23/12). Απ’ όποια πλευρά και να το δεις μοιάζει με τελικό για διάφορους λόγους. Είναι σημαντικό για τους «πράσινους» να βγάλουν τον μήνα αήττητοι καθώς στη συνέχεια θα μπορούν να κοιτάξουν με διαφορετική ματιά τις θέσεις οι οποίες δίνουν το πλεονέκτημα.

Οπότε το πρώτο βήμα, πρέπει να γίνει απέναντι στους Βάσκους που μέχρι τώρα τα πηγαίνουν περίφημα και βρίσκονται στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μία νίκη πάνω από την ομάδα του «τριφυλλιού». Επίσης, άλλο στραβοπάτημα εντός έδρας δεν χωράει. Όπως δεν χωράει και πισωγύρισμα αυτή την περίοδο, τη στιγμή που οι «πράσινοι» δείχνουν ότι γίνονται ομάδα με αρχές και ρόλους, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι αισιόδοξα για όσα θα δούμε το 2017 αλλά όλα αυτά θα μπορούν να ειπωθούν με μεγαλύτερη ευκολία, όταν θα ξεκινήσουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις, δηλαδή, τον Ιανουάριο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ