EUROLEAGUE

Oι σκέψεις γίνονται 3D!

Oι σκέψεις γίνονται 3D!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αντίστροφη μέτρηση πριν αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 13 και τον Παναθηναϊκό Superfoods που τώρα μπαίνει στα βαθιά και… κολυμπάει σωστά.

Οι εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει η ΚΑΕ ΠαναθηναϊκόςSuperfoods, ώστε ν’ αποχαιρετήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος άφησε την ενεργό δράση, είναι αλήθεια πως τις τελευταίες ημέρες, τραβούν το ενδιαφέρον και δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Ήταν γνωστό πως ο 3Dδεν θα συνεχίσει στον ρόλο που τον είχαμε συνηθίσει αλλά όσο περνούν οι ώρες για να πει οριστικά το τελευταίο αντίο στην πορτοκαλί μπάλα και τα παρκέ, φορτώνουν το μυαλό με σκέψεις από το παρελθόν και πολλές όμορφες στιγμές απ’ όσα έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ.

Η αντίστροφη μέτρηση για ν’ ανέβει η φανέλα με το νούμερο 13 στην οροφή του ΟΑΚΑ, έχει ξεκινήσει και απομένουν λίγες ώρες, προκειμένου η συναισθηματική φόρτιση να φτάσει στα ύψη. Ήδη πήραμε μια γεύση στην πρώτη ημέρα του τουρνουά «DiamondsAreForever» αλλά το βράδυ του Σαββάτου (17/9), οι στιγμές δεν θα συγκρίνονται με καμία άλλη.

«Παρών» σε όλο αυτό φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος με την ξεχωριστή του σεμνότητα απολαμβάνει όσα γίνονται προς τιμήν του και δεν σταματάει να ευχαριστεί τον κόσμο του «τριφυλλιού» για την αγάπη που του έχει δείξει εμπράκτως όλα αυτά τα χρόνια. Όπως καταλαβαίνεται όσα θα συμβούν στην δεύτερη ημέρα του τουρνουά δεν χάνονται και το κλειστό του ΟΑΚΑ θα μοιάζει μικρό.

Σίνγκλετον, Νίκολς και... γκάζια

Oι σκέψεις γίνονται 3D!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέσα απ’ όλες αυτές τις ειδικές καταστάσεις που δημιουργούνται αφού όλοι περιμένουν πως και πώς να τιμήσουν τον Διαμαντίδη για όσα πρόσφερε, οι «πράσινοι» προσπαθούν να συγκεντρωθούν και στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το δυνατό τουρνουά, όπως έγινε στο πρώτο παιχνίδι.

Επί της ουσίας η ομάδα του «τριφυλλιού» τώρα αρχίζει να παίζει καθώς στο «DiamondsAreForever» είναι όλοι οι παίκτες παρόντες. Στα πρώτα φιλικά δεν μπορούσαν να γίνουν πολλές δοκιμές από τη στιγμή που οι ομάδες ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας. Παράλληλα, μετά την είσοδο του Κρις Σίνγκλετον και την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στη δράση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε στις αρχές της εβδομάδας να κάνει την πρώτη του κανονική προπόνηση με όλους τους παίκτες παρόντες και σιγά σιγά μπαίνουν οι βάσεις.

Όπως έγινε με την Μακάμπι, έτσι και στο δεύτερο ματς με την ΤΣΣΚΑ, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του θέλουν να δουν την δική τους ομάδα και να ενσωματώσουν το συντομότερο τόσο τον Σίνγκλετον όσο και τον Νίκολς, γι’ άλλωστε έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Οι «πράσινοι» τ’ αντιμετωπίζουν καθαρά προπονητικά, θέλουν να… διαβάσουν περισσότερο το παιχνίδι στη διάρκεια του και να δοκιμάσουν κάποια πράγματα. Άλλωστε η ένταση θ’ ανέβει κατακόρυφα στο διήμερο 24 και25 Σεπτεμβρίουστη Μόσχα και τοGomelskyCup, εκεί όπου θα δοθούν τα τελευταία τεστ πριν από την έναρξη των επίσημων διοργανώσεων.

Πάντως, όπως αποδείχτηκε κόντρα στην Μακάμπι, θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν με το… γκάζι πατημένο, παρότι για την ώρα δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια αλλά μόνο δουλειά.

Oι σκέψεις γίνονται 3D!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως θα δούμε αρκετές φορές το δίδυμο Τζέιμς Γκιστ και Κρις Σίνγκλετον, όπως ξεκίνησε το φιλικό με την Μακάμπι η ομάδα του «τριφυλλιού». Πιεστική άμυνα με αλλαγές και εκτέλεση στοtransition, όπως σχεδιάζει ο Πεδουλάκης, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της ομάδας του.

Από κει και πέρα, με την είσοδο του Γιάννη Μπουρούση, γίνεται ξεκάθαρο πως αλλάζει η επιθετική φιλοσοφία καθώς ο διεθνής σέντερ γίνεται σημείο αναφοράς ενώ ο Νίκος Παππάς δεν περιορίζεται μόνο στον ρόλο του εκτελεστή αφού σε πολλές περιπτώσεις είναι εκείνος που γίνεται πόιντ γκαρντ.

Όταν βρίσκουν ρυθμό στην άμυνα, οι παίκτες του Πεδουλάκη γίνονται ασταμάτητοι και στην επίθεση αφού ανεβάζουν την ένταση κατακόρυφα κι υπάρχουν σημεία μέσα στο ματς που είναι καταιγιστικοί επιθετικά. Το σημείο που θέλει βελτίωση κι εκεί θα δουλέψουν τις επόμενες ημέρες οι «πράσινοι» είναι στο πέντε εναντίον πέντε, ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και φυσικά την ομαδική άμυνα η οποία θα είναι το δυνατό όπλο.

Παρά το γεγονός πως ακόμα ειναι νωρίς η ομάδα βγάζει ωραίες συνεργασίες και προχωράει για περισσότερα πράγματα ενόψει των επισήμων υποχρεώσεων...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ