EUROLEAGUE

Oι "κολώνες", το μάθημα και το φάντασμα

Oι "κολώνες", το μάθημα και το φάντασμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece αναλύει την εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Θετικά, αρνητικά, ο ρυθμός που λείπει και το... φάντασμα.

Στις νοκ άουτ αναμετρήσεις που γίνονται τόσο νωρίς στη σεζόν, συνηθίζουμε να λέμε πως αυτό το οποίο μετράει είναι η νίκη-πρόκριση, κάτι το οποίο έγινε από τους “πράσινους” κόντρα στον ΠΑΟΚ και με τον σωστό τρόπο, όπως ολοκληρώθηκε το παιχνίδι. Βέβαια, η διαφορά στη φετινή περίπτωση είναι πως η ομάδα του “τριφυλλιού”... χτίζει και θέλει βήματα προόδου σύντομα μέχρι να ξεκινήσει η απαιτητικήEuroLeague.Όπως και να έχει τόσο ο αγώνας με τον “δικέφαλο”, όσο κι εκείνος με τον Προμηθέα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αποτελούν μέρος της προετοιμασίας για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, ώστε να διορθώσουν όσο περισσότερες λεπτομέρειες γίνεται.

Ας δούμε όμως όσα συνέβησαν στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και που στοχεύουν οι “πράσινοι” για να είναι πανέτοιμοι όταν θα έρθουν τα δύσκολα. Το σίγουρο είναι πως αναζητούν αγωνιστικό ρυθμό καθώς πήγαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μετά από δέκα μέρες προπονήσεων όπου φυσικά είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ήταν καλά διαβασμένη, ρίσκαρε τα σουτ του “τριφυλλιού” κι εκεί οι παίκτες του Πεδουλάκη έκαναν το λάθος. Προσέγγισαν λανθασμένα το παιχνίδι και παρασύρθηκαν στον ρυθμό των φιλοξενούμενων πηγαίνοντας να... καθαρίσουν το ματς μέσα από τα σουτ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νικ Καλάθης ο οποίος στο δεύτερο μέρος έκανε αυτό που έπρεπε για να δώσει ώθηση στην ομάδα.

Στην επανάληψη όλα άλλαξαν μέσα από την άμυνα, ένα στοιχείο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους “πράσινους” που θέλουν να επιβάλλουν έναν γρήγορο ρυθμό και να δείξουν το επιθετικό τους ταλέντο. Ο Τζέιμς Γκιστ ανέβασε την απόδοση του κι έβαλε το δικό του λιθαράκι στην αμυντική λειτουργία του “τριφυλλιού”, δίνοντας ενέργεια. Όπως υπογράμμισε ο Πεδουλάκης η άμυνα θα είναι σημαντική, τη στιγμή που στην επίθεση και στο πέντε εναντίον πέντε οι “πράσινοι” βρίσκονται πίσω και δουλεύουν σε αυτό το κομμάτι.

Στ' αρνητικά για το πρώτο επίσημο παιχνίδι ήταν η απόδοση του Κρις Σίνγκλετον ο οποίος έμοιαζε με... φάντασμα και μακριά απ' όσα περιμένει το τεχνικό επιτελείο, ωστόσο είναι έμπειρος και γνωρίζει πως από την άλλη εβδομάδα δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση.

Οι... κολώνες Μπουρούσης, Παππάς και ένα χαμόγελο

Oι "κολώνες", το μάθημα και το φάντασμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως σας είχαμε γράψει από την περίοδο της προετοιμασίας, η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση θα είναι καταλυτική για την ομάδα του “τριφυλλιού” αφού αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στις οργανωμένες επιθέσεις και αλλάζει την φιλοσοφία της ομάδας. Κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν και έχει σύμμαχο τον Νίκο Παππά που είναι ιδιαίτερα ορεξάτος. Ο 26χρονος γκαρντ δείχνει την ωριμότητα του και ανταποκρίνεται πλήρως στον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Πεδουλάκης, κάνοντας εξαιρετική δουλειά, όχι μόνο επιθετικά που είναι το μεγάλο του “όπλο”.

Το ζήτημα των ρόλων φυσικά, είναι κάτι που δουλεύουν αρκετά στους “πράσινους”, προκειμένου όταν θα ξεκινήσουν τα συνεχόμενα και δυνατά παιχνίδια οι παίκτες να τους έχουν αφομοιώσει απόλυτα. Τα χαμόγελα πάντως, ήταν και για τον Κέι Σι Ρίβερς σε μια περίοδο όπου δεν έλειπε η κουβέντα για τα “κοψίματα” των ξένων από το ρόστερ των εγχώριων διοργανώσεων και με την εμφάνιση του έδειξε πως θα δώσει πολλά πράγματα στην ομάδα.

Ευκαιρίες και κλειστόrotation

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα πάρει χρόνο συμμετοχής, όπως έγινε από την πρώτη επίσημη αναμέτρηση. Όλοι θα πάρουν ευκαιρίες, όμως έτσι όπως είναι η σεζόν και με τέτοιο ρόστερ που έχει επιλογές, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι ετοιμοπόλεμοι θα μπαίνουν στις μάχες αλλά τίποτα δεν χαρίζεται. Από κει και πέρα, στο ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα θα μοιράζεται περισσότερο ο χρόνος συμμετοχής αλλά όπως φαίνεται τοrotationθα κλείσει στις πιο επικίνδυνες αναμετρήσεις και φυσικά στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ