EUROLEAGUE

Οφείλει να σηκωθεί

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΛΕΙ ΟΦ / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods που βρισκόταν μία ταχύτητα πίσω κόντρα στη Φενέρ, το δίδυμο που δεν λειτούργησε και την ανάγκη γι’ απάντηση.

Σε μία σειρά για ταplayoffsτηςEuroLeagueόλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, οπότε δεν είναι ώρα για να γίνεται… μνημόσυνο αφού η μάχη είναι σε εξέλιξη. Προφανώς και για να φτάσουμε στοbreakτης Φενέρμπαχτσε, έγιναν όλα λάθος και απ’ όλους . Από τις αντιδράσεις του μέσα στο ματς σε όσα επέλεγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την άλλη πλευρά, μέχρι την εικόνα που είχαν οι παίκτες πάνω στο παρκέ σε μεγάλο διάστημα, με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο.

Στο υπόλοιπο διάστημα ο Παναθηναϊκός ήταν μια ταχύτητα πίσω με αποτέλεσμα ο Ζοτς να κερδίσει την μάχη των πάγκων. Όπως γίνεται αντιληπτό, με μία περίοδο καλή δεν μπορείς να επιδιώκεις κάτι παραπάνω σε αυτό το επίπεδο και ειδικά απέναντι σε μία ομάδα όπως η Φενέρ. Οι "πράσινοι" όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να "πνίγονται" στην πίεση, χωρίς ψυχολογία και διάθεση ν’ αντιδράσουν από τη στιγμή που οι Τούρκοι κατάφεραν να καλύψουν πολύ εύκολα το -16.

Το γεγονός πως ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εκτός κλίματος και ακολούθησε ο Τζέιμς Γκιστ, αυτομάτως αποδιοργάνωσε την ομάδα του "τριφυλλιού" . Αμυντικά δεν μπόρεσαν να δώσουν πολλά, με συνέχεια ο Παναθηναϊκός να δέχεται εύκολους πόντους. Με την παρουσία του Γιάννη Μπουρούση στο παρκέ (μαζί με Παππά, Ρίβερς, Τζέιμς και Γκάμπριελ), οι "πράσινοι" βρήκαν τον τρόπο να επιβάλλουν τον ρυθμό αλλά μέχρι το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου καθώς στη συνέχεια έπεσε… μαύρο, με συνέπεια ο Πασκουάλ να μην μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Η παρουσία των Βέσελι και Ούντο στην ίδια πεντάδα έκανε δύσκολη τη ζωή των "πράσινων" που έχασαν πολύ εύκολα την ψυχραιμία τους. Για δύο δεκάλεπτα έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, με συνέπεια να είναι στατικοί στην επίθεση και να πηγαίνουν σε σουτ έπειτα από… μισή ντρίμπλα. Από τη στιγμή που η αστοχία συνεχίστηκε από τα 6.75, ο Παναθηναϊκός δεν φάνηκε να αναζητά κάτι διαφορετικό, ώστε ν’ απειλήσει. Τουλάχιστον αυτό έγινε πράξη πάνω στο παρκέ, αποτέλεσμα να παραδοθεί στις ορέξεις της Φενέρ που βρήκε ρυθμό και ψυχολογία κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τα ποσοστά της έξω από τα 6.75 (13/22).

Πρώτα η ισοφάριση

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ICONPRESS/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ICONPRESS/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ) ICON

Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστό πως είναι μια ομάδα ψυχολογίας η οποία στην καλή βραδιά από τα 6.75, μπορεί να νικήσει τους πάντες με θεαματικό τρόπο. Σε αντίθετη περίπτωση, με δυσκολία βρίσκει λύσεις απέναντι σε ομάδα με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες όπως έγινε στο πρώτο ματς με τη Φενέρ. Με τον Γκιστ εκτός, δεν είχε τη λύση στο πικ εν ρολ κι έτσι γίνεται προβλέψιμος. Τη δεδομένη στιγμή όλοι πρέπει να κοιτάξουν το δεύτερο ματς. Δεν έχει νόημα να σκέφτονται τις αναμετρήσεις στην Κωνσταντινούπολη που εννοείται θα έχουν τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Οι "πράσινοι" έχουν αποδείξει πως όταν παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, αντιδρούν και αυτό πρέπει να γίνει στην δεύτερη αναμέτρηση να ισοφαρίσουν τη σειρά κι έπειτα η συζήτηση θα είναι διαφορετική. Για την ώρα, αυτοί οι αγώνες είναι "πόλεμος" και οι παίκτες του Πασκουάλ πρέπει να παλέψουν από την αρχή μέχρι το τέλος, δείχνοντας στην πράξη πως το θέλουν περισσότερο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο μπορεί ν’ αλλάξει ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια, κυρίως στην επιθετική του λειτουργία, σε σχέση με όσα έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα.

Όπως και να έχει οφείλει να σηκωθεί και να συγκεντρωθεί στο επόμενο ματς, διότι το ρόστερ που έχει δημιουργήσει, δεν είναι για να σημειώνει 16 πόντους σε δύο δεκάλεπτα και σε ματς για το οποίο προετοιμαζόταν πολλές μέρες. Είναι επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τους "πράσινους" και αυτό είναι ένα κίνητρο για τη συνέχεια. Τώρα πρέπει να βρει τη λύση ο Πασκουάλ, πρώτα για να φτιάξει την ψυχολογία ώστε να έρθει η σειρά στα ίσια και επιβάλλεται να γίνει κατανοητό απ’ όλους αφού θα χρειαστεί υπομονή, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να φτάσει στη νίκη κι εν συνεχεία να κοιτάξει τις αναμετρήσεις στην Πόλη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ