EUROLEAGUE

Οδηγίες για τη Βιτόρια

Οδηγίες για τη Βιτόρια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που κοιτάζει στο βάθος το Final 4 και τη μοναδική ευκαιρία που έχει απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα αρκεί να βελτιώσει κάποια πράγματα.

Η ώρα για το τελευταίο εμπόδιο πριν από το Final 4 έφτασε. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα έναν στόχο του και τώρα έχει μπροστά του τις μάχες με την Λαμποράλ Κούτσα , όπου οι "πράσινοι" δεν πρέπει να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία, ώστε να βρεθούν στο Βερολίνο.

Πλέον όλα περιστρέφονται γύρω από τα πλέι οφ της Euroleague , όπου η ομάδα του "τριφυλλιού" θα έχει μειονέκτημα έδρας και θα πρέπει να παραδειγματιστεί για να είναι απόλυτα προετοιμασμένη στη Bιτόρια με σκοπό να κάνει το... break και ν' αποκτήσει το πλεονέκτημα όπου στο ΟΑΚΑ θα είναι το απόλυτο αφεντικό.

Η διαδρομή θα έχει συνέχεια αλλά παράλληλα θέλει και βελτίωση, προκειμένου ο Παναθηναϊκός ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις απέναντι στη Λαμποράλ που με εξαίρεση το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Μπάμπεργκ τα πηγαίνει εξαιρετικά και ιδιαίτερα στο γήπεδο της όπου βρίσκει ρυθμό. Τα κενά διαστήματα στη Βιτόρια απαγορεύονται, όπως και η άμυνα που δέχεται 91 πόντους κάτι το οποίο έγινε απέναντι στην Αναντόλου Εφές. Επίσης, οι "πράσινοι" κόντρα σε μια ομάδα που δεν είχε στόχο πέρα από το γόητρο της, έκαναν 18 λάθη κι έδωσαν 19 επιθετικά ριμπάουντ στους αντιπάλους τους. Το αποτέλεσμα στην Πόλη δεν πόνεσε αλλά ήταν το ιδανικό για να ξυπνήσει τους "πράσινους" ενόψει των αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Ένα βράδυ προπόνησης στην Πόλη

Η αλήθεια είναι πως σε όλη την πορεία στο Top 16, ο Παναθηναϊκός είχε την λιγότερη πίεση στο ματς απέναντι στην Αναντόλου Εφές . Η αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική ήταν σαν μια χαλαρή προπόνηση και αυτό φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο και η ιδιαίτερη ανάλυση έχει μικρή σημασία, εκτός από κάποια επιμέρους κομμάτια. Οι "πράσινοι" μπήκαν με διάθεση να τρέξουν και να τελειώσουν ιδανικά το Top 16 ενώ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μοίρασε από νωρίς τον χρόνο συμμετοχής. Από τις αντιδράσεις που είχε ο τεχνικός του "τριφυλλιού" στα λάθη των παικτών του φάνηκε πώς δεν ήθελε να χάσουν τη συγκέντρωσή τους. Στο πρώτο μέρος οι "πράσινοι" τα πήγαιναν αρκετά καλά επιθετικά, ωστόσο ήταν νωθροί αμυντικά κι επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μαζέψουν 11 επιθετικά.

Τα λάθη των παικτών του Τζόρτζεβιτς συνεχίστηκαν στο δεύτερο μέρος αλλά ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο που έχασε τη σοβαρότητά του κι έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να περάσουν μπροστά. Πέρα από τον Χαραλαμπόπουλο, οι υπόλοιποι πάτησαν το παρκέ με τον Γιάνκοβιτς να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις όπως και ο Καλάθης και τους συνήθεις υπόπτους να ξεχωρίζουν.

Άλλωστε, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" έχει κατασταλάξει με ποιους θα πορευτεί στις μάχες των πλέι οφ αλλά το σίγουρο είναι πως είχε πολλά να σημειώσει μετά το ματς κόντρα στην Αναντόλου Εφές. Κατά διαστήματα η μπάλα κυκλοφόρησε καλά και βγήκαν ελεύθερα σουτ, είτε πέρασε κοντά στο καλάθι με τον Ραντούλιτσα. Όταν είναι ο Σέρβος σέντερ στο παρκέ μαζί με τον Διαμαντίδη, είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο passing game, διαφορετικά πηγαίνει σε πιο ατομικές προσπάθειες.

Ακόμα, όταν ο Ραντούλιτσα δεν είναι στο παρκέ, υπάρχουν ομάδες που αντιμετωπίζουν τους "πράσινους" με αλλαγές στα πικ εν ρολ κι εκεί δείχνουν να συναντούν προβλήματα. Αυτά μέχρι εδώ... Τώρα ξεκινάει μια διαφορετική κατάσταση για τον Παναθηναϊκό κι έχει όλες τις δυνατότητες για να πετύχει τον στόχο του. Έμεινε ακόμα ένα εμπόδιο κι οφείλει να το ξεπεράσει , ώστε να δώσει ραντεβού στο Βερολίνο...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ